Ολυμπιακός: Η απάντηση για το μέλλον του Μαρτίνεθ δείχνει εύκολη αλλά πρέπει να παρθούν οι τελικές αποφάσεις

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η απάντηση για το μέλλον του Μαρτίνεθ δείχνει εύκολη αλλά πρέπει να παρθούν οι τελικές αποφάσεις

bet365

Ο Ολυμπιακός στη Γερμανία ήταν αγωνιστικά ένα... μαύρο χάλι με τις ευθύνες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να είναι μεγάλες και την ήττα να μοιάζει μη διαχειρίσιμη ως προς το μέλλον του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Μία ομάδα τόσο μεγάλη όπως ο Ολυμπιακός δεν... αντέχει εύκολα τέτοιες βραδιές. Ούτε βραδιές όπως με τον ΠΑΟΚ και την ήττα στο Φάληρο ούτε στιγμές όπως αυτό το 5-0 στο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός. Πολύ σκληρό και πολύ βαρύ αποτέλεσμα. Και όταν το βιώνεις και μέσα στο γήπεδο είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ένα αγωνιστικό... ναυάγιο αυτή η βραδιά. Αφήστε μας εμάς που γράφουμε την άποψή μας στην άκρη.

Ο ίδιος ο κόσμος, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο δεν έκανε προφανώς Like σε αυτήν την εμφάνιση. Δεν είδε και κάτι που να του άρεσε άλλωστε. Δεν του άρεσε καθόλου αυτή η αγωνιστική παρουσία των Πειραιωτών και αυτό φάνηκε και από το πώς αντέδρασε.

Δεν γίνεται για τα δεδομένα μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός να έχει δεχθεί 2 γκολ έως το 8' και με τέτοιο τρόπο και 4 πριν καν τελειώσει το α' μέρος. Τόσα μα τόσα λάθη. Τόσες κακές αντιδράσεις και μάλιστα η Φράιμπουργκ να έχει σκοράρει και σχετικά εύκολα γκολ από την αμυντική αδράνεια των Πειραιτών. Το β' μέρος και αυτό το 5-0 απλά ήρθε να... δέσει την όλη φάση. Αρκεί να ξαναδεί κανείς τη φάση του 2-0 και του 5-0. Στην πρώτη εκ των δύο ο Γκρέγκοριτς έχει πολύ κοντά του ή δίπλα του 4 παίκτες του Ολυμπιακού και τελικώς δεν τον μαρκάρει κανείς.

Το 2-0

Είναι μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού. Και είναι μία εμφάνιση που δεν έχεις να κρατήσεις σχεδόν τίποτα. Άντε κάπως τις προσπάθειες του... μοναχικού - όπως έδειχνε στο γήπεδο - Φορτούνη και τις δύο φάσεις του Αλεξανδρόπουλου. Μία βραδιά στο μηδέν. Στο απόλυτο μηδέν στο κρύο Φράιμπουργκ.

Και για να μην αρχίζει ο καθένας να λέει τα... δικά του ναι η Φράιμπουργκ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Όχι όμως για να χάνει ο Ολυμπιακός με τέτοιον τρόπο και με τέτοιο σκορ...

Προφανώς και δεν είναι μόνο ευθύνη του προπονητή αλλά...

Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι φυσικά ευθύνη δεν έχει μόνο ο προπονητής. Τα πολλά τα... βάρη σε αυτή τη φάση θα πέσουν πάνω του βέβαια με τον ίδιο να δείχνει να βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ (και να έχει και δεδομένα μεγάλες ευθύνες) όμως υπάρχει και το αλλά... Ευθύνη έχουν και οι παίκτες σε τέτοιες βραδιές. Κομβική ευθύνη και φυσικά αυτό το σχόλιο δεν αφορά μόνο στην άμυνα.

Ο Μαρτίνεθ που ζήτησε βέβαια συγγνώμη και το ίδιο και ο Εσε και ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν να απολογηθούν στον κόσμο τους που ήταν στο γήπεδο. Πολύ καλά έκαναν και πήγαν στον κόσμο της ομάδας και από τη μεριά του ο κόσμος έκανε αυτό που θεώρησε σωστό μετά από ένα τέτοιο κάκιστο παιχνίδι και δεν τους χειροκρότησε αλλά τους αποδοκίμασε.

Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας σε τέτοιους αγώνες αλλά και γενικότερα. Όμως ο ίδιος ο κόουτς μία ημέρα πριν είχε μιλήσει για ένα ώριμο και σοβαρό σύνολο και αυτό δεν το είδαμε στο γήπεδο. Είδαμε μάλλον το εντελώς ανάποδο. Είναι ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός που μίλησε για μία ομάδα που βελτιώνεται διαρκώς. Ούτε αυτό το βλέπουμε ειδικά μετά τη διακοπή. Αντίθετα βλέπουμε ένα μάλλον μονοδιάστατο σύνολο που δεν βελτιώνεται.

Σε μία ήττα φταίνε άπαντες: και το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες. Και σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει και άμεσα. Αυτό θα το δει η ομάδα η ίδια. Η ομάδα και η διοίκηση θα κρίνει κυρίως το θέμα προπονητή (με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμα και της άμεσης αποχώρησής του). Ο Ολυμπιακός ως Οργανισμός είναι σε μία φάση πού καλείται να δει το τι θα διαφοροποιήσει ως προς τη συνέχεια.

Εάν έπρεπε και βάση κλίματος που υπάρχει από το βράδυ της Πέμπτης να δοθεί μία απάντηση - σε επίπεδο ρεπορτάζ πάντα διότι από τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε επίσημα ή ανεπίσημα αντίδραση για να είμαστε σωστοί - για τον Μαρτίνεθ πάντως θα έμοιαζε μάλλον εύκολη: ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Όμως πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Οι τελικές αποφάσεις από την ομάδα. Οπότε πλέον μένει να φανεί πού θα καταλήξει η ομάδα και να το δημοσιοποιήσει.

Υ.Γ. Μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού στάθηκε στο ύψος του σε αυτό το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ. Στο αγωνιστικό σκέλος ό,τι έκανε μέχρις ενός σημείου ο Φορτούνης και έως εκεί.

Υ.Γ. 2 Είναι πραγματικά εξαιρετικά αβέβαιο το τι ήθελε να παίξει στο β' μέρος ο κόουτς. Και με βάση το τι είδαμε από το 46' και μετά αλλά και ειδικά με τις αλλαγές στο 84'.

Υ.Γ. 3 Το 4-3-3 ως σχηματισμός επελέγη και με τον ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα το θυμόμαστε όλοι. Δεν είναι μόνο το τι διάταξη επιλέγεις αλλά είναι και να μπορείς να την υποστηρίξεις σωστά τακτικά και αγωνιστικά. Επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος πώς και η τριάδα του 2ου μέρους (στα μετόπισθεν) απέδωσε.

Υ.Γ. 4 Πολύ κακή βραδιά για όλους τους χαφ του Ολυμπιακού. Ειδικά οι Μαντί Καμαρά και Εσε για ένα μεγάλο διάστημα ήταν πραγματικά εκτός παιχνιδιού.

Υ.Γ. 5 Φυσικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και δεν το συνδέω σχετικά. Ωστόσο ο Ποντένσε τραυματίστηκε από ένα φάουλ που του έγινε και δεν δόθηκε ποτέ. Και ο Πορτογάλος βγήκε με εμφανείς πόνους. Θα θυμάστε όλοι ότι και με τον Εσε στο Φάληρο με τη Φράιμπουργκ είχε γίνει κάτι ανάλογο. Τραυματίστηκε από φάουλ που του έγινε και δεν υποδείχθηκε.

Υ.Γ. 6 Γενικά δεν μου αρέσει ποτέ να καταγράφω στάση συναδέλφων ακόμα και του εξωτερικού, ωστόσο τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί πουθενά. Σε κανένα γήπεδο και σε καμία συνέντευξη Τύπου. Ειλικρινά δεν κατάλαβα στο τι αποσκοπούσαν τα γέλια ορισμένων Γερμανών εκπροσώπων του Τύπου όταν έγινε ερώτηση στον Στράιχ για την εικόνα του Ολυμπιακού. Η Φράιμπουργκ ως Οργανισμός και ο προπονητής της έδειξαν πολύ μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό και η φιλοξενία τους υπήρξε άριστη. Ειλικρινά εγώ αυτά τα γέλια δεν τα κατάλαβα. Για την ακρίβεια δεν μου έκαναν καθόλου καλή εντύπωση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.