Μαρίν – Τότεναμ 0-5: Ο Βινίσιους επέβαλε την ποδοσφαιρική λογική (vids)

Μαρίν – Τότεναμ 0-5: Ο Βινίσιους επέβαλε την ποδοσφαιρική λογική (vids)

Gazzetta team
Μαρίν – Τότεναμ 0-5: Ο Βινίσιους επέβαλε την ποδοσφαιρική λογική (vids)

bet365

Χωρίς να φορτσάρει και με χατ – τρικ του Κάρλος Βινίσιους, η Τότεναμ πήρε την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας άνετα στην έδρα των ημί – επαγγελματιών της Μαρίν (5-0) – Έγραψε εις διπλούν ιστορία με τα Σπιρούνια ο 16χρονος σκόρερ Άλφι Ντιβάιν.

Η Μαρίν, η πρώτη ομάδα της όγδοης κατηγορίας (!) που φτάνει στους «64» του Κυπέλλου Αγγλίας, έζησε το όνειρό της και, για 24 λεπτά, κράτησε το μηδέν στην Τότεναμ. Στο 0-0, μάλιστα, είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τον Νιλ Κέγκνι, ο οποίος εργάζεται full time ως υδραυλικός και το συνδυάζει με το ποδόσφαιρο.

Οι ηρωικοί ημί – επαγγελματίες, οι οποίοι ανακαίνισαν το γήπεδό τους (το οποίο έχει αριθμούς γύρω γύρω για να ξέρουν ποιο κουδούνι να χτυπήσουν αν η μπάλα πάει έξω!) με τις περίπου 90 χιλιάδες λίρες που πήραν για την ιστορική τους επιτυχία, λύγισαν φυσιολογικά κόντρα στην εναλλακτική ενδεκάδα που παρέταξε ο (καθισμένος σε καρέκλα, ελέω έλλειψης πάγκου) Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Κάρλος Βινίσιους να σημειώνει χατ – τρικ για το τελικό 3-0.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός (24', 30', 37') έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τρία γκολ σε αγώνα Κυπέλλου ομάδας του Μουρίνιο από τον Φρανκ Λάμπαρντ με την Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2007, σε ματς με την Μάκλσφιλντ.

Ο Λούκας Μόουρα, με εκτέλεση φάουλ (32'), ακολούθησε τον συμπατριώτη του, αν και τα πιο σημαντικά ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Άλφι Ντιβάιν, στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, έγινε ο νεαρότερος παίκτης, αλλά και σκόρερ στα 138 χρόνια ιστορίας της Τότεναμ, σε ηλικία 16 ετών και 163 ημερών, σημειώνοντας το πέμπτο γκολ των φιλοξενούμενων (60').

Μαρίν (Νιλ Γιανγκ): Πάσαντ – Σόλομον Ντέιβις, Χιουζ (46' Χάουαρντ), Μίλεϊ, Τζόις – Μπάριγκαν, Ρέιβεν (80' Σο), Χμάμι (66' Ντόιλ), Κέγκνι – Τζ. Ντιβάιν (75' Στρίκλαντ), Κάμινς (75' Βίνιαλ).

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Χαρτ – Ντόχερτι, Αλντερβάιρελντ (46' Τανγκανγκά), Ρόντον, Ντέιβις (70' Ρεγιλόν) - Σισοκό (46' Άλφι Ντιβάιν), Γουάιτ – Ζέντσον, Ντέλε Άλι (64' Μπέιλ), Λούκας Μόουρα (64' Κλαρκ) - Βινίσιους.

 

FA CUP Τελευταία Νέα