Γιακουμάκης: Τα πιο γρήγορα 20 γκολ εδώ και 64 χρόνια, περισσότερα από Ντεν Χάαγκ, Έμεν και Βάαλβαϊκ!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Γιακουμάκης: Τα πιο γρήγορα 20 γκολ εδώ και 64 χρόνια, περισσότερα από Ντεν Χάαγκ, Έμεν και Βάαλβαϊκ!

bet365

Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνεχίζει τα «μαγικά» του στην Eredivisie σκοράροντας για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν 4 γκολ και φτάνοντας συνολικά τα 20 σε 19 ματς. Ιδού κάποια από τα νέα ρεκόρ που έχει καταρρίψει ο Ηρακλειώτης φορ!

Αδιανόητο! Ο Γιώργος Γιακουμάκης σε μια ακόμη «διαστημική» εμφάνιση, ένα ασύλληπτο «one man show» έκανε σμπαράλια την άμυνα της κατά τα άλλα σκληροτράχηλης Φίτεσε πετυχαίνοντας όλα τα γκολ της Φένλο στο εμφατικό 4-1 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Eredivisie!

Παράλληλα, η ολλανδική ομάδα παρέμεινε αήττητη για πέμπτη αγωνιστική έχοντας πετύχει σε αυτό το διάστημα τέσσερις νίκες!

Ο Γιακουμάκης έχει πετύχει συνολικά τρία χατ-τρικ, ενώ σημείωσε τα 20 από τα συνολικά 32 γκολ της Φένλο κρατώντας την μόνος του στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει πετύχει περισσότερα γκολ από όσα συνολικά οι Βάαλβαϊκ (15), την Ντεν Χάαγκ (16) και την Έμεν (17).

Είναι πλέον στην τρίτη θέση των σκόρερ στην Ευρώπη πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι με 23 γκολ και τον Ονουάτσου της Γκενκ με 22.

Επίσης, γίνεται ο πρώτος παίκτης έπειτα από 64 χρόνια που σημειώνει με τόσο μεγάλη ταχύτητα 20 γκολ.

Το είχε καταφέρει την σεζόν ο 1956/57 μόνο ο Τόνι φαν ντερ Λίντεν αφού χρειάστηκε 18 ματς.

Ο «Giakoumagic» με το τρίτο του χατ-τρικ έφτασε τους Άλτιντορ, Μπας Ντοστ και Γκουιντέτι. Μόνο οι Φλέμινξ (4), Σουάρες (4) και Αλφόνσο Άλβες (5) σημείωσαν περισσότερα χατ-τρικ σε μια σεζόν.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ πριν από περίπου δύο μήνες είχε παραχωρήσει μεγάλη συνέντευξη στο gazzetta.gr, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον στόχο των 20 γκολ.

«Αν το πάμε στατιστικά η λογική λέει πως θα ξεπεράσω τα 20 γκολ. Εγώ να σου πω την αλήθεια θέλω να είμαι υγιής. Όσο λοιπόν είμαι υγιής και μπορώ να προσπαθώ καθημερινά για να βελτιώνομαι, γιατί συνέχεια θέλω να βελτιώνομαι, αφού δεν μπορώ να πω πως είμαι κάτι και είναι εφικτό θα το κυνηγήσω να τα ξεπεράσω», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γιακουμάκης.

 

Τελευταία Νέα