Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ είναι παίκτης που τον ανεβάζει επίπεδο και δείχνει τον δρόμο για τις επόμενες προσθήκες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ είναι παίκτης που τον ανεβάζει επίπεδο και δείχνει τον δρόμο για τις επόμενες προσθήκες

bet365

Ο Νοτιοκορεάτης διεθνής χαφ παρότι έγινε αλλαγή λόγω προβλήματος στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό έδειξε πως έχει τρομερή ποιότητα στην Κύπρο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Κανονικά η ποδοσφαιρική συζήτηση για το ματς στην Κύπρο για τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να ξεκινήσει απ' ότι δεν μπόρεσε να νικήσει ή από τις χαμένες ευκαιρίες του Ελ Αραμπί ή από τη βελτίωση που υπήρξε παρά την ισοπαλία (1-1). Όμως η παρουσία του διεθνούς Κορεάτη χαφ στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού επισκίασε τα πάντα.

Ο Χουάνγκ ήταν τόσο καλός και τόσο εντυπωσιακός που παίζοντας περισσότερο ως δεκάρι και μπροστά από το οκτάρι Κούντε και το εξάρι Εμβιλά άλλαξε για τα καλά τον άξονα του Ολυμπιακού. Τον άλλαξε και δημιουργικά και ουσιαστικά. Με το πως κρατούσε μπάλα, με το να έχει εξαιρετική ικανότητα και με τα δύο πόδια και με το πολύ ωραίο γκολ του αλλά και τις άλλες φάσεις που έφτιαξε. Έχασε και ένα τετ α τετ στη φάση που ένιωσε να τον τραβάει το πόδι του και έτσι ζήτησε αλλαγή.

ΧΟΥΑΝΓΚ2

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι τόσο καλός χαφ που ανεβάζει επίπεδο μία ομάδα. Που ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό και που μπορεί στη συνέχεια να του δώσει πολλά ακόμα. Και είναι ένας χαφ που δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι καλός παίκτης.

Τον περιμέναμε να είναι καλός. Ενδεχομένως όχι τόσο καλός αλλά τον περιμέναμε θετικό. Όπως και ο Ολυμπιακός ήξερε το τι περίμενε. Ένας σύγχρονος χαφ με διαρκή κίνηση, ρυθμό και ένταση.

Και όχι προσωπικά δεν μπαίνω σε συγκρίσεις με άλλους παίκτες (είτε του παρελθόντος είτε του τωρινού ρόστερ). Ο Χουάνγκ πολύ απλά δείχνει να έχει στοιχεία που δεν έχουν άλλοι χαφ στον Ολυμπιακό. Παίζει με μπροστά τη μπάλα (με προωθητικό παιχνίδι), την κρατάει σωστά, δημιουργεί, παίρνει φάουλ, πασάρει και σκοράρει. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν παίκτη; Και ο Χουάνγκ δείχνει τον... δρόμο και για τις επόμενες προσθήκες. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται σε επίπεδο νέων μεταγραφών περισσότερους Χουάνγκ και αυτό είναι σαφές καθώς έχει να πάρει ακόμα τουλάχιστον έναν επιτελικό χαφ, έναν εξτρέμ, έναν φορ και από εκεί και πέρα στόπερ, αριστερό μπακ εάν φύγει ο Ρέαμπτσιουκ και ίσως έναν γκολκίπερ.

ΑΡΑΜΠΙ

Η βελτίωση, οι χαμένες ευκαιρίες του Ελ Αραμπί και ένα - ακόμα - επιπόλαιο γκολ για επίπεδο Ολυμπιακού

Στα της αναμέτρησης στην Κύπρο ναι ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος αλλά χωρίς να βγάλει... μάτια και ναι είχε αρκετές ευκαιρίες αλλά και δοκάρι και θα μπορούσε να είχε βάλει και 2ο γκολ. Έδειξε πρόοδο και θα μπορούσε να τονίσει κανείς πως σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν καλύτερος. Παρόλα αυτά για έναν ακόμα αγώνα η άμυνά του δέχεται ένα επιπόλαιο γκολ.

Μία φάση που ξεκινά με αδράνεια των χαφ, ένα σουτ πάνω στον Σισέ και από εκεί η μπάλα στον σκόρερ των Κυπρίων. Ένα τέρμα που ένας σοβαρός και συγκροτημένος Ολυμπιακός δεν θα δεχόταν. Να βάζεις μετά ένα τόσο ωραίο γκολ και να έχεις χάσει τη νίκη από ένα τέτοιο τέρμα.

Εάν δούμε τη φάση του 1-0 για τον Απόλλωνα ο Κούντε - που γενικά κάνει μία σοβαρή προσπάθεια και έκανε μία σοβαρή προσπάθεια στο ματς - κάνει λάθος πάσα πάνω σε αντίπαλο. Πριν από αυτό βέβαια ο Μπα είχε στείλει με διώξιμο τη μπάλα πάνω σε αντίπαλο. Ο Κούντε με τον Εμβιλά δεν προλαβαίνουν ούτε την πάσα που γίνεται ούτε το σουτ και μετά την κόντρα πάνω στον Σισέ πηγαίνει η μπάλα στον Γιάνγκα που βάζει γκολ.

Επίσης ο Ελ Αραμπί για την κλάση του έχασε τρομερές ευκαιρίες. Φάσεις όπως του 54' μετά τη μπαλιά του Ραντζέλοβιτς σε φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Χουάνγκ. Ο Γαλλομαροκινός επιθετικός έκανε όντως μεγάλη προσπάθεια όμως το ματς δεν του βγήκε και κυρίως στις τελικές.

Βέβαια όλα αυτά δεν αλλάζουν τα «θέλω» του Ολυμπιακού για την Πέμπτη. Εκεί όπου θέλει νίκη - πρόκριση με τον Απόλλωνα Λεμεσού σε ένα ματς που θα είναι - ξανά - δύσκολο. Και βέβαια πριν από αυτό το ματς υπάρχει η πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και εννοείται πως μία 2η διαδοχική ευρωπαϊκή πρόκριση θα δώσει και άλλη δυναμική στον Ισπανό Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του συλλόγου του Ολυμπιακού για τη συνέχεια.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.