Τσέλσι - Λιντς 3-2: Λύτρωση με Γκάλαχερ στο 90+1' και πρόκριση... θρίλερ (vid)

Ιάσονας Θεριός
chelsea_fa

bet365

Η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λιντς, ωστόσο χάρη στο γκολ του Γκάλαχερ στις καθυστερήσεις την υπέταξε με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του FA Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Λέστερ.

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έφτασε μια ανάσα από την παράταση, αλλά η Τσέλσι εν τέλει τα κατάφερε και λίγες μέρες μετά τον χαμένο τελικό του League Cup, εξασφάλισε την... επιβίωσή της στο Κύπελλο Αγγλίας. Οι Μπλε «λύγισαν» 3-2 την αξιόμαχη Λιντς μέσα στο Λονδίνο με λυτρωτή τον Γκάλαχερ και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του FA Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λέστερ.

Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Ποτσετίνο. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Καϊσέδο έχασε την μπάλα κοντά στο τέρμα της ομάδας του και ο Τζόζεφ με άψογο τελείωμα «πάγωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ». Η απάντηση των Λονδρέζων ωστόσο ήταν άμεση. Στο 15', ο μέσος από το Εκουαδόρ πήρε το... αίμα του πίσω, βρήκε με έξυπνη κάθετη τον Τζάκσον κι αυτός με διαγώνιο σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Η Τσέλσι μάλιστα κατόρθωσε να φέρει τούμπα την κατάσταση ήδη από το πρώτο μέρος, όταν στο 37' ο Μούντρικ βρήκε δίχτυα με ωραίο μονοκόμματο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για το επόμενο γκολ σε ένα γενικό παιχνίδι, ωστόσο αυτοί που το βρήκαν ήταν οι φιλοξενούμενοι. Και πάλι ο 20χρονος Ματέο Τζόζεφ έκανε τη δουλειά και με όμορφη κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Οι Μπλε ανέβασαν την πίεσή τους για να γλιτώσουν τον έξτρα χρόνο και δικαιώθηκαν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκάλαχερ υποδέχθηκε την κάθετη του Έντσο, γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε για το 3-2, χαρίζοντας τη σημαντική πρόκριση στην Τσέλσι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα