Ολυμπιακός: Το βαρύ κλίμα για τον Παπέ Σισέ και ο αγωνιστικός... κατήφορος του άλλοτε τοπ στόπερ του (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το βαρύ κλίμα για τον Παπέ Σισέ και ο αγωνιστικός... κατήφορος του άλλοτε τοπ στόπερ του (vids)

bet365

Ο Παπέ Σισέ βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό, έχοντας γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής όχι μόνο αγωνιστικά.

Ο Παπέ Σισέ δεν είναι πια πιτσιρίκι. Έχει γίνει 27 ετών και έχει πίσω του πορεία ετών στον Ολυμπιακό.

Και όμως ο φετινός Σισέ με τον περσινό είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Τόσο διαφορετικός (προς το χειρότερο φυσικά). Από ένας τοπ στόπερ έχει εξελιχθεί σε έναν κακό και επιπόλαιο αμυντικό. Ο περσινός Σισέ τελείωσε τη σεζόν με 40 αγώνες και 6 γκολ αλλά και 2 ασίστ. Σε μία χρονιά που βοήθησε για τα καλά τον Ολυμπιακό. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ένα έντονο αντικείμενο συζήτησης για μεταγραφή. Μία μεταγραφή που δεν ήρθε και δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πόσο μπορεί να επηρέασε τον παίκτη (όπως μπορεί να είχε γίνει με τον Μαντί Καμαρά).

Το πρόβλημα με τον Σισέ είναι πλέον σοβαρό και προέκυψε από το timing της αλλαγής του στο ματς της Πέμπτης. Πιθανότατα εάν δεν είχε γίνει αλλαγή από τον Μίτσελ στο Ολυμπιακός - Καραμπάγκ δεν θα είχε αποδοκιμαστεί και δεν θα είχε αντιδράσει και έτσι και με εκφράσεις προς την εξέδρα. Όμως με το εάν δεν γίνεται κάτι. Η αλλαγή έγινε και ο Σισέ αντέδρασε έντονα, κάτι το οποίο καυτηρίασε ο Μίτσελ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη στάση.

Το κλίμα αυτή τη στιγμή για τον Παπέ Σισέ είναι βαρύ (χωρίς πάντως να επικοινωνεί κάτι ο Ολυμπιακός). Είναι τόσο βαρύ που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις σχετικά με τη χρησιμοποίησή του ή μη στο προσεχές διάστημα. Είναι ένα κλίμα ικανό να οδηγήσει στο να μην ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ γενικότερα αγωνιστικά είναι πάντως αγνώριστος. Με πολλά λάθη, έλλειψη καθαρού μυαλού και βέβαια και με νεύρα. Με τη Καραμπάγκ έχει κάνει το λάθος στο 0-2, έχει επίσης ευθύνη και στο 0-1 και γενικά ήταν κάκιστος.

Εάν θέλουμε να δούμε βέβαια τα ευρωπαϊκά ματς έχει ευθύνη και σε άλλες φάσεις φέτος, όπως στο 1-0 της Ναντ στη Γαλλία. Και στο 2-1 βέβαια είναι στην αμυντική γραμμή που έχει ευθύνη για το γκολ των Γάλλων.

Στο δε παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ μαζί με τον Μπα έχουν μπερδευτεί χάνοντας τον αντίπαλό τους στη φάση του 0-2. Γενικά ο Σενεγαλέζος διεθνής φέτος δεν δικαιολογεί ούτε το ταλέντο και τις δεξιότητες που δεδομένα έχει ούτε το ότι έφτασε να είναι ένας στόπερ που τον κοστολογούσαν στα 13 και πλέον εκατ. ευρώ. Η επόμενη μέρα προφανώς είναι δύσκολη για όλους τους εμπλεκόμενους. Ίσως με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα μία μεταγραφή τον Γενάρη να ήταν ιδανική για όλους. Όμως όλα αυτά θα κριθούν και θα φανούν άμεσα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα