Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός 2-1: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός 2-1: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

Gazzetta team
Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός 2-1: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

bet365

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Αϊντχόφεν, σκορ όμως που έδωσε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους!

Σα: Φέρει ευθύνη στο 1-0 του Ζάχαβι, στην πρώτη στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει, αλλά δεν εκτίμησε καθόλου καλά τη φάση. Στο γκολ-φάουλ για το 2-0 δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα. Στο δεύτερο μέρος είχε μια απόκρουση, αλλά έβγαζε μεγάλη αστάθεια, όπως στην έξοδο που δεν έκανε ποτέ στην ευκαιρία της ολλανδικής ομάδας στο 62'.

Ρέαμπτσιουκ: Ανασταλτικά είχε θέματα στην πλευρά του, ωστόσο δεν έπαιρνε καθόλου βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι από τον Μπρούμα στην αντιμετώπιση του Ντάμφρις. Στο δεύτερο μέρος έπαιζε μαζί με τον Μασούρα που του έδινε πολλά περισσότερα στο αμυντικό σκέλος. Στο επιθετικό κομμάτι έβγαλε σωστή πάσα στον Φορτούνη, στη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Χασάν που έδωσε την πρόκριση.

Μπα: Καλό παιχνίδι από τον στόπερ του Ολυμπιακού. Είχε το εξαιρετικό τάκλιν πάνω στον Μάλεν, που γλίτωσε την εστία του Σα, ωστόσο στο 1-0 στο κόρνερ δεν έχει πάρει κάποιο μαρκάρισμα και πηγαίνει καθυστερημένα στη φάση. Γενικότερα, όμως, μαζί με τον Σεμέδο προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα από τα άκρα, ενώ είχε άλλο ένα καθοριστικό κόψιμο στον Μάλεν στο 85'.

Σεμέδο: Απροσπέλαστος, κόβοντας δυο-τρεις προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο πήγε να κάνει σοβαρή γκέλα λίγο αργότερα με την απρόσεκτη κεφαλιά. Κι αυτός, όπως και ο Μπα, αναγκαζόταν να «τρέχει» για να καλύψει τα κενά από τα άκρα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο είχε σαφώς λιγότερη δουλειά και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί βγάζοντας σταθερότητα και με την εμπειρία του.

Λαλά: Όπως και ο Ρέαμπτσιουκ, έτσι κι αυτός είχε αρκετή δουλειά από την πλευρά του με την Αϊντχόφεν να προσπαθεί συνεχώς από τα πλάγια. Δεν έπαιρνε βοήθειες ανασταλτικά από τον Βαλμπουενά κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ίδιο. Στο δεύτερο στάθηκε κάπως καλύτερα, χωρίς όμως να δώσει κάτι επιθετικά στην πτέρυγά του. Αντικαταστάθηκε από τον Ανδρούτσο στο 79'.

Εμβιλά: Πληθωρική η παρουσία του στη μεσαία γραμμή, αλλά φάνταζε μόνος του στο πρώτο ημίχρονο, παλεύοντας χωρίς ουσιαστικές βοήθειες. Στο δεύτερο μαζί με τον Καμαρά, που είχε γυρίσει ως δίδυμο μαζί του, έκανε συμπαγές το ερυθρόλευκο κέντρο.

Μπουχαλάκης: Έδειχνε χαμένος στον χώρο του κέντρου, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να παίξει κάθετα, με συνέπεια να αντικατασταθεί με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από τον Φορτούνη.

Καμαρά: Στο πρώτο μέρος έπαιζε πιο μπροστά στην τριάδα του άξονα, πατώντας στην αντίπαλη περιοχή, ενώ έβγαινε και στη δεξιά πλευρά για να προσφέρει βοήθειες. Κάπως έτσι από δικό του γύρισμα από τα πλάγια πήγε να βγάλει την ασίστ στον Μπρούμα στο 32', ενώ είχε τρομερή ευκαιρία με το δοκάρι στο 50'. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε πιο πίσω μαζί με τον Εμβιλά, έχοντας όμως και μια ωραία μπαλιά στην παρ' ολίγον ευκαιρία του Ελ Αραμπί.

Βαλμπουενά: Ήταν κινητικός από το ξεκίνημα στη δεξιά πτέρυγα, ζητώντας μπάλα συνεχώς, ωστόσο δεν κατάφερνε να φανεί όντας καλά κλεισμένος, ενώ ανασταλτικά δεν προσέφερε τις απαραίτητες βοήθειες στον Λαλά και αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Μασούρα.

Μπρούμα: Του έλειψε η σωστή τελική ενέργεια. Συνέκλινε από τα αριστερά προς τον άξονα συχνά. Είχε τη σέντρα στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 15' και μια τελική δέκα λεπτά αργότερα, αλλά και τη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος στο 32', ωστόσο ανασταλτικά είχε τεράστιο πρόβλημα στην αριστερή πλευρά. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πήγε στη δεξιά πλευρά, έχοντας στο 50' μια εξαιρετική ενέργεια που έφερε την τεράστια ευκαιρία στο δοκάρι του Καμαρά. Αντικαταστάθηκε από τον Χασάν στο 79'.

Ελ Αραμπί: Είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά στο 15', ενώ από ένα δικό του αχρείαστο φάουλ ήρθε το 2-0 της PSV. Γενικότερα ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο έβγαινε αρκετά έξω από την περιοχή για να βοηθήσει στο χτίσιμο επιθέσεων και μπήκε περισσότερο στο ματς. Έχει συμμετοχή στο γκολ πιάνοντας την κεφαλιά πριν ο Χασάν πάρει το ριμπάουντ και κάνει το 2-1. Αντικαταστάθηκε στο 90' από τον Σωκράτη.

Αλλαγές:

Φορτούνης: Μπήκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους στη θέση του Μπουχαλάκη και άλλαξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αμέσως έδειξε την ικανότητά του στο κράτημα της μπάλας και στην οργάνωση του παιχνιδιού στον άξονα. Έβγαλε ενέργεια και ανέβασε τον Ολυμπιακό. Ηταν άτυχος στην εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο οριζόντιο, ωστόσο από τη σέντρα του βγήκε το 2-1 που έδωσε την πρόκριση.

Μασούρας: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους αντί του Βαλμπουενά, παίζοντας ωστόσο στην αριστερή πλευρά με τον Μπρούμα να πηγαίνει στη δεξιά πτέρυγα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η δράση του Ντάμφρις. Αλλαγή που έδωσε πολλά πράγματα ανασταλτικά και βοήθησε τους ερυθρόλευκους να κρατήσουν την ορμή που είχε στο πρώτο μέρος η Αϊντχόφεν.

Ανδρούτσος: Πέρασε στο 79' στη θέση του Λαλά. Έκανε αυτά που έπρεπε στη δεξιά πλευρά.

Χασάν: Άλλο ένα μεγάλο γκολ από τον Αιγύπτιο. Μπήκε στο 79' στη θέση του Μπρούμα με τον Μαρτίνς να ψάχνει το γκολ για την πρόκριση με δύο φορ. Και αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να κάνει το 2-1.

Παπασταθόπουλος: Πέρασε στο 90' στη θέση του Ελ Αραμπί για να κρατήσει το σκορ πρόκρισης ο Μαρτίνς. Δεν μπορεί να κριθεί.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα