Αταλάντα – Γιουβέντους 1-2: Κυρία... απ’ τα παλιά και Κυπελλούχος μετά από τρία χρόνια! (vid)

Αταλάντα – Γιουβέντους 1-2: Κυρία... απ’ τα παλιά και Κυπελλούχος μετά από τρία χρόνια! (vid)

bet365

Με ένα από τα καλύτερα ημίχρονα (2ο) στη θητεία του Αντρέα Πίρλο, η Γιουβέντους έκαμψε την αντίσταση της Αταλάντα (1-2) χάρη στο δίδυμο Κιέζα-Κουλουσέφσκι και κατέκτησε το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο μετά από τρία χρόνια.

Αυτή ήταν Γιουβέντους… απ’ τα παλιά. Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο το ήθελε περισσότερο, το κίνητρό της ήταν τεράστιο από τη στιγμή που η επιτυχία στη φετινή σεζόν δεν έχει έρθει ούτε μέσω πρωταθλήματος ούτε μέσω Champions League και η Αταλάντα δεν μπόρεσε να τη σταματήσει. Με απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και μία από τις πιο πειστικές εμφανίσεις στη θητεία του 42χρονου τεχνικού, ανήμερα των γενεθλίων του, οι Μπιανκονέρι κατέκτησαν το 14οCoppa Italia της ιστορίας τους (1-2) και έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα για να διασωθεί η χρονιά, με το δεύτερο να είναι η εξασφάλιση της τετράδας και της συμμετοχής στο επόμενο Champions League.

Στο ίσως τελευταίο ματς της καριέρας του Τζιανλουίτζι Μπουφόν με τα Μπιανκονέρι (30ος τίτλος σε συλλογικό επίπεδο) και μπροστά σε 4.300 φιλάθλους στο «Mapei Stadium» για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Γιούβε είχε σε τρομερό βράδυ το… μέλλον της. Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και Φεντερίκο Κιέζα την πήραν από το χέρι, με τον Σουηδό εξτρέμ να είναι εκείνος που στο 31’ άνοιξε το σκορ με φοβερό πλασέ, πληγώνοντας έτσι την πρώην ομάδα του, με την οποία είχε αγωνιστεί μόλις 3 φορές και από την οποία πωλήθηκε για 35 εκατ. ευρώ!

Οι Μπεργκαμάσκι είχαν σφυγμό και άξιζαν σίγουρα την ισοπαλία στο τέλος του πρώτου μέρους. Και πέτυχαν τον σκοπό τους λίγο πριν τη λήξη του, με τον Μαλινόφσκι να εξαπολύει «κεραυνό» από το ύψος της περιοχής που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μπουφόν, για το 1-1. Όσο, όμως, επικίνδυνη και ικανή για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της μετά από 58 χρόνια, τόσο άδεια εμφανίστηκε μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Κι αυτό δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους Μπιανκονέρι, με τον Φεντερίκο Κιέζα να «συγχωρεί» μία φορά, όταν στο 61’ πλάσαρε στο δοκάρι από την πάσα με τακουνάκι του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά όχι και δεύτερη. Χάρη σε έναν υπέροχο συνδυασμό με τον Κουλουσέφσκι ο οποίος χρεώθηκε και την ασίστ, ο Ιταλός επιθετικός πάτησε περιοχή και εκτέλεσε εύστοχα τον Γκολίνι στο 73', δίνοντας το καθοριστικό προβάδισμα που σφράγισε την επιστροφή της Γιούβε στα Coppa Italia μετά το 2018.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην προπονητική καριέρα του Αντρέα Πίρλο (μετά το Σούπερ Καπ) κι έτσι έγινε μόλις ο 4ος που κατάκτα το τρόπαιο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Παράλληλα, ήταν το πρώτο Κύπελλο Ιταλίας του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πλέον έχει κατακτήσει κάθε διαθέσιμο τίτλο με τη φανέλα των Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης!

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι (77’ Τζιμσίτι), Ρομέρο, Παλομίνο, Χάτεμπουρ (77’ Ίλισιτς), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκόσενς (83’ Μίραντσουκ), Πεσίνα (68’ Πάσαλιτς), Μαλινόφσκι (68’ Μουριέλ), Ζαπάτα

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο, ΜακΚένι, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (73’ Ντιμπάλα), Κουλουσέφσκι (83’ Μπονούτσι), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα