Φέγενορντ - Άγιαξ 6-0: Τον ισοπέδωσε!

Βασίλης Μπαλατσός
Ajax

bet365

Η εξαιρετική Φέγενορντ συνέτριψε τον τραγικό Άγιαξ του Τζον Φαν'τ Σχιπ με το... βαρύ και ασήκωτο 6-0. Η πιο ευρεία ήττα στην ιστορία του Αίαντα στην Eredivisie. Από δυο γκολ Παϊσάι και Μιντέ.

Αυτό το «Klassieker» μόνο... ντέρπι δεν ήταν. Η ανελέητη Φέγενορντ ήταν ασταμάτηση στο Ρότερνταμ και διέλυσε το «φάντασμα» του Άγιαξ με 6-0. Η πιο βαριά ήττα στην ιστορία του Αίαντα, καθώς πρώτη φορά χάνει στην Ολλανδία με διαφορά έξι τερμάτων. Στην 6η θέση η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ, στο -7 από την 4η Άλκμααρ και στο -24 από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι στο -9 από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν για ένα μισάωρο και στη συνέχεια... κατέρρευσαν. Ο Μιντέ έκανε... πάρτι στην τραγική άμυνα του Άγιαξ με ασίστ στον Παϊσάο και γκολ μέσα σε ένα λεπτό (34'-35'), ενώ ο Χάνκο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 45+1'.

Στο δεύτερο μέρος η Φέγενορντ δεν... έκοψε ρυθμό και έφτασε στην πιο ευρεία νίκη στην ιστορία των «Klassieker». Μιντέ και Παϊσάο βρήκαν δίχτυα για δεύτερη φορά (56΄και 66' αντιστοίχως), ενώ ενδιάμεσα είχε βάλει και ο Τίμπερ το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα