Μόλντε - Άρης 3-0

Μόλντε - Άρης 3-0

Μόλντε - Άρης 3-0

bet365

Ο τραγικός Άρης ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια 3-0 στη Νορβηγία από τη Μόλντε και... αποχαιρετά νωρίς την Ευρώπη, καθώς το αποτέλεσμα και η εικόνα δεν αφήνουν περιθώρια για πίστη στο θαύμα!

Κατώτερος… γενικώς

Η Μόλντε αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την κάκιστη εμφάνιση του Άρη στη Νορβηγία, επικράτησε με 3-0 και απέκτησε ισχυρότατο προβάδισμα για πρόκριση στα Playoffs του Europa League. Τσαπατσουλιά, προσωπικά λάθη, έλλειψη επικοινωνίας για τους «κίτρινους» οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βέλεθ στο 64’.

Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα για τον Άρη, από την άλλη πλευρά όμως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε αυτό που πραγματικά άξιζε. Μια ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος, χαρακτηρίστηκε από την επιπολαιότητα, με τρομερά κενά στην άμυνα και δίχως φαντασία και κίνηση στην επίθεση. Η Μόλντε εκμεταλλεύτηκε τα κενά της ελληνικής ομάδας, την αντιμετώπισε με κυνικό τρόπο επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Πλέον η ελληνική ομάδα καλείται να πετύχει ένα θαύμα στις 15 Αυγούστου στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή σχήματος με τρεις αμυντικούς χαφ με ξεκάθαρο στόχο τον περιορισμό της επιθετικότητας των επιτελικών χαφ (Λούκας, Ματίγια, Μπάσα) βγήκε στον Σάββα Παντελίδη, αυτό που προφανώς δεν περίμενε ήταν η επιπολαιότητα και η τσαπατσουλιά των παικτών και τα αβίαστα λάθη. Γιατί στο σετ παιχνίδι η Μόλντε είχε εμφανές πρόβλημα δημιουργίας αλλά και κυκλοφορίας της μπάλας, αντιθέτως περίμενε τα λάθη των αντιπάλων και δικαιώθηκε για την υπομονή της.

Μέσα στα πρώτα 30 λεπτά η ελληνική ομάδα πουλούσε εύκολα την μπάλα, αυτό έγινε και στη φάση του 27ου λεπτού όταν ο Ροζ έδωσε την μπάλα σε αντίπαλο. Η Μόλντε θύμισε ομάδα μπάσκετ στην κυκλοφορία της μπάλας, μοίρασε έξι πάσες και ο Έικρεμ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και πάλι ο Ρόουζ έκανε την αρχή και ο Κουέστα το… αποτελείωσε με πάσα στον αντίπαλο. Με την άμυνα του Άρη απούσα, οι Νορβηγοί έστω και με τρεις προσπάθειες (!), βρήκαν τον δεύτερο γκολ με σουτ του Χέσταντ από το ύψος της μικρής περιοχής και μετά από αρχικό διώξιμο του Βέλεθ λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος.

Στόχος η… επιβίωση

Ο Άρης έσκασε τον λάκκο του με τα ίδια του τα χέρια με την έλλειψη συγκέντρωσης και τα διαδοχικά λάθη του. Προσπάθησε να επιβιώσει μέσω αντίδρασης, ανεβάζοντας τη γραμμή της πίεσής του, κυρίως όμως έγινε πιο απαιτητικός από τον εαυτό του. Μέχρι την ψυχρολουσία των δύο τερμάτων, είχε να επιδείξει ένα σουτ του Λούκας στο 5ο λεπτό. Μετά το σαφές προβάδισμα (πρόκρισης) της Μόλντε, οι «κίτρινοι» έψαξαν φάση μέσα από τις στημένες μπαλιές, όλες πέρασαν ανεκμετάλλευτες ενώ στο 40ο λεπτό είδαν τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούσει εντυπωσιακά σουτ του Ντιγκινί εκτός περιοχής. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 2-0 με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Μόλντε είχε τρεις ευκαιρίες εντός εστίας (!), στοιχείο ενδεικτικό της κυνικότητας της, αλλά και της σοβαρότητας των λαθών του Άρη.

Στο κυνήγι ενός γκολ

Ο Άρης άρχισε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζήτησε την αντίδραση και το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες σε αντίθεση με τη Μόλντε η οποία επέλεξε συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού αναζητώντας την τέλεια ευκαιρία για κόντρα επίθεση. Η ελληνική ομάδα δεν μετουσίωσε την υπεροχή της καθώς δύο σουτ του Ιντέγε από πλάγια θέση δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν. Από κακή εκτίμηση μιας φάσης από τον Κόρχουτ, οι γηπεδούχοι βρήκαν τη μεγάλη φάση (στο 54’) όπου ο Τζέιμς πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Σούντγκρεν έσωσε τον Άρη από το τρίτο τέρμα. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν, απέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, χτυπώντας από την δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη η οποία ήταν σε τρικυμία.

Βέλεθ και… μη χειρότερα

Τα χειρότερα για τους «κίτρινους» ήρθαν στο 64ο λεπτό όταν από λάθος του Ιντέγε, με μία πάσα ο Τζέιμς βρέθηκε μόνος του με τον Βέλεθ. Πιο γρήγορος από τον κεντρικό αμυντικό του Άρη πήρε προβάδισμα ενός σώματος και ο τελευταίος αφού τον ανέτρεψε αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Μάλιστα ο Βέλεθ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Νιγηριανό επιθετικό. Ο Άκης Βάβαλης αναγκάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι του τον Γιώργο Δεληζήση, καθώς παρά το 2-0 και το αριθμητικό μειονέκτημα, η διαφύλαξη του δικαιώματος διεκδίκησης της πρόκρισης στο «Κλ. Βικελίδης» εξελίχθηκε σε μοναδικό αντικειμενικό στόχο.

Η δεύτερη κίνηση του Άρη ήταν η χρησιμοποίηση του Γιάννη Φετφατζίδη αντί του Τόνσο ο οποίος σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ξένο σώμα στην ομάδα. Η πρόθεση του Άρη να βρει μια φάση και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του έμπειρου Έλληνα επιθετικού ήταν φανερή, όπως κι αυτή της Μόλντε να «τελειώσει» την πρόκριση εκμεταλλευόμενη την κακή απόδοση του Άρη και ειδικά του Σούντγκρεν στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν προϋποθέσεις αλλά όχι και ευκαιρίες.

Η χρησιμοποίηση του Ντάνι Λάρσον αντί του Μπράουν Ιντέγε – με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Νικολάς Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης – ήταν η τελευταία κίνηση από τον πάγκο του Άρη. Η εικόνα της ελληνικής ομάδας δεν άλλαξε, αντιθέτως η Μόλντε πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 87ο λεπτό ο Έλινγκσεν με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0.

Αποβλήθηκε ο Φραν Βέλεθ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Χουσάιν, Κνούντζον (Μόλντε), Δεληζήσης (Άρης)

MVP: Ο Γκαμπριέλσεν ήταν… κέρβερος στην άμυνα και παράλληλα έχτιζε παιχνίδι από το κέντρο της άμυνας επιβεβαιώνοντας τον σπουδαίο ρόλο του στη Μόλντε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σάσα Λούκας ανταποκρίθηκε στον ρόλο του, κάλυψε και την έλλειψη κίνησης στον χώρο των επιθετικών της ομάδας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λίντσεϊ Ροζ. Ο Γάλλος έκανε κακό παιχνίδι, έδωσε την μπάλα σε αντίπαλο σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη και στη φάση του δεύτερου γκολ δεν είχε κανέναν λόγο να ρισκάρει με πάσα στον Κουέστα.

Η ΓΚΑΦΑ: Μετά αυτής του Λίντσεϊ Ροζ στο πρώτο γκολ της Μόλντε κι αυτής του Κουέστα στο δεύτερο, μάλλον αυτή του Ισπανού τερματοφύλακα υπερισχύει...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μαριάνι άφησε το πλεονέκτημα και τις δυνατές μονομαχίες και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Άρης δεν άξιζε τίποτε περισσότερο από αυτό που πήρε. Κακό παιχνίδι, πλούσια σε τσαπατσουλιά, επιπολαιότητα και κακή αντίδραση του συνόλου της αμυντικής γραμμής. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μόλντε και είχε τόσο μεγάλη ακρίβεια στην εκτέλεση. Επιθετικά, η ελληνική ομάδα ήταν τουλάχιστον ακίνδυνη.

ΜΟΛΝΤΕ (Μόε): Κράνινξ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσάιν (72’ Έλιγκσεν), Άουρσνες, Χάραλντσέιντ, Χέσταντ (90+2 Μόστρεμ), Χάουγκεν, Ομοϊουάνφο (85’ Κνούτζον).

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (68’ Δεληζήσης), Ματίγια, Σάσα, Τόνσο (74’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (80’ Ιντέγε).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα