Παναιτωλικός: Εχει λόγους για να ελπίζει (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Εχει λόγους για να ελπίζει (vids)

bet365

Τα «καναρίνια», παρά τη νίκη τους στο πρώτο ματς, παραμένουν το μεγάλο αουτσάιντερ του ζευγαριού με τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν «ζημιές».

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα (9/2) ο Παναιτωλικός, καθώς θα κληθεί στο Φάληρο να «υπερασπιστεί» το 2-1 που κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο στο πρώτο ματς του ζευγαριού και αν τα καταφέρει θα πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μπροστά στα «καναρίνια» βρίσκεται μία τεράστια πρόκληση αλλά συνάμα και μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, αφού θα παίξει εκτός έδρας κόντρα σε έναν αντίπαλο του μεγέθους των «ερυθρολεύκων». Ωστόσο υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας...

Ας δούμε το γιατί...

-Ο Παναιτωλικός είναι ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί «εκτός έδρας». Μέχρι στιγμής στη σεζόν έχει δώσει 25 επίσημα ματς, εκ των οποίων τα 12 είναι στο Αγρίνιο και τα 13 μακριά από αυτό, με αντίστοιχα ρεκόρ 4-2-6 και 6-1-6. Δηλαδή έχει ηττηθεί σε λιγότερες από τις μισές του εξόδους (6/13) και αν δεν χάσει από τους Πειραιώτες θα περάσει στους «4».

-Τα «καναρίνια» είναι μία ομάδα που παράγουν ποδόσφαιρο, βάζουν την μπάλα κάτω και φτιάχνουν φάσεις. Στο Κύπελλο παραμένει σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ και πάνε στο Φάληρο με «προίκα» πως σκόραραν στις 9 από τις 13 φετινές τους εξόδους (η αναλογία στις λεπτομέρειες δεν είναι 10/13 ή και 11/13, καθώς σε ορισμένα παιχνίδια που έμειναν «άσφαροι», όπως εκείνο της Τρίπολης, απώλεσαν «καθαρότατες» ευκαιρίες). Σίγουρα το ότι μόνο στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη κράτησαν το «μηδέν» δεν είναι υπέρ τους (κάθε άλλο), εφόσον όμως σκοράρουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα πρέπει να δεχθούν 3 τέρματα για να αποκλειστούν στην κανονική διάρκεια ή σε ενδεχόμενη παράταση (με 2-1 θα οδηγθούμε στον έξτρα χρόνο κτλ). Εάν πάνε το ζευγάρι στα πέναλτι τότε τα πάντα ξεκινούν από το 50-50, ενώ αυτή τη στιγμή οι πιθανότητές τους είναι λιγότερες.


-Ευρύτερα μάλιστα και στα 3 μέχρι στιγμής φετινά τους παιχνίδια με τον Ολυμπιακό παρουσίασαν καλό πρόσωπο. Στον πρώτο αγώνα του θεσμού κέρδισαν 2-1, στην πρόσφατη ήττα με 3-1 που γνώρισαν στο Φάληρο και παρότι βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0 (μόλις στο 5') έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν, «φλέρταραν» με την ισοφάριση και δέχθηκαν 3ο γκολ ύστερα από ένα «καθαρά» ατομικό λάθος, ενώ στο 2-1 που έχασαν στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα πραγματοποίησαν εκ νέου καλή εμφάνιση.


-Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα «επιτρέπει» στους «κυανοκίτρινους» να προσεγγίσουν/διαχειριστούν το παιχνίδι όπως στο πρωτάθλημα, δηλαδή πρωταρχικό τους μέλημα θα είναι να μην χάσουν και αν βρουν κάποιο γκολ για κάτι περισσότερο/καλύτερο... έχει καλώς (κακά τα ψέμματα). Απέναντί τους θα βρίσκεται μία πολύ μεγάλη ομάδα και σε ανάλογες περιπτώσεις ο βασικός στόχος είναι έστω ο βαθμός, δηλαδή η ισοπαλία που αν την αποσπάσουν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. Το τρόπο τινά... δεύτερο ημίχρονο του ζευγαριού ξεκινά με εκείνους μπροστά στο σκορ.


-Στο Αγρίνιο πιστεύουν στους εαυτύς τους, κάτι που δεν συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. Ναι μεν τα τελευταία αποτελέσματα (κυρίως η πρόσφατη ήττα από τον ΠΑΣ) κράτησαν το club σχετικά χαμηλά στην κατάταξη, όμως τα όσα έχουν πετύχει το 2022 προσέφεραν μεγάλη αυτοπεποίθηση σε όλους. Η νίκη επί του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού (πρώτη στην ιστορία του), σε συνάρτηση με εκείνη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (επίσης «μεγάλη») αλλά και στην Κρήτη έδωσαν ψυχολογία σε όλους.


-Κακά τα ψέμματα και παρά το 2-1 του πρώτου αγώνα ο Παναιτωλικός παραμένει το μεγάλο αουτσάιντερ του «ζευγαριού». Ετσι εκμηδενίζεται ο παράγοντας άγχος κτλ. Σίγουρα εδώ που έφτασαν τα «καναρίνια» είναι... υποχρεωμένα να παλέψουν μέχρι τέλους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό σε διπλά ματς και με απολογισμό νίκη-ήττα. Κάθε (πολύ) άλλο...


-Οι απώλειες που υπάρχουν είναι σημαντικές, με κατά τεκμήριο κυριότερες εκείνες των Βέργου, Κορνέλιους σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα (του Μελίσσα έγκεινται στο πλαίσιο του rotation, ο Ντίας μόλις επέστρεψε, ενώ ο Αποστολάκης «μοιράζεται» σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο στη δεξιά πλευρά με τον Λούι). Ομως μετά και τις προσθήκες των Λάρσον (στόπερ), Νταγκό (μεσοεπιθετικός) υπάρχουν λύσεις για όλες τις θέσεις και ουσιαστικά τους παραπάνω 2 δεν τους έχουμε δει ακόμα (11' ο πρώτος, 18' ο δεύτερος). Αυτόματα μπαίνουν στην αγωνιστική «εξίσωση» της ομάδας, μαζί εννοείται με τους υπάρχοντες (π.χ. στα φορ ο Καρέλης δίνει φέτος πολλές και σημαντικότατες λύσεις) και για αυτό είναι πιθανό τα κενά των προαναφερθέντων να μην γίνουν ιδιαίτερα αισθητά (ότι και αν συμβεί πάντως είναι σημαντικά).

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα