Ο «ήρωας» της Πορτογαλίας, Έντερ, ξαναζεί το μυθικό γκολ κόντρα στη Γαλλία (vid)

Gazzetta team
Ο «ήρωας» της Πορτογαλίας, Έντερ, ξαναζεί το μυθικό γκολ κόντρα στη Γαλλία (vid)

bet365

Με αφορμή την πρώτη συνάντηση Πορτογαλίας και Γαλλίας μετά τον δραματικό τελικό του Euro το 2016, ο απόλυτος «ήρωας», Έντερ, αφηγήθηκε ξανά τη φάση του γκολ που έστειλε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στα «ουράνια».


Τέσσερα χρόνια μετά τον τελικό του Euro, Πορτογαλία και Γαλλία συναντιούνται στο ίδιο γήπεδο, το «Σταντ Ντε Φρανς» για το Nations League (21:45, Cosmotesports2) και οι αναμνήσεις του δραματικού αγώνα στην παράταση παραμένουν αξέχαστες. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε εκπλήξει την ποδοσφαιρική Ευρώπη, καταφέρνοντας να επικρατήσει των διοργανωτών, Τρικολόρ και να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό, με ένα γκολ στο 109' από τον ήρωα της μιας βραδιάς, Έντερ.

Ο νυν στράικερ της Λοκομοτίβ Μόσχας, ο οποίος δεν έχει βρεθεί στην αποστολή της εθνικής τα τελευταία δύο χρόνια, έφερε ξανά στη μνήμη του το «χρυσό» γκολ που τον έθεσε αυτόματα στο πάνθεον της Πορτογαλίας και των μεγάλων στιγμών στα Euro, μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της φάσης του 109ου λεπτού: τον Γουίλιαμ Καρβάλιο, τον Ζοάο Μουτίνιο που πιστώθηκε την ασίστ και τον Σέντρικ Σοάρες που ήταν πίσω από τον Έντερ και ήθελε να του πει να... μην σουτάρει:

«Πήρα τη μπάλα, στράφηκα προς την εστία και το μόνο σκεφτόμουν ήταν να σουτάρω. Δεν είχα ιδέα αν ήταν μακριά ή κοντά η εστία. Η πρόθεση και η επιθυμία μου ήταν να σουτάρω. Μόλις βρήκα χώρο, το έκανα. Δεν έμοιαζε τόσο μεγάλη η απόσταση. Αυτό το συνειδητοποίησα μόλις σκόραρα», ήταν τα λόγια του Έντερ, αφηγούμενος ξανά τη φάση τέσσερα χρόνια μετά.

Δείτε το βίντεο:

 

Τελευταία Νέα