Καρέρα: «Να αντιμετωπίσουμε τη Βόλφσμπουργκ σαν τον αγώνα της ζωής μας»!

Δημήτρης Βέργος
Καρέρα: «Να αντιμετωπίσουμε τη Βόλφσμπουργκ σαν τον αγώνα της ζωής μας»!

bet365

Ο τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο πόσο σημαντική αποτελεί για την Ένωση η πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Europa League. «Χρωστάμε μια χαρά και στον κόσμο και σε εμάς», είπε ο Στράτος Σβάρνας.

Ο Μάσιμο Καρέρα ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ για τα πλέι οφ του Europa League τόνισε πως οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση σαν να είναι ο αγώνας της ζωής τους, επισημαίνοντας πως θα πρέπει η προσοχή τους να στραφεί σε όλο το σύνολο της γερμανικής ομάδας και να κάνουν το τέλειο παιχνίδι για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους ομίλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάσιμο Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου:

Για το που εντοπίζει τα συν και τα πλην της Βόλφσμπουργκ και ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει: «Δεν πρέπει να συγκεντρωθούμε σε έναν παίκτη, αλλά σε όλη την ομάδα. Είναι δυνατή σε φυσικό επίπεδο αλλά και τεχνικά και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως σύνολο».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί και ποια είναι η προσέγγιση για τη νίκη αλλά και το κλειδί για την πρόκριση: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς σαν να είναι ο αγώνας της ζωής μας. Σαν τελικό. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι, να παίξουμε σωστά τακτικά, να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και να ξέρουμε και να υποφέρουμε. Πρέπει να παίξουμε το τέλειο παιχνίδι».

Για το πως έχει προετοιμάσει πνευματικά την ομάδα του για τον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ: «Δεν χρειάζεται πολύ να προετοιμάσω τους παίκτες. Ο καθένας γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας. Δεν χρειάζεται να φορτώσουμε περισσότερο τους παίκτες».

Για το αν έχει καταλήξει στο σχήμα και στα πρόσωπα και αν έχει κάποια γούρια πριν από τέτοια παιχνίδια: «Δεν θεωρώ ότι το γούρι παίζει ρόλο. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν καλύτερα από άλλους. Έχω στο μυαλό μου ήδη πως θα παίξουμε, έχουμε και την προπόνηση που θα ακολουθήσει».

Για το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση για τον ίδιο για να πάρει την πρόκριση με την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League: «Και ως προπονητής με τη Σπαρτάκ είχα προκριθεί σε ομίλους. Πέρα από το προσωπικό, είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες και για την ΑΕΚ ως κλαμπ».

Για το τι κρατάει και τι αλλάζει σε σχέση με το ματς με τη Σεντ Γκάλεν: «Σίγουρα θα προσπαθήσω να αλλάξω το πως θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι. Δεν κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος και πρέπει να το αλλάξουμε. Πάντα αυξάνεται η ποιότητα και η σημασία του αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σβάρνας: «Χρωστάμε μια χαρά στον κόσμο, αλλά και στους εαυτούς μας»

Από τη μεριά των παικτών της ΑΕΚ μίλησε ο Στράτος Σβάρνας, ο οποίος υπογράμμισε πως όσοι αγωνιστούν θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, προσθέτοντας πως οι παίκτες της Ένωσης χρωστάνε μια χαρά τόσο στον κόσμο της ομάδας όσο και στους εαυτούς τους.

Για το τι χρειάζεται για την πρόκριση: «Πρέπει όσοι θα αγωνιστούν να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Να κάνουμε όσο λιγότερα λάθη γίνεται γιατί τα λάθη σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται. Πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν είναι σημαντικό το μηδέν στην άμυνα: «Σίγουρα. Όταν κερδίζει η ομάδα με μηδέν παθητικό αποκτούμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στον εαυτό μας. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο την άμυνα καθώς όλη η ομάδα πρέπει να τρέξει και να αμυνθεί για να έρθει το μηδέν στην άμυνα».

Για τη χαρά που χρωστάνε στον κόσμο: «Σίγουρα χρωστάμε μια χαρά στον κόσμο, αλλά το χρωστάμε και στον εαυτό μας. Και με τον χαμένο τελικό και πέρυσι που δεν πήραμε την πρόκριση στους ομίλους θεωρούμε πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Σε αυτά τα παιχνίδια όλοι οι παίκτες συγκεντρώνονται πιο πολύ και όλοι μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο για να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για το πως περιμένουν το ματς οι παίκτες της ΑΕΚ: «Το περιμένουμε, όλοι μας θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους και να αγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο. Επίσης είναι σημαντικό και για την ΑΕΚ και για την Ελλάδα. Το συζητάμε πολλοί όλοι μας, το περιμένουμε και θα δώσουμε και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα