Ολυμπιακός: Όταν ο Ξενιτίδης έχει καλύτερη αγωνιστική εικόνα από τον Τικίνιο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Όταν ο Ξενιτίδης έχει καλύτερη αγωνιστική εικόνα από τον Τικίνιο

bet365

Το 2022 δεν τον... θέλει με τίποτα τον Ολυμπιακό που έχει ξεκινήσει τη σεζόν με δύο ισοπαλίες, μία ήττα και μόλις ένα γκολ σε βάρος αντιπάλων του.

Γκέλα με ισοπαλία με τον Απόλλωνα, κρούσματα covid-19, κακή εμφάνιση και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και ήττα από τον Παναιτωλικό με μία βέβαια πειραματική 11άδα στο Αγρίνιο. Μία 11άδα με τρία νέα παιδιά από τον Ολυμπιακό Β' αλλά και αρκετούς εφεδρικούς παίκτες. Όλα αυτά για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του 2022 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ουσιαστικά το σκεπτικό του Μαρτίνς ήταν να προφυλάξει τους βασικούς του για να ρίξει το βάρος του στο πρωτάθλημα και το ματς με τον ΠΑΣ την Κυριακή, ένας αγώνας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Και με δεδομένο ότι υπάρχει και 2ο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό είναι σίγουρα μία ήττα αυτό το 2-1 αλλά όχι κάτι μη αναστρέψιμο. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε ως σκεπτικό. Ο Ολυμπιακός είναι σε μία περίοδο που περισσότερο από όλους ανησυχεί για τον εαυτό του και την κατάστασή του παρά για τους αντιπάλους του.

Το ξεκίνημα γενικά του 2022 δεν θέλει με τίποτα τον Ολυμπιακό. Δύο ισοπαλίες με κακές εμφανίσεις με Απόλλωνα και Παναθηναϊκό και ήττα στο Αγρίνιο για τον θεσμό του Κυπέλλου. Και επιθετική συγκομιδή με μόλις ένα γκολ σε βάρος των αντιπάλων του.

Όταν χάνεις τις ευκαιρίες και τα γκολ τότε τιμωρείσαι...

Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός είχε πιο καλή εικόνα σε σχέση με προηγούμενά του παιχνίδια. Όταν όμως φτάνεις στο σημείο να χάνεις αρκετές φάσεις τότε τιμωρείσαι δεχόμενος γκολ και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο και ενώ έχεις ψηλά την άμυνά σου.

Ο ανταγωνιστικός Παναιτωλικός ήταν πολύ πιο ουσιαστικός επιθετικά από τον Ολυμπιακό. Και αυτό το στοιχείο μέτρησε στο παιχνίδι του Αγρινίου.

Καλύτερη εικόνα η πιτσιρικαρία από τα βαριά χαρτιά όπως ο Τικίνιο

Στα δικά μου μάτια κορυφαίος όλων στον Ολυμπιακό ήταν ο χαφ Ξενιτίδης. Κρατάει το 0-0 μόλις στο 2' (που εκεί εάν δεχθείς γκολ είναι άλλο ματς) και έχει μία καλή και μεστή εικόνα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Και αμυντικά και τακτικά αλλά και δημιουργικά και επιθετικά καθώς απείλησε και με σουτ τον αντίπαλο.

Για να είμαστε δίκαιοι η πιτσιρικαρία γενικά πήγε σαφώς καλύτερα από τα βαριά χαρτιά και τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού. Ήταν ένα απόγευμα όπου παίκτες σαν τον Ξενιτίδη είχαν πιο καλή εικόνα από ποδοσφαιριστές όπως ο Τικίνιο. Που παίκτες όπως ο Μπαγκαλιάνης και ο Κίτσος έδειξαν πράγματα αλλά δυνατά ονόματα όπως ο Λόπες υστέρησαν. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-1 και μετά ήταν σαν να έμεινε εκεί και έτσι όλα είναι ανοιχτά και πιο δύσκολα για τη ρεβάνς του Φαλήρου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.