Νάτζι Ένεβαρ: Νεότερος σκόρερ του Άγιαξ σε ντεμπούτο (vid)

Νάτζι Ένεβαρ: Νεότερος σκόρερ του Άγιαξ σε ντεμπούτο (vid)

Gazzetta team
Νάτζι Ένεβαρ: Νεότερος σκόρερ του Άγιαξ σε ντεμπούτο (vid)

bet365

Ο Άγιαξ συνέτριψε την υποδεέστερη Σπάκενμπουργκ για το Κύπελλο (7-0) και βρήκε νέο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του 16χρονου Νάτζι Ένεβαρ, ο οποίος έγινε ο νεότερος που σκοράρει στο ντεμπούτο του με τον Άγιαξ.

Η παραγωγή νέων ταλέντων στην βιομηχανία του Άγιαξ δεν σταματά ποτέ. Ούτε φυσικά και η σταδιακή προώθηση τους στην πρώτη ομάδα και η εμφάνιση στο ευρύ κοινό.

Αυτή τη φορά, η αναμέτρηση κόντρα στην άσημη Σπάκενμπουργκ (γ' κατηγορίας) για την φάση των «16» του Κυπέλλου αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγει νέο αίμα στο προσκήνιο του Άιαντα.

Όπως στην περίπτωση του Νάτζι Ένεβαρ, ο οποίος πέρασε στο 75' ως αλλαγή του Σιμ Ντε Γιονγκ (χατ-τρικ) και έντεκα λεπτά αργότερα ανέλαβε επιτυχημένα την εκτέλεση πέναλτι για το 7-0.

Σε ηλικία 16 ετών 7 μηνών και 9 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Άγιαξ που σκοράρει στο ντεμπούτο του, ξεπερνώντας έναν παλιό γνώριμο μας, τον Νόρντιν Βόουτερ (άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού), ο οποίος το είχε πράξει σε ηλικία 17 ετών και τεσσάρων ημερών το 1994.

 

Τελευταία Νέα