Σεβίλλη - Ρόμα: Στην «Πούσκας Αρένα» ξύπνησαν μνήμες Λουσάιλ αλλά και… Βαρσοβίας!

To Gazzeta στον τελικό του Europa League

bet365

Μνήμες από το… όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ξύπνησε το γήπεδο στο οποίο το βράδυ της Τετάρτης θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa League ανάμεσα σε Σεβίλλη και Ρόμα. Αποστολή στη Βουδαπέστη: Γιάννης Σαπουντζάκης

Η «Πούσκας Αρένα» έχει φορέσει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το βράδυ της Τετάρτης τον τελικό του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρόμα. Παρακολουθώντας την τελευταία προπόνηση της ομάδας της Ανδαλουσίας πριν το μεγάλο ματς, αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα γήπεδο αχανές, με την απόσταση των πάνω διαζωμάτων από τον αγωνιστικό χώρο να μοιάζει μεγάλη.

Οι φωνές των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ… ίσα που ακούγονταν στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν στο τρίτο διάζωμα του γηπέδου. Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το μυαλό πήγε αμέσως στο στολίδι της Ντόχα. Το γήπεδο που φιλοξενήθηκε και ο τελικός ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ασφαλώς και χωρίς την παρουσία θεατών, αφού επρόκειτο για προπόνηση, το κλίμα ήταν κάπως κρύο. Αυτή η εικόνα, ωστόσο, θα είναι πολύ διαφορετική το βράδυ της Τετάρτης όταν και οι οπαδοί των δύο μονομάχων θα δώσουν… τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν την μάχη της εξέδρας και να δώσουν έξτρα ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αν, πάντως, σε εμάς το γήπεδο ξύπνησε μνήμες Κατάρ, σε ορισμένους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Σεβίλλης, θύμισε εκείνο στο οποίο διεξήχθη ένας από τους έξι κερδισμένους τελικούς της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, συζητώντας μαζί τους, μας έλεγαν πως η «Πούσκας Αρένα» φέρνει αρκετά στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, στο οποίο το 2015 οι Ανδαλουσιανοί επικρατώντας της ουκρανικής Ντνίπρο με 3-2, είχαν κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα της τελευταίας προπόνησης της ισπανικής ομάδας πριν από το μεγάλο ραντεβού και το γεγονός πως άπαντες έμοιαζαν να το απολαμβάνουν έχοντας αποβάλλει κάθε άγχος. Αρκετά χαμόγελα και σίγουρα…αισιοδοξία από μία ομάδα που σε αυτή την διοργάνωση έχει το δικαίωμα να αισθάνεται πιο άνετα από κάθε άλλη! Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ορισμένα όμορφα τελειώματα των ποδοσφαιριστών του Μεντιλίμπαρ ήταν αυτά που κέρδισαν το χειροκρότημα των ανθρώπων της ομάδας. Άλλωστε άπαντες στο σεβιγιάνικο στρατόπεδο γνωρίζουν πως το βράδυ της Τετάρτης, οι ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν για να σκοράρουν θα είναι λίγες και περιθώρια να χαθούν… δεν θα υπάρχουν!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα