Η καλή και η κακή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες

Αντώνης Σαούλης
Η καλή και η κακή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες

bet365

To gazzetta.gr αναλύει τους πιθανούς αντιπάλους για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη, Ατρόμητο στην κλήρωση της Δευτέρας. Το καλό σενάριο αλλά κι αυτό που δεν θέλουν οι σύλλογοι μας...

Πριν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της επόμενης εβδομάδας και των πέντε ελληνικών ομάδων μας υπάρχει η κλήρωση της Δεύτερας. Μία κλήρωση που θα μπουν και οι πέντε εκπρόσωποί μας. Σε αυτή τη κλήρωση θα μάθουν το ζευγάρι από το οποίο θα προέλθει ο αντίπαλός τους στα play off του Champions League και του Europa League. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα θα είναι και στις δύο κληρώσεις.

Ηδη ξέρουμε τους υποψήφιους αντιπάλους και για τις πέντε ομάδες μας, μιας και την Παρασκευή το απόγευμα η UEFA δημιούργησε και τα υπογκρούπ στο Europa League. Λίγες ώρες πριν την σημαντική κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας (θα μεταδοθούν τηλεοπτικά όλες οι κληρώσεις από το CosmoteSports) το gazzetta.gr θ' αναλύσει τα καλά σενάρια για τις ελληνικές ομάδες αλλά και αυτά που θα θέλαμε να αποφύγουμε οι σύλλογοι μας.

Η μάχη στην βαθμολογία της UEFA συνεχίζεται, η Ελλάδα παραμένει στην 16η θέση και μένει να δούμε πόσες ομάδες θα έχουμε στο τέλος του μήνα σε ευρωπαϊκό όμιλο (ο Ολυμπιακός έχει ήδη μια εξασφαλισμένη θέση εκεί).

ΠΑΟΚ: Καλύτερα από Αγιαξ, άτυχος για το Europa
H χειρότερη δυνατή κλήρωση του έκατσε στον 3ο προκριματικό γύρο. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Αγιαξ για την πρόκρισή του στα play off του Champions League. Εάν περάσει εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των μετά τη αυριανή κλήρωση (13:00):

  • Γιουνγκ Μπόις
  • ΑΠΟΕΛ/Καραμπάκ
  • Σλάβια Πράγας
  • Μάριμπορ/Ρόζενμποργκ

Φυσικά εάν περάσει τον Αγιαξ όλες αυτές οι ομάδες θα είναι ευκολότερες. Ομως άλλο θα είναι ν' αντιμετωπίσει την Μάριμπορ (ή τη Ρόζενμποργκ) κι άλλο την Γιουνγκ Μπόις. Ιδανική κλήρωση για τον ΠΑΟΚ; Μα φυσικά το ζευγάρι Μάριμπορ-Ρόζενμποργκ ή το ΑΠΟΕΛ-Καραμπάκ. Καλύτερα ν' αποφύγει τις πρωταθλήτριες Ελβετίας (Γιουνγκ Μπόις) και Τσεχίας (Σλάβια Πράγας).

Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος και στο υπογκρούπ για το Europa League. Εάν αποκλειστούν οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πάνε στα play off του Europa League ως ισχυροί αλλά στο Champions Path. Δηλαδή εκεί που βρίσκονται όλες οι ομάδες που έχουν αποκλειστεί από τα προκριματικά των Champions League (από το μονοπάτι των πρωταθλητών). Ατυχος λοιπόν γιατί οι πιθανοί αντίπαλοι είναι:

  • Λουντογκόρετς/TNS
  • Σεράγεβο/ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
  • Αστάνα/Βαλέτα
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας/Ντάνταλκ
  • Σουτιέσκα/Λίνφιλντ

Παρά το γεγονός ότι είναι στους ισχυρούς στη αυριανή κλήρωση (13:30) ο ΠΑΟΚ έχει 60% πιθανότητες να πέσει με τις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία στο ranking. Υψηλότερη και από τον ΠΑΟΚ! Λουντογκόρετς, ΜΠΑΤΕ, Αστάνα λογικά θα περάσουν εάν κληρωθούν με τον ΠΑΟΚ και μόνο εύκολη δεν θα είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Λίγο πιο εύκολο θα είναι το έργο για τον Δικέφαλο του Βορρά εάν πέσει στο ζευγάρι της Σλόβαν Μπρατισλάβας και φυσικά η ιδανικότερη κλήρωση θα είναι το ζευγάρι Σουτιέσκα-Λίνφιλντ που για ν' αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ θα πρέπει ν' «αυτοκτονήσει».

Ολυμπιακός: Εχει στο μυαλό του μόνο ένα ζευγάρι
Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στην αυριανή κλήρωση (13:00) είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα σε ότι έχει να κάνει με την ιδανικότερη κλήρωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας περάσει την Βικτόρια Πλζεν εξασφάλισαν και ευρωπαϊκό όμιλο (εάν αποκλειστεί από την Μπασάκσεχιρ θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League) αλλά στόχος είναι το Champions League. Οι πιθανοί αντίπαλοι λοιπόν για τον Ολυμπιακό για τα play off είναι:

  • Πόρτο/Κράσνονταρ
  • Ντιναμό Κιέβου/Μπριζ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να κρίνουμε ποια είναι η καλύτερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν να αποφύγουν την Πόρτο αλλά και την Κράσνονταρ (εάν περάσουν οι Ρώσοι). Οπότε το ιδανικό θα ήταν να πέσει στο ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου με την Μπριζ ώστε εάν περάσουν να παίξουν στο 50-50 την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League.

ΑΕΚ: Η Εσπανιόλ η Φέγενορντ και το τέλειο ζευγάρωμα
Η ΑΕΚ θα μπει στην αυριανή κλήρωση (μαζί με το ζευγάρι της, την Κραϊόβα) ως ανίσχυρη. Και στο υπογκρούπ που έπεσε μπορεί να ελπίζει σε ομίλους εάν φυσικά της κάτσει μια καλή κλήρωση (14:30). Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι οι εξής:

  • Σπάρτα Πράγας/Τραμπζονσπόρ
  • Φέγενορντ/Ντιναμό Τιφλίδας
  • Λουκέρνη/Εσπανιόλ
  • ΑΕΚ Λάρνακας/Γάνδη

Ειναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ αρχικά ψάχνει το 25% του ζευγαριού ΑΕΚ Λάρνακα-Γάνδη. Εάν το... πιάσει τότε μπορεί να ελπίζει περισσότερο ώστε να δώσει το παρών για τρίτη σερί σεζόν σε ευρωπαϊκό όμιλο. Οπως θέλει ν' αποφύγει σίγουρα και το 25% της Εσπανιόλ (λογικά θα περάσει την Λουκέρνη). Από εκεί και πέρα και η Φέγενορντ θα χρειαστεί υπέρβαση από την ΑΕΚ για να την περάσει ενώ στο Σπάρτα Πράγας/Τραμπζονσπόρ οι πιθανότητες θα είναι στο 50-50.

Ατρόμητος: Στους ισχυρούς αλλά μακριά από Τορίνο
Η ομάδα του Περιστερίου όχι μόνο προκρίθηκε αλλά το έκανε και με 2 νίκες. Και με τη πρόκριση της Λέγκια (επί της Κουόπιο) ο Ατρόμητος βρέθηκε στους ισχυρούς για την αυριανή κλήρωση (14:30) μιας και τον τράβηξαν οι Πολωνοί με την βαθμολογία τους. Και οι πιθανοί αντίπαλοι είναι:

  • Τορίνο/Σαχτιόρ Σολιγκορσκ
  • Βέντσπιλς/Βιτόρια
  • Αούστρια Βιέννης/Απόλλων Λεμεσού
  • Μίντιλαντ/Ρέιντζερς

Ευκολα διακρίνει κανείς ότι ο Ατρόμητος καλό θα ήταν να μην κληρωθεί με τη Τορίνο. Από εκεί και πέρα η ιδανική κλήρωση είναι το ζευγάρι Βέντπιλς-Βιτόρια ενώ στα άλλα δύο και η Αούστρια Βιέννης (φαβορί με τους Κύπριους) και η Ρέιντζερς είναι πιο δυνατές ομάδες από τον Ατρόμητο.

Αρης: Υπάρχουν ζευγάρια για να ελπίζει
Ο Αρης πέρασε την ΑΕ Λεμεσού, θα αντιμετωπίσει την Μόλντε που σίγουρα δεν τον τρομάζει αλλά στη αυριανή κλήρωση (14:30) θα είναι ξανά στους ανίσχυρους και υπάρχουν ομάδες που σίγουρα θέλει να αποφύγει. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι:

  • Αντβερπ/Βικτόρια Πλζεν
  • Μπρόντμπι/Μπράγκα
  • Βαντούζ/Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
  • Μάλμε/Ζρίνσκι
  • Παρτιζάν/Μαλάτιασπορ

Προφανώς στον Αρη δεν θέλουν να πέσουν πάνω στην Αϊντραχτ (θα περάσει την Βαντούζ) και μετά θα ήθελαν ν' αποφύγουν και την Βικτόρια Πλζεν και τη Μπράγκα. Οπότε ο Αρης ψάχνει το 40% που θα τον στείλει πάνω στο Μάλμε-Ζρίνσκι ή στο Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ. Σε κάθε περίπτωση ο Αρης θα είναι αουτσάιντερ αλλά δεδομένα θα έχει περισσότερες πιθανότητες για να κάνει την απόλυτη υπέρβαση και να φτάσει μέχρι τους ομίλους του Europa League.

 

Τελευταία Νέα