Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην «μάχη» του Europa League

Φώτης Καρακούσης
Όμιλοι Europa League

bet365

Την «μάχη» τους στους ομίλους του Europa League αρχίζουν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ παίζοντας εντός με Βιγιαρεάλ, εντός με Φράιμπουργκ και εκτός με Μπράιτον αντίστοιχα.

Με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον ξεκινάνε οι όμιλο του Europa League. Και πως να μην υπάρχει άλλωστε ενδιαφέρον, από την στιγμή που μπαίνουν στην «μάχη» οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Αρχικά οι «πράσινοι» ξεκινάνε πρώτοι και υποδέχονται στις 19:45 την Βιγιαρεάλ για τον 6ο όμιλο και στις 22:00 οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την γερμανική Φράιμπουργκ και οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενηθούν από την Μπράιτον στην Αγγλία.

Με τον κόσμο του στο πλευρό του θέλει τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ ο Παναθηναϊκός

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι των ομάδων μας στους ομίλους του Europa League είναι αυτό του Παναθηναϊκού με την Βιγιαρεάλ. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν μετά από 6 χρόνια σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης υποδεχόμενοι στο ΟΑΚΑ τους Ισπανούς (19:45). Ένα ΟΑΚΑ που αναμένεται να είναι σχεδόν γεμάτο, καθώς δεν είναι απίθανο ο κόσμος να φτάσει και τις 60.000.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στην αποστολή τους Βαγιαννίδη και Χουάνκαρ, ενώ στον αντίποδα συμπεριλήφθηκε ο Τιν Γεβντάι. Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με την Βιγιαρεάλ την αποτελούν οι: Λοντιγκίν, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν, Γεβντάι, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Ιωαννίδης, Σπόραρ

Τέλος όσον αφορά τον 6ο όμιλο, την ίδια ώρα με το Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ θα διεξαχθεί το Ρεν – Μακάμπι Χάιφα.

Με πολλά προβλήματα κόντρα στην Μπράιτον η ΑΕΚ

Πάμε τώρα στα ματς των 22:00 αρχίζοντας με το μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι των ομάδων μας στο Europa League (υπάρχει και αυτό του ΠΑΟΚ στο Conference League). Η ΑΕΚ φιλοξενείται στην Αγγλία από την Μπράιτον, μια ομάδα που και φέτος κάνει πολλή καλή πορεία στην Premier League καθώς βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο δύσκολο αυτό παιχνίδι, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει πολλά προβλήματα, καθώς εκτός αποστολής έμειναν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του, ο Ντομαγκόι Βίντα και ο Αρολντ Μουκουντί. Από την άλλη. για τον Αργεντινό κόουτς υπάρχουν επιστροφές, με κυριότερη εκείνη του Λιβάι Γκαρσία που ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε υποστεί. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που άφησε πίσω την ενόχληση που αισθάνονταν στα πλευρά, όπως και ο Ροδόλφο Πισάρο που δεν έπαιξε κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Στην αποστολή της ΑΕΚ είναι oι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Τέλος όσον αφορά τον 2ο όμιλο, το άλλο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στον Άγιαξ και την Μαρσέιγ στο Άμστερνταμ.

Να ξεκινήσει με τρίποντο θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φράιμπουργκ

Τέλος ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο πλαίσιο του 1ου ομίλου την γερμανική Φράιμπουργκ (22:00). Οι Πειραιώτες θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τους αγώνες τους στην φετινή φάση των ομίλων στο Europa League, καθώς αν το καταφέρουν θα κάνουν σημαντικό βήμα για την συνέχεια. Από την άλλη οι Γερμανοί δεν έχουν ξεκινήσει και με τον καλύτερο τρόπο στην Bundesliga, μιας και μετά από 4 αγωνιστικές είναι στην 10η θέση με 6 βαθμούς έχοντας 2 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Στα αγωνιστικά του Ολυμπιακού, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Οι Πειραιώτες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και ο Ισπανός θα γνωστοποιήσει σήμερα το ποιους θα έχει μαζί του για την αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ.

Τέλος όσον αφορά το άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου, το φαβορί για την 1η θέση Γουέστ Χαμ, υποδέχεται την φαινομενικά ασθενέστερη ομάδα, την Μπάτσκα Τόπολα από την Σερβία.

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στην 1η αγωνιστική του Europa League

19:45 Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ (Cosmote Sports 3)

22:00 Μπράιτον – ΑΕΚ (Cosmote Sports 6)

22:00 Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ (Cosmote Sports 5)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα