Απόλλων Λεμεσού - Ολυμπιακός 1-1: Ο μαέστρος Χουάνγκ ομόρφυνε τους πρωταθλητές, αλλά η πρόκριση έμεινε ανοιχτή (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Λεμεσού - Ολυμπιακός 1-1: Ο μαέστρος Χουάνγκ ομόρφυνε τους πρωταθλητές, αλλά η πρόκριση έμεινε ανοιχτή (vids)

bet365

Ο εκπληκτικός στο ντεμπούτο του Χουάνγκ σκόραρε, μοίρασε αναξιοποίητες τελικές πάσες, «χόρευε» στη Λεμεσό μέχρι να τραυματιστεί στο 65', αλλά ο Ολυμπιακός έχασε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες και η πρόκριση μετά το 1-1 θα κριθεί στη ρεβάνς του Φαλήρου με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» από απόψε (18/8) την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League απώλεσε ο Ολυμπιακός, μετά το 1-1 που απέσπασε στην Κύπρο από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Σε ένα ματς όπου ήταν καλύτερος, απώλεσε φάσεις και παράλληλα μας «συστήθηκε» ο Χουάνγκ, αφού ο χαφ από τη Νότιο Κορέα όχι μόνο έπαιξε για πρώτη φορά με τα «ερυθρόλευκα» αλλά ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου.


Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ, τους Αβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. τους Κούντε και Εμβιλά στον άξονα, τους Ζίνκερναγκελ, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Χουάνγκ στο ντεμπούτο του πίσω από τον Ελ Αραμπί.


Ο Κούντε δοκάρι, ο Γιαννγκά γκολ

Σέντρα στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι έδειχναν ένα κλικ πιο δραστήριοι. Ναι μεν σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός απώλεσε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν η «βολίδα» του Κούντε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι (ευρύτερα οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν σε αυτό το διάστημα τα ελεύθερα μακρινά σουτ), ο Απόλλων όμως κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, χωρίς πάντως να «παράγει» φάσεις.

Παρόλα αυτά άνοιξε το σκορ με τον Γιάνγκα στο 19' όταν οι Πειραιώτες δεν απομάκρυναν σωστά και η μπάλα στρώθηκε στον Κολ που σούταρε, κόντραρε πάνω στον Σισέ και ο 30χρονος φορ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα.


Ντεμπούτο για τον Χουάνγκ και 1-1

Κάπου εκεί ήταν που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα. Σε φάση επίθεσης ο Αβιλα γίνονταν ουσιαστικά τρίτος στόπερ και αυτό έδινε τη δυνατότητα στον Ρέαμπτσιουκ να ανεβαίνει, ενώ ο Ζίνκερναγκελ συνέκλινε στον άξονα, όπου δέσποζε ο Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό έπαιξε ψηλά κοντά στον Ελ Αραμπί και έβγαλε ενέργεια στον άξονα.

Πρέσαρε, πατούσε περιοχή και σε μία τέτοια στιγμή στο 29' υποδέχθηκε όμορφα το «κόψιμο» της μπάλας από τον Μολδαβό μπακ (είχε προηγηθεί ωραίος συνδυασμός του με το Δανό μεσοεπιθετικό), ξεμαρκαρίστηκε και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Ντεμπούτο με γκολ λοιπόν για τον 26χρονο, ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε σε ανάλογο τέμπο. Ναι μεν δεν είχε τις κλασικές ευκαιρίες, αλλά το παιχνίδι παίζονταν, ως επί το πλείστων, στο επιθετικό τους τρίτο.


Το σόου του Χουάνγκ

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό υπήρξε μία μικρή διακοπή για να «καθαρίσει» η ατμόσφαιρα και ύστερα για περίπου 20 λεπτά είδαμε ένα σόου από τον Χουάνγκ. Ο 26χρονος ναι μεν στο πρώτο ημίχρονο βρήκε δίχτυα αλλά από το 50' μέχρι και το 66' που αντικαταστάθηκε ήταν εκείνος που «τρυπούσε» συνεχώς την άμυνα του Απόλλωνα.

Σε αυτό το διάστημα έβγαλε στο 54' την κάθετη στον Ρατζέλοβιτς που την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Ελ Αραμπί που όμως απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς «έχασε» το κοντρόλ και λίγο αργότερα (55') πάτησε ο ίδιος περιοχή και «βρήκε» τον Μαροκινό που δεν σκόραρε από κοντά.

Την ίδια στιγμή από τα πόδια του υπήρξαν ακόμη δύο ανάλογες φάσεις που είτε δεν έβγαλαν «ερυθρόλευκη» τελική είτε οι Πειραιώτες υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ, ακόμη μία με δημιουργό τον Εμβιλά και ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε (οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή με τον Ντιγκινί και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα). Ωστόσο εκείνο το λεπτό (66') ο Χουάνγκ βγήκε αλλαγή κάτι που ζήτησε ο ίδιος λόγω ενός προβλήματος που έδειξε να αντιμετωπίζει μετά από μία προέκταση του ποδιού του σε μπαλιά «τρύπα» του Ελ Αραμπί και οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν στροφές (μετά το ματς ο ίδιος ανέφερε πως δεν τραυματίστηκε τελικά αλλά ζήτησε αλλαγή επειδή ένιωθε πως δεν μπορούσε να βοηθήσει άλλο το club).


Επεσε ο ρυθμός στο φινάλε

Ο Αγκιμπού Καμαρά που πέρασε αντί του Χουάνγκ δεν πήγε στη θέση του αλλά στα άκρα και πίσω από τον Χασάν που αντικατέστησε ταυτόχρονα τον Ελ Αραμπί πέρασε ο Ζίνκερναγκελ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο, αλλά πλέον δεν τον... αισθάνονταν πολύ η άμυνα του Απόλλωνα.

Ο Κορμπεράν πέρασε τους Ντε Λα Φουέντε, Βρουσάι ώστε να «φρεσκάρει» τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου παρατηρήθηκαν κενά στον άξονά του και υπέπεσε σε λάθη που πάντως δεν «πλήρωσε» παρότι ο Απόλλωνας είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο.


MVP: Ο Χουάνγκ. Ο 26χρονος όχι μόνο σκόραρε στο ντεμπούτο του αλλά ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου. Στο δεύτερο μισό έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Απόλλωνα και με κάθετο παιχνίδι «έφτιαξε» αρκετές φάσεις τον Ολυμπιακό. Πάντως στάθηκε άτυχος και αντικαταστάθηκε (μετά το ματς ο ίδιος διευκρίνησε πως δεν τραυματίστηκε αλλά ένιωσε πως δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο και για αυτό ζήτησε αλλαγή).

Στο ύψος του: Ο Ρέαμπτσιουκ. Η ασίστ που έδωσε για το 1-1 ήταν το κερασάκι σε μία πολύ καλή του εμφάνιση. Επιθετικά ήταν πολύ δραστήριος στο πρώτο μισό, ανασταλτικά σε όλο το ματς.

Το «στραγάλι»: Σωστά ακυρώθηκαν τα γκολ των Πίττα στο 9' και του Χέντι στο 90'+5', καθώς αμφότεροι ήταν εκτεθειμένοι. Ο δεύτερος μάλιστα για ελάχιστα εκατοστά, αλλά ο βοηθός το είδε.



Η «γκάφα»: Στη φάση του 1-0 η άμυνα του Ολυμπιακού δεν «καθάρισε» μία φαινομενικά εύκολη στιγμή, καθώς δεν ζοριζόταν και οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την κατοχή από λάθος διώξιμο και όχι πίεσή τους.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και εκτός του γκολ που σημείωσε είχε ακόμη μίνιμουμ τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες ακόμη (δοκάρι Κούντε, δύο ο Ελ Αραμπί και μία ο Χουάνγκ). Παράλληλα φαίνεται πως «κέρδισε» τον Νοτιοκορεάτη που ήταν εξαιρετικός. Το τελικό 1-1 όμως αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμάς, Κυριάκου (60΄ Μπα), Κολ, Φίλιξ, Πίττας, Ντιγκινί (74΄ Έντι), Γιάνγκα (60΄ Σαχάρ).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κoρμπεράν): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Αβιλα, Κούντε (90΄+2' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (80΄ Βρουσάι), Χουάνγκ (66΄ Αγκιμπού Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (79΄ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67΄ Χασάν)

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα