Βαθμολογία UEFA: Μια τέλεια εβδομάδα που δίνει ελπίδες στην Ελλάδα

Αντώνης Σαούλης
Βαθμολογία UEFA: Μια τέλεια εβδομάδα που δίνει ελπίδες στην Ελλάδα

bet365

Που βρίσκεται η Ελλάδα μετά το τέλος του 2ου προκριματικού, γιατί ξέφυγε κι άλλο η Κύπρος και πως μπορούμε να κοιτάμε για πιο ψηλά μετά την κλήρωση της Δευτέρας.

Μπόχουμ - Μπίλεφελεντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αλλη μια ευρωπαϊκή εβδομάδα ολοκληρώθηκε και μαζί της τελείωσε και ο 2ος προκριματικός γύρος σε Champions League και Europa League. Και μπορεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας να είδαμε την Κύπρο να μεγαλώνει κι άλλο την διαφορά της, όμως η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει για μια καλή ευρωπαϊκή χρονιά.

Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Αρης έκαναν το μάξιμουμ την εβδομάδα που μας πέρασε. Τρεις νίκες και φυσικά ισάριθμες προκρίσεις. Πήραν και τους 600 βαθμούς των τριών νικών και συνολικά στα έξι τους ματς συγκέντρωσαν 1000 (4 νίκες και 2 ισοπαλίες). Φυσικά διατηρούμε και τις 5 ομάδες μας στην Ευρώπη (πέρσι είχαμε χάσει ήδη δύο τέτοια εποχή) την ίδια ώρα που Αυστρία, Ολλανδία, Τσεχία, Δανία, Κύπρος, Σκωτία και Νορβηγία έχουν χάσει από έναν σύλλογο με την Σερβία και την Κροατία να έχουν χάσει από 2!

Την Δευτέρα στις κληρώσεις της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας (13:00 Champions League, 14:30 Europa League) θα έχουμε και τις 5 ομάδες μας (ο ΠΑΟΚ θα είναι και στη κλήρωση του Champions League και σε αυτή του Europa League) για τα play off των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πριν μπουν στη μάχη του 3ου προκριματικού γύρου.

Οπως βλέπετε η Ελλάδα παραμένει στην 16η θέση με την Κύπρο να έχει αυξήσει την διαφορά της στους 1.600 βαθμούς. Ομως ο Αρης εκτός από το δώρο που έκανε στον εαυτό του, βοήθησε και την Ελλάδα αφήνοντας την Κύπρο με μία ομάδα λιγότερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ελλάδα και η Ελβετία είναι οι μοναδικές χώρες από την 11η θέση έως και την 21η που δεν έχουν χάσει εκπρόσωπο μέχρι στιγμής.

Πάμε να δούμε τι έκαναν αρχικά οι χώρες που κυνηγάμε και με ποιες ομάδες έχουν κληρωθεί για τον 3ο προκριματικό γύρο

Τσεχία
Η Βικτόρια Πλζεν αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Εκεί θ' αντιμετωπίσει την Αντβέρπ.
Η Μλάντα Μπόλεσλαβ πήρε διπλό μέσα στην Ορνταμπάσι (2-3) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο. Εκεί θ' αντιμετωπίσει την Στεάουα.
Η Γιάμπλονετς αποκλείστηκε από την Πιούνικ μιας κι έμεινε στο 0-0 στην Τσεχία.
Η Σπάρτα Πράγας μπαίνει τώρα στον 3ο προκριματικό και θ' αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ
Η Σλάβια Πράγας θα παίξει στα play off του Champions League (έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο)

Δανία
Η Κοπεγχάγη νίκησε και εντός την TNS (1-0 με γκολ Ζέκα) και συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα (ή οι Δανοί που κυνηγάμε ή οι Σέρβοι που μας κυνηγάνε θα χάσουν το μπόνους του Champions League).
Η Μπρόντμπι πέρασε στην παράταση με νίκη την Γκντασκ (4-1) και στον 3ο προκριματικό γύρο θ' αντιμετωπίσει την Μπράγκα.
Η Εσμπιεργκ αποκλείστηκε μετά το 0-0 με την Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ.
Η Μίντιλαντ μπαίνει τώρα στην Ευρώπη και θ' αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς (είτε οι Δανοί που κυνηγάμε, είτε οι Σκωτσέζοι που μας κυνηγούν θα χάσουν μια ομάδα).

Κύπρος
Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε και εντός έδρας την Σουτγιέσκα (3-0) και συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Καραμπάκ.
Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε στην παράταση την Σάμροκ (3-1) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Αούστρια Βιέννης.
Η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε κι εκτός έδρας την Λέφσκι Σόφιας (0-4) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Γάνδη.
Η ΑΕ Λεμεσού αποκλείστηκε με ήττα από τον Αρη.

Πάμε να δούμε τι έκαναν αρχικά οι χώρες που μας κυνηγάνε και με ποιες ομάδες έχουν κληρωθεί για τον 3ο προκριματικό γύρο

Κροατία
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε την Σαμπουρτάλο (3-0) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος.
Η Οσιγιεκ αποκλείστηκε στα πέναλτι από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Η Χάιντουκ είχε αποκλειστεί από τον 1ο προκριματικό γύρο.
H Ριέκα θα αντιμετωπίσει την Αμπερντίν στον 3ο προκριματικό (είτε οι Κροάτες, είτε οι Σκωτσέζοι θα χάσουν από μια ομάδα).

Σερβία
Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε από την Ελσίνκι (2-1) αλλά προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη (ή οι Δανοί που κυνηγάμε ή οι Σέρβοι που μας κυνηγάνε θα χάσουν το μπόνους του Champions League).
Η Παρτίζαν νίκησε με 3-0 την Κόναχ και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Μαλάτιασπορ.
Η Τσουκαρίτσκι αποκλείστηκε από τη Μόλντε.
Η Ραντνίσκι είχε αποκλειστεί στον 1ο προκριματικό από τη Φλόρα Ταλίν.

Σκωτία
Η Σέλτικ νίκησε κι εκτός έδρας τη Νόμε Κάλιου (0-2) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Κλουζ.
Η Ρέιντζερς έφερε ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Προγκρές και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ (είτε οι Δανοί που κυνηγάμε, είτε οι Σκωτσέζοι που μας κυνηγούν θα χάσουν μια ομάδα).
Η Αμπερντίν νίκησε με 5-0 την Τσικχούρα και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Ριέκα (είτε οι Κροάτες, είτε οι Σκωτσέζοι θα χάσουν από μια ομάδα).
Η Κιλμάρνοκ είχε αποκλειστεί στον 1ο προκριματικό γύρο από την Κόναχ.

Ελβετία
Η Βασίλεια νίκησε με 2-1 την Αϊντχόφεν και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Λίντσερ (εξασφάλισε ευρωπαϊκό όμιλο).
Η Γιουνγκ Μπόις θα μπει στα play off του Champions League (έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο).
Η Λουγκάνο είναι ήδη στους ομίλους του Europa League.
Η Λουκέρνη νίκησε κι εκτός έδρας την Κλάκσβικ (0-1) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Εσπανιόλ.
Η Τουν θ' αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο της Σπαρτάκ Μόσχας.

Νορβηγία
Η Ρόζερνμποργκ νίκησε 2-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Μάριμπορ.
Η Χάουγκεσουντ έχασε με 2-1 από την Στουρμ Γκρατς αλλά προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν.
Η Μόλντε νίκησε με 3-1 την Τσουκαρίτσκι και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει τον Αρη.
Η Μπραν είχε αποκλειστεί στον 1ο προκριματικό γύρο από την Σάμροκ.

Ο ρόλος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και η υπέρβαση
Οπως παρατηρεί κανείς αυτή τη στιγμή που μιλάμε εμείς και οι Ελβετοί μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη αντεπίθεση. Ομως οι Ελβετοί έχουν ήδη 3 ομάδες σε ομίλους την ίδια ώρα που εμείς έχουμε μόνο μία. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειαζόμαστε σίγουρα τον ΠΑΟΚ σε ομίλους και την ΑΕΚ να κάνει την υπέρβαση στα play off του Europa League και να μπει κι αυτή.

Εάν έχουμε μίνιμουμ 3 ομάδες στους ομίλους μπορούμε να κυνηγήσουμε μέχρι και την 13η θέση. Οτιδήποτε λιγότερο θα μας ρίξει στον ρεαλιστικό στόχο που δεν είναι άλλος από την 15η θέση.

Φυσικά ότι έρθει επιπλέον από Αρη και Ατρόμητο (που μπορούν με τις ομάδες που κληρώθηκαν) θα είναι καλοδεχούμενο...

Τι σημαίνει η κάθε θέση για την σεζόν 2021/2022
Η 11η και η 12η θέση
Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στα play off του Europa League
Ο τέταρτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
Ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 13η και η 14η θέση
Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
O τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα