Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 2-0: Πήρε το Super Cup με δυο «πληγές» ο αντίπαλος του Ολυμπιακού (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 2-0: Πήρε το Super Cup με δυο «πληγές» ο αντίπαλος του Ολυμπιακού (vids)

bet365

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League, Απόλλων Λεμεσού, νίκησε με 2-0 την κυπελλούχο Ομόνοια και σήκωσε το τέταρτο Super Cup της ιστορίας του.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Champions League κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα και την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ο Απόλλων Λεμεσού έβγαλε αντίδράση με... κούπα! Ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League νίκησε με 2-0 την κυπελλούχο Ομόνοια στο «ΑΕΚ Arena» της Λάρνακας και σήκωσε το τέταρτο Super Cup της ιστορίας του.

Οι πρωταθλητές της Κύπρου με κορυφαίο τον Αρτυματά έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ στο 11' με δυνατό σουτ του Νταμπό εκτός περιοχής. Στο 45' ο διεθνής Έλληνας ακραίος, Χάρης Μαυρίας, κέρδισε πέναλτι από τον Φαμπιανό, με τον Βραζιλιάνο κίπερ να αποκρούει την εκτέλεση του Ψύχα και να εξιλεώνεται. Στο 73΄ο Βα έκανε το 2-0 μετά από ασίστ του Πίττα. Ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες μετά από την αποβολή του Φιλιώτη στο 80'

Ο Απόλλωνας Λεμεσού αποκόμισε δυο «πληγές» ενόψει Ολυμπιακού, καθώς στο 47΄αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο σκόρερ Νταμπό και στο 61' βγήκε αναγκαστικά με ενοχλήσει ο μέχρι εκείνη τη στιγμή MVP, Αρτυματάς. Tο ματς έγινε υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του Απόλλωνα, Νταβίντ Καταλά, καθώς στον πάγκο των πρωταθλητών ήταν ο υπηρεσιακός Κωνσταντίνος Μακρίδης και ο Ισπανός αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Δημητρίου, Φιλιώτης Αρτυματάς (Πεϊμπέρνς 61'), Βουκασίν, Μαυρίας, Κολ (Μπα 61΄), Σαχάρ, Ψύχας, Νταμπό (Πίττας 48'), Βα, Γιάνγκα.

Ομόνοια (Μάριος Νικολάου): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Μάθιους, Μίλετιτς (Μπάρκερ 72'), Λανγκ, Γιούστε, Χαραλάμπους (Μιξ 72'), Μπασιρού, Μπρούνο, Ματάβς (Μπέζους 60'), Κακουλλής (Παπουλλής 72')

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα