Μίλαν: Με εντός έδρας ρεβάνς, πάντα περνάει την Γιουνάιτεντ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μίλαν: Με εντός έδρας ρεβάνς, πάντα περνάει την Γιουνάιτεντ (vids)

bet365

Το γκολ του Κιάερ στο 90' + 2' 'εδωσε δίκαιο αβαντάζ πρόκρισης στη Μίλαν απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει προημιτελικών Europa League και η προϊστορία έχει δείξει πως οι «ροσονέρι» με εντός έδρας ρεβάνς... δεν χάνουν το εισιτήριο.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Οι παίκτες του Πιόλι το βράδυ της Πέμπτης στο «Ολντ Τράφορντ» πήραν αυτό που άξιζαν από την πρώτη αναμέτρηση με τους «κόκκινους διαβόλους» στους «16» του Europa League, αφού ο Κιάερ με ωραία κεφαλιά στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 1-1 απαντώντας στο γκολ του Ντιαλό από το 50ο λεπτό.

Οι «ροσονέρι» για τέταρτη φορά στα χρονικά έχουν εντός έδρας επαναληπτικό με την Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και κάθε φορά μέχρι τώρα, έχουν κάνει το απόλυτο περνώντας στην επόμενη φάση εις βάρος των Άγγλων.

Στα ημιτελικά του 1958, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας της, λίγο καιρό μετά το δυστύχημα του Μονάχου - μπορεί να πήρε νίκη με σκορ 2-1 στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, όμως, η Μίλαν διέλυσε τους Άγγλους με το τελικό 4-0 στον επαναληπτικό του «Σαν Σίρο» για να περάσουν εκείνοι στον μεγάλο τελικό. Εκεί, βέβαια, ηττήθηκαν 3-2 αππό τη Ρεάλ Μαδρίτης των Ντι Στέφανο και Χέντο...

Το 2005, στη φάση των «16», οι «ροσονέρι» πήραν δυο νίκες με το ίδιο σκορ κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», επικρατώντας 1-0 επί αγγλικού εδάφους αλλά και στο «σπίτι» της. Εκείνη η σεζόν, φυσικά, είχε τον επικό τελικό της Πόλης, με την παρουσία της τότε ομάδας του Κάρλο Αντσελότι.

Δυο χρόνια αργότερα, στην... εκδίκηση των «ροσονέρι» που κατέκτησαν το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον τελικό της Αθήνας παίρνοντας εκδίκηση από τη Λίβερπουλ, οι Ιταλοί είχαν κοντραριστεί ξανά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στο «Σαν Σίρο».

Τότε ήταν τα ημιτελικά, μπορεί το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να είχε επικρατήσει 3-2 στο πρώτο ματς του «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο, η ρεβάνς ήταν παράσταση για έναν ρόλο και το κλαμπ του Μιλάνου έφτασε στον θρίαμβο με το τελικό 3-0.



 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα