Λούτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-6: Ντε Μπρόινε κερνούσε, Χάαλαντ έπινε

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

H Mάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Λούτον, εκτός έδρας, με 6-2 και προκρίθηκε «σβηστά» στα προημιτελικά του FA Cup. Πέντε γκολ ο «διαστημικός» Χάαλαντ, τέσσερις ασίστ ο «μαέστρος» Ντε Μπρόινε.

Τρομερή Μάντσεστερ Σίτι, μαγικός Κέβιν Ντε Μπρόινε και αστομάτητος Έρλινγκ Χάαλαντ! Οι Πολίτες «πάτησαν» τη Λούτον, εκτός έδρας, με το ευρύ 6-2 και προκρίθηκαν με ευκολία στα προημιτελικά του FA Cup. Ο Νορβηγός «killer» σκόραρε πέντε φορές σε 58 λεπτά, με τα τέσσερα γκολ να προέρχονται από ισάριθμες ασίστ του Βέλγου «μαέστρου».

Τρία λεπτά χρειάστηκε ο Χάαλαντ για να «συνδεθεί» με τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 3' ο Νούνιες έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα και ο Χάαλαντ με σουτ σε πρώτο χρόνο έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πολίτες. Ο 23χρονος φορ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έκοψε στα δυο την άμυνα της Λούτον, ο Χάαλαντ βγήκε τετ α τετ και σαν σε προπόνηση έκανε το 2-0.

Ο Νορβηγός είχε την ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ στο 25' αλλά ο Κρουλ τον νίκησε σε τετ α τετ. Το «πυρηνικό» όπως των πρωταθλητών βρήκε το τρίτο γκολ στο 40'. Νέα μαγική κάθετη μπαλιά του Ντε Μπρόινε, ο Χάαλαντ πάτησε περιοχή, έσκαψε την μπάλα και έκανε το 3-0. Η Λούτον μείωσε το σκορ στο 45'. Κλαρκ και Μπάρκλεϊ έκαναν το 1-2 εκτός περιοχής, ο πρώτος έπιασε μαγικό πλασέ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Hatters μείωσαν τη διαφορά στο γκολ στο 52ο λεπτό. Λάθος του Ορτέγκα, ο Μπάρκλεϊ έκλεψε, προσπάθησε να παίξει με τη μία, ο Στόουνς έκοψε σε πρώτο χρόνο, ο Άγγλος χαφ έβγαλε φανταστική σκαφτή μπαλιά και ο Κλαρκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μείωσε το σκορ.

Η Σίτι επανέφερε τη διαφορά στα δυο γκολ στο 55'. Ο Γουόκερ έβγαλε εξαιρετική μακρινή μπαλιά, ο Ντε Μπρόινε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την μπάλα και ο Χάαλαντ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νορβηγός έπιασε επίδοση... Λειψίας στο 58'. Έξυπνη κάθετη του Νούνιες, ο Μπερνάρντο πάσαρε την μπάλα στον Χάαλαντ, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κρουλ.

Οι Πολίτες βρήκαν και έκτο γκολ, στο 72ο λεπτό. Ο Στόουνς πάσαρε στον Κόβασιτς, ο Κροάτης έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Κρουλ και δεν αποσόβησε το 6-2, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Η Λέστερ «λύγισε» την Μπόρνμουθ στην παράταση

Η Μπόρνμουθ και η Λέστερ έδωσαν μια δυνατή μάχη, αμφότερες είχαν φάσεις, όμως οι Αλεπούδες νίκησαν με 1-0 στην παράταση και έφυγαν από το «Vitality Stadium» με την πρόκριση. Η ομάδα της Championship βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 105'. O Iχεανάτσο «έσπασε» την μπάλα στον Φατάβου, ο οποίος με τρομερό πλασέ εκτός περιοχής πέτυχε το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες.

Πρόκριση στα πέναλτι για τη Νιούκαστλ

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι κλείδωσε η Νιούκαστλ, η οποία επικράτησε 4-3 στη ρώσικη ρουλέτα επί της Μπλάμπερν μετά το 1-1 των 120 λεττών. Αν και οι Καρακάξες προηγήθηκαν στο 71΄με τον Γκόρντον, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μόλις οκτώ λεπτά αργότερα με τον Σμόντιτς κι έστειλαν το ματς στην παράταση. Το άγονο έξτρα ημίωρο οδήγησε στα πέναλτι, εκεί όπου η Νιούκαστλ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και κλείδωσε την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα