Τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη σε εφτά ματς…

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη σε εφτά ματς…

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη σε εφτά ματς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ισπανία για τον πολύ δύσκολο αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλά και για όσα γίνονται γύρω από το θέμα προπονητή…

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά ο ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες! Κακός ο απολογισμός για μία μεγάλη ομάδα που (ειδικά τα τελευταία χρόνια) συνήθισε στις νίκες. Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Ατρόμητο, το Βόλο, την ΑΕΚ, την Ομόνοια και δύο φορές την Κράσνονταρ. Έστω και έτσι όμως, κατεβαίνοντας σήμερα σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία από τις καλύτερες Ισπανικές ομάδες αυτής της περιόδου, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον ξεγράφει. Γιατί… είναι ο ΠΑΟΚ.

Από τη μία είναι η ιστορία. Όλα όσα έχουμε ζήσει ΕΙΔΙΚΑ σε εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ με μεγάλους και πολύ καλούς αντιπάλους. Έχουμε δει τρομερά πράγματα, εκεί που δεν τα περιμέναμε. Έχουμε δει –για παράδειγμα- τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει σε γήπεδο καταρρακωμένος, στην προθέρμανση οι παίκτες του να μην μπορούν να αλλάξουν πάσα και να σουτάρουν στον… γάμο του καραγκιόζη και όταν ξεκίνησε το ματς, έκρυψαν την μπάλα και κέρδισαν αφήνοντας τους πάντες με ανοικτό το στόμα. Και αυτό δεν έγινε μόνο 2-3-5 φορές…

Και αν κάποιος δεν πιστεύει σε όλα αυτά τα καρμικά, έχουμε και το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα με τη δεύτερη μέχρι τώρα Ισπανική ομάδα της Πριμέρα. Κόντρα στο Βόλο, στον Ατρόμητο, στην Ομόνοια και στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε γιατί -κυρίως- οι αντίπαλοι έπαιξαν μαζικά στην άμυνα και του δημιούργησαν προβλήματα στον ρυθμό και στην τελική προσπάθεια. Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα διάσπασης κλειστής άμυνας. Όταν βέβαια Μπεσίκτας και Μπενφίκα κατέβηκαν να… παίξουν, υπήρξαν στιγμές που έχασαν την μπάλα και μαζί, έχασαν πανηγυρικά και τους αγώνες. Η Γρανάδα στο γήπεδό της θα βγει να παίξει. Όσο καλή ή σκληρή και αν είναι, θα αφήσει χώρους και ο γρήγορος ΠΑΟΚ μπορεί να την «χτυπήσει».

Για να πάρει βέβαια αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ εδώ στη Γρανάδα, πρέπει να εμφανιστεί 100% συγκεντρωμένος πίσω και πολύ πιο αποτελεσματικός μπροστά σε σχέση με τα τελευταία ματς.

Φαβορί είναι η Γρανάδα και γι’ αυτό δεν χρειάζεται… συζήτηση. Οι Ισπανοί είναι σε καταπληκτική κατάσταση και αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί σε αυτή τη φάση βγαίνουν και… το διασκεδάζουν. Είναι δεμένοι, είναι οργανωμένοι εδώ και καιρό, παίζουν Ευρώπη για πρώτη φορά και όλη αυτή η ποδοσφαιρική ευτυχία τους βγάζει αυτοπεποίθηση που τους φέρνει και αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτσι! Ίσα-ίσα. Είναι σε δύσκολη φάση, με μικρή αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ είναι πιεσμένος και επειδή δεν κερδίσει αυτό βαραίνει όλο και πιο πολύ από παιχνίδι σε παιχνίδι…

Με αυτά και με αυτά η Γρανάδα είναι το φαβορί του ομίλου και θα το ενισχύσει αυτό αν πάρει στα επόμενα δύο ματς με την Ομόνοια τέσσερις ή έξι πόντους. Αυτό σημαίνει πώς ο ΠΑΟΚ πέρα από το όποιο βαθμολογικό ή ψυχολογικό κέρδος βγάλει απόψε, την πρόκριση θα την παίξει σε μεγάλο ποσοστό στα δύο ματς που έρχονται με την Αίντχόβεν. Απόψε βέβαια μπορεί να βάλει τις βάσεις.

Η προετοιμασία ήταν καλή, έχουν επιστρέψει Ελ Καντουρί και Κρέσπο, δεν λείπει κανείς λόγο του ιού, ενώ σαφώς διευκόλυνε και η αναβολή του περασμένου ματς πρωταθλήματος. Και αυτά τα στοιχεία είναι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Μέσα σε όλα βέβαια ήρθε το θέμα Παλμέιρας-Φερέιρα να αναστατώσει λίγο την παραμονή του αγώνα.

Στην αρχή φάνηκε ως ανέκδοτο, αλλά χθες όσο περνούσαν οι ώρες τόσο και πιο βάσιμες γίνονταν οι πληροφορίες. Η Παλμέιρας θέλει όσο τίποτα τον Φερέιρα στον πάγκο της και προφανώς έχει βρει πόρτα ανοικτή και επιμένει. Αλλιώς γιατί να χάνει τον χρόνο της με έναν προπονητή που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάει;

Για τον ΠΑΟΚ το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να κλείσει γρήγορα. Ό τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει το πολύ μέχρι αύριο. Το όλο θέμα δεν είναι οικονομικό. Αλίμονο… Εδώ παίζεται η πορεία, το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Από αυτό εξαρτώνται όλα.

Πέρυσι, όταν εμφανίστηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος προπονητής ήταν απόλυτα αποφασισμένοι να συνεχίσουν μαζί και να υλοποιήσουν ένα πλάνο. Φέτος, μετά από όλα όσα έχουν γίνει, θα δούμε...

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά έπονται του αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.