FA Cup: Το... ξανάκανε η Μίντλεσμπρο, πέταξε εκτός οκτάδας την Τότεναμ! (vid)

FA Cup: Το... ξανάκανε η Μίντλεσμπρο, πέταξε εκτός οκτάδας την Τότεναμ! (vid)

bet365

«Θύμα» της Μίντλεσμπρο και η Τότεναμ! Η εκπληκτική ομάδα του Κρις Γουάιλντερ μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε και τους Σπερς του Αντόνιο Κόντε (1-0 παρ.) κι έκλεισε πανηγυρικά θέση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας! Πρόκριση και για Πάλας.

Από έκπληξη σε έκπληξη η Μίντλεσμπρο, από κάζο σε κάζο με… κοινό παρονομαστή οι μεγάλοι της Premier League στο FA Cup. Λίγες εβδομάδες μετά την απίθανη πρόκριση στα πέναλτι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ απέκλεισε και την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε στην παράταση με γκολ στο 107' (1-0) και πέρασε στους «8», υπογράφοντας ουσιαστικά άλλη μια χρονιά χωρίς τίτλο για τους Σπερς.

Κι αν απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους χρειάστηκε να… συνωμοτήσει το σύμπαν για να φέρει το ματς στα μέτρα της και να το οδηγήσει στα πέναλτι, η Μίντλεσμπρο τα κατάφερε στα ίσα απέναντι στους Λονδρέζους. Μετά από ένα «σκάρτο» πρώτο μέρος χωρίς τελική εντός εστίας, το ματς ήταν φανερό πως βρίσκεται στην ισορροπία και οι παίκτες του Κόντε σε μετριότατη βραδιά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να βρουν το πολυπόθητο γκολ εντός 90λεπτου.

Αφού αυτό δεν συνέβη, η ομάδα του Γουάιλντερ βγήκε ξανά από το «καβούκι» της και η χρυσή αλλαγή του πρώην τεχνικού της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ απέδωσε καρπούς. Ο 19χρονος Τζόσουα Κόμπερν πέρασε στο ματς στο 96’ και στο 107’ νίκησε τον Γιορίς με τρομερό τελείωμα έξω από τη μικρή περιοχή, βάζοντας «φωτιά» στο «Ρίβερσαϊντ». Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων στα τελευταία δραματικά λεπτά, το μηδέν στην εστία του καθοριστικού Λάμλεϊ παρέμεινε στα 120’ και η Μίντλεσμπρο σφράγισε δεύτερη σερί ονειρική πρόκριση, σε βάρος της Τότεναμ που για τρίτη διαδοχική χρονιά αποχαιρέτησε τον θεσμό από τον 5ο γύρο και συμπλήρωσε επτά ήττες στα 13 παιχνίδια της στο 2022! Από τις ομάδες της Premier League, μόνο η Μπρέντφορντ έχει περισσότερες (8).

Ο Ρίντεβαλντ λύτρωσε την Πάλας στο 82'

Μαζί με Μάντσεστερ Σίτι και Μίντλεσμπρο προκρίθηκε στα προημιτελικά και η Κρίσταλ Πάλας. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά κατέβαλε την αντίσταση της Στόουκ εντός έδρας και με γκολ του Ζάιρο Ρίντεβαλντ στο 82' σφράγισε τη νίκη-πρόκριση (2-1). Ο Κουγιατέ είχε ανοίξει το σκορ στο 53', οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Τάιμον στο 58' για να δώσει τη λύση ο Ολλανδός αμυντικός στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αήττητος από τη σεζόν 2003-04 στο FA Cup ο Βιεϊρά ως παίκτης και προπονητής!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα