Europa League: Αλμα πρόκρισης για Τότεναμ, Ρόμα, Γρανάδα (vids)

Gazzetta team
Europa League: Αλμα πρόκρισης για Τότεναμ, Ρόμα, Γρανάδα (vids)

bet365

Ο Χάρι Κέιν καθάρισε το 2-0 της Τότεναμ επί της Ντ. Ζάγκρεμπ, ενώ Ρόμα (3-0 τη Σαχτάρ) και Γρανάδα (2-0 τη Μόλντε) πήραν επίσης καθαρά σκορ και προβάδισμα για τα προημιτελικά του Europa League.

Προχωράει. Οσο έχει τον Χάρι Κέιν on fire, η Τότεναμ δεν μπορεί να κοντραριστεί από ομάδες επιπέδου Ντιναμό Ζέγκρεμπ, όσο τίμιες εμφανίσεις κι αν έχουν κάνει μέχρι τώρα στην Ευρώπη οι Κροάτες. Ο Αγγλος φορ χτύπησε δύο φορές και καθάρισε για το καθαρό 2-0 των Spurs, δίνοντας τους σημαντικό πλεονέκτημα πρόκρισης προς τα προημιτελικά του Europa League. Στο 25' έβαλε το πρώτο στην επαναφορά μετά από δοκάρι του Λαμέλα, ενώ στο 70' το τελείωσε σαν σε προπόνηση, φτάνοντας τα 26 γκολ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

«ΤΣΑΚΙΣΕ» ΤΗ ΣΑΧΤΑΡ Η ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΡΙΑΡΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Το πιο αποφασιστικό πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League έκανε η Ρόμα, νικώντας με πεντακάθαρο σκορ πρόκρισης (3-0) τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Ολίμπικο». Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ήταν ανώτερη από το πρώτο μέρος, όταν και πήρε προβάδισμα με τον Πελεγκρίνι από την ασίστ του Πέδρο στο 23’. Στο δεύτερο ημίχρονο, το καθοριστικό τέρμα για την υπόθεση νίκη σημείωσε ο Ελ Σαράουι, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στους Τζιαλορόσι τον περασμένο Γενάρη. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μαντσίνι στο 77’, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο που καθιστά σχεδόν διαδικαστική τη ρεβάνς στην Ουκρανία και δείχνει υψηλό ταβάνι για τους Ρωμαίους στη φετινή διοργάνωση.

Η ΠΡΩΤΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ

Η Γρανάδα υποδέχτηκε στο Νουέβο Λος Κάρμενες τη Μόλντε και πανηγύρισε τη νίκη (2-0) χάρη στα γκολ των Χόρχε Μολίνα και Ρομπέρτο Σολδάδο. Οι Ανδαλουσιάνοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Χόρχε Μολίνα. Η νορβηγική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, αλλά με λανθασμένες τελικές επιλογές δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Σίλβα και να ισοφαρίσει. Όσο και να πίεζαν οι φιλοξενούμενοι, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν και δεύτερο γκολ. Το έκαναν κόντρα στη ροή του ματς με τον Σολδάδο στο 76ο από ασίστ του σκόρερ του πρώτου γκολ Μολίνα (στο 74' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Έλινγκσεν) και απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Άκερ Στάντιον. Η Γρανάδα, η οποία αν ήταν πιο τυχερή θα είχε φτάσει και στο τρίτο γκολ, συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση, είναι το φαβορί, ωστόσο η Μόλντε έχει (απο)δείξει ότι δεν αστειεύεται.

Δείτε ΕΔΩ τα τέσσερα παιχνίδια των 19:55!

19.55
Αγιαξ – Γιουνγκ Μπόις 3-0
(62' Κλάασεν, 82' Τάντιτς, 90' Μπρόμπεϊ)

Ντιναμό Κιέβου – Βιγιαρεάλ 0-2
(30' Πάου Τόρες, 52' Αλμπιόλ)

Μάν. Γιουνάιτεντ – Μίλαν 1-1
(50' Ντιαλό – 90'+2' Κίερ)

Σλάβια Πρ. - Ρέιντζερς 1-1
(7' Στάντσιου – 36' Χελάντερ)

22:00
Ρόμα – Σαχτάρ 3-0
(23' Πελεγκρίνι, 73' Ελ Σαραουί, 77' Μαντσίνι)

Ολυμπιακός – Αρσεναλ 1-3
(34' Οντεγκααρντ, 79' Γκάμπριελ, 85' Ελνένι – 58' Ελ Αραμπί)

Τότεναμ – Ντ. Ζάγκρεμπ 2-0
(25', 70' Κέιν )

Γρανάδα – Μόλντε 2-0
(26' Χορχε Μολίνα, 76' Σολδάδο)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα