Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Ματσάρα και προβάδισμα των Κόκκινων Διαβόλων (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Ματσάρα και προβάδισμα των Κόκκινων Διαβόλων (vid)

bet365

Συναρπαστικό παιχνίδι, με τον Μάρκους Ράσφορντ να «κεντάει» και να δίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια πολύτιμη ισοπαλία στο «Καμπ Νόου» (2-2) - Σε μειονεκτική θέση η Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε με τραυματισμό τον Πέδρι και με τιμωρία τον Γκάβι ενόψει της ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» (Πέμπτη 23/02, 22:00).

Ματσάρα με νικητή το ποδόσφαιρο και… στα σημεία την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νόου» (2-2) και πήρε μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ» (Πέμπτη 23/02, 22:00), για να προκριθεί στους «16» του Europa League, παρ’ ότι πλέον δεν υπάρχει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ο Τσάβι, χωρίς τους τραυματίες Σέρχιο Μπουσκέτς και Ουσμάν Ντεμπελέ στη διάθεσή του, ξεκίνησε τον Ρόναλντ Αραούχο ως δεξί μπακ για «αντί – Ράσφορντ» και τον Μάρκος Αλόνσο ως στόπερ αντί του Αντρέας Κρίστενσεν, με την κλασική πλέον τετράδα των χαφ μπροστά.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, με επτά (!) απουσίες (τιμωρημένοι οι Λισάντρο Μαρτίνες – Μάρτσελ Σάμπιτσερ, τραυματίες οι Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Κρίστιαν Έρικσεν, Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ, Άντονι και Αντονί Μαρσιάλ), ξεκίνησε τον Βάουτ Βέγκχορστ και τον Μάρκους Ράσφορντ να εναλλάσσονται στην επίθεση.

Στα σημεία η Γιουνάιτεντ, νοκ άουτ ο Πέδρι

Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ζορίζοντας τους Μπλαουγκράνα με την πίεση ψηλά και δείχνοντας πιο απειλητικοί για την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, όταν πλησίαζαν στην καταλανική περιοχή.

Η Μπάρτσα απάντησε με μια ευκαιρία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που μπλόκαρε ο Νταβίδ Ντε Χέα, με τις δυνάμεις μοιρασμένες στο πρώτο ημίωρο, αλλά τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το γκολ με σουτ του Τζέιντον Σάντσο που κόντραρε στον Φρένκι Ντε Γιονγκ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες σε τετ – α – τετ του Βέγκχορστ και εξαιρετικό σουτ του Ράσφορντ που έβγαλε ο Τερ Στέγκεν, με τους γηπεδούχους να απαντούν με την σειρά τους με ευκαιρία του Τζόρντι Άλμπα που αποσόβησε ο Ντε Χέα, σε μια φάση που πιθανότατα υπήρξε πέναλτι στον αριστερό μπακ από τον Άαρον Γουάν Μπισάκα.

Η Μπάρτσα δεν ένιωθε άνετα στον αγωνιστικό χώρο και, σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε λίγο πριν από την ανάπαυλα με τραυματισμό έναν παίκτη – κλειδί όπως ο Πέδρι, ο οποίος ένιωσε τράβηγμα στον τετρακέφαλο του δεξιού ποδιού και έδωσε την θέση του στον Σέρτζι Ρομπέρτο.

Ανατροπή σε εννέα λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο καλό ρυθμό, αλλά με μια σημαντικότατη διαφορά σε σχέση με το πρώτο, αφού άρχισε να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση.

Στο 50ό λεπτό και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του (πολύ δραστήριου) Ραφίνια, ο Μάρκος Αλόνσο στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, αφιερώνοντας το γκολ στον πατέρα του, Μάρκος, ο οποίος έφυγε από την ζωή μια εβδομάδα πριν, σε ηλικία 63 ετών και νικημένος από τον καρκίνο.

Η χαρά των Μπλαουγκράνα, όμως, κράτησε μόλις τρία λεπτά, όσα δηλαδή χρειάστηκε ο «καυτός» Ράσφορντ για να ξεπεράσει στην κούρσα τον Αλόνσο και να ισοφαρίσει με κοντινό πλασέ και ύστερα από ασίστ του Φρεντ, φτάνοντας τα 14 γκολ στα τελευταία 16 παιχνίδια της Γιουνάιτεντ!

Οι αναγεννημένοι Κόκκινοι Διάβολοι δεν έμειναν εκεί, αφού στο 59ο λεπτό ολοκλήρωσαν την ανατροπή όταν, ύστερα από ωραία ενέργεια του Ράσφορντ πάνω στην τελική γραμμή και συρτή σέντρα στην περιοχή, ο Ζιλ Κουντέ έστειλε άθελά του με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2.

Παραλίγο ανατροπή στην ανατροπή

Ο Τσάβι, η ομάδα του οποίου έδειξε και πάλι ευάλωτη στην άμυνα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (σε αντίθεση, δηλαδή, με ό, τι συμβαίνει στη La Liga), έβαλε Κρίστενσεν αντί Αλόνσο και Αλεχάντρο Μπάλντε αντί Άλμπα στην άμυνα, αλλά και τον Ανσού Φατί αντί του Φρανκ Κεσιέ, ρισκάροντας σε αναζήτηση του γκολ της ισοφάρισης.

Παρά τις αλλαγές, η Μπάρτσα ήταν ακίνδυνη, έχασε με κάρτες για την ρεβάνς και τον Γκάβι και έδειχνε να έχει αποδεχθεί την μοίρα της. Στο 76ο λεπτό, όμως, ο Ραφίνια επιχείρησε σέντρα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από συμπαίκτες και αντιπάλους και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Ντε Χέα για ένα 2-2, κυριολεκτικά, από το… πουθενά.

Το τυχερό γκολ του Βραζιλιάνου, ο οποίος έγινε (δικαιολογημένα) έξαλλος όταν λίγο αργότερα τον έκανε αλλαγή ο Τσάβι, άλλαξε την δυναμική του αγώνα, με τον Ραφίνια να χάνει μεγάλη ευκαιρία, τον Κασεμίρο να έχει αυτό – δοκάρι (!), τον Ντε Χέα να επεμβαίνει σωτήρια σε προσπάθεια του Φατί και τον Αραούχο να πιάνει μια επικίνδυνη κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα (και δικαιολογημένα) για τον νέο μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Φρεντ, σε ένα παιχνίδι που αντάμειψε όσους το παρακολούθησαν και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κουντέ, Μάρκος Αλόνσο (67’ Κρίστενσεν), Τζόρντι Άλμπα (67’ Μπάλντε) – Πέδρι (41’ λ. τρ. Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Κεσιέ (67’ Φατί) – Ραφίνια (83’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Γκάβι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα – Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια – Κασεμίρο, Φρεντ – Σάντσο (82’ Γκαρνάτσο), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ – Βέγκχορστ.

Βήμα πρόκρισης η Σαχτάρ!

Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία επικράτησε 2-1 στη Βαρσοβία της Ρεν. Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πιο ουσιαστικοί και πήραν αυτό που ήθελαν. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Κρίσκιβ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 45' ο Μπορνταρένκο σημείωσε το 2-0. Ο Εκαμπί μείωσε στο 59', αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά...

Νίκη στο 88' η Ζάλτσμπουργκ, 1-0 τη Ρόμα!

Την ήττα 1-0 γνώρισε η Ρόμα από τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Εξαιρετικός ρυθμός στο πρώτο 35λεπτο αλλά χωρίς γκολ. Η Ζάλτσμπουργκ είχε 8 τελικές στο πρώτο τέταρτο αλλά ο Ρουί Πατρίσιο κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η Ρόμα απείλησε, ο Έιμπραχαμ είχε δύο ευκαιρίες, η πρώτη με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ζαλέφσκι και η δεύτερη σε τετ-α-τετ. Κακό ματς στην επανάληψη, ελάχιστες φάσεις, με τη Ζάλτσμπουργκ να πιέζει στα τελευταία λεπτά και τον Καπάλντο στο 88' να λυτρώνει την ομάδα του διαμορφώνοντας το 1-0. Εκτός από τον αγώνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχασε με τραυματισμό και τον Πάουλο Ντιμπάλα...

Ολα μηδέν στο Άμστερνταμ

Στην Ολλανδία, ο Άγιαξ έμεινε στο 0-0 με την Ουνιόν Βερολίνου. Χωρίς ρυθμό το ματς, ελάχιστες ευκαιρίες, με τις δυο ομάδες να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα. Το γκολ του Θόρσμπι στο 65’ ακυρώθηκε για την Ουνιόν για χέρι στην προσπάθειά του να σκοράρει. Ο Αγιαξ προσπάθησε να «χτυπήσει» αλλά χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα