Ολυμπιακός: Η υπέρβαση - πρόκριση με Αταλάντα θέλει τριάδα στην άμυνα, προσοχή και μία κίνηση - έκπληξη

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η υπέρβαση - πρόκριση με Αταλάντα θέλει τριάδα στην άμυνα, προσοχή και μία κίνηση - έκπληξη

bet365

Ο Ολυμπιακός καλείται την Πέμπτη να δώσει το 101% των δυνάμεών του για να αποκλείσει την Αταλάντα στο Europa League και ο Δημήτρης Τομαράς καταθέτει τις σκέψεις του.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν... Ολυμπιακός Vs Αταλάντα σε ένα Καραϊσκάκη με 50% χωρητικότητα και άρα 16.000 θεατές που θα δώσουν άλλη ώθηση και θα δημιουργήσουν άλλη ατμόσφαιρα για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Ας βάλουμε σε μια σειρά τις σκέψεις μας...

Προφανώς δεν περιμένετε εμένα να αναδείξω το πόσο δύσκολο είναι αυτό το ματς. Το πόσο επικίνδυνη μεσοεπιθετικά παραμένει η Αταλάντα ακόμα και με τις απώλειές της στο επιθετικό σκέλος, με πιο πρόσφατη εκείνη του Μουριέλ. Δεν θα... παραμυθιαστώ πως η Αταλάντα θα είναι ευάλωτη. Ευάλωτη αμυντικά, ναι, είναι. Μεσοεπιθετικά όμως όχι! Οποιος και να της λείπει και αυτό το ξέρουν καλά στον Ολυμπιακό. Όπως και το ότι είναι μία ομάδα που λογικά γκολ θα βρει στο Φάληρο. Το ζήτημα είναι πόσα γκολ θα δεχθεί ή πόσα μπορεί να δεχθεί.

Τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για την υπέρβαση - πρόκριση

Σε μία προσπάθεια να μπούμε στη θέση του κόουτς Μαρτίνς η πιο μεγάλη πιθανότητα θα ήταν και η δική μας προσέγγιση σε τέτοιο ματς να ήταν με τριάδα στην άμυνα. Από εκεί και πέρα όμως προσωπικά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει δύο έξτρα στοιχεία.

Πρώτον: μεγάλη προσοχή και αμυντική προσήλωση για να μην δεχθεί γκολ ή έστω να μην δεχθεί εύκολα τέρμα, βάζοντας έτσι πίεση στην Αταλάντα. Και ένα δεύτερο στοιχείο είναι για μένα το στοιχείο της έκπληξης. Τι εννοώ; Ένα πρόσωπο που μπορεί η Αταλάντα να μην το ξέρει τόσο καλά όπως επί παραδείγματι ο Γκάρι Ροντρίγκες. Όχι απαραίτητα ο ίδιος ο Γκάρι αλλά μία τέτοια κίνηση. Να ρίξει δηλαδή ο προπονητής στο παιχνίδι έναν αστάθμητο αγωνιστικά παράγοντα, μία περίπτωση που μπορεί να μην περιμένει ή να μην είναι έτοιμη γι' αυτή η ιταλική ομάδα.

Επίσης σ' αυτό ειδικά το παιχνίδι πρέπει να ξεκινήσει βασικός ο Μαντί Καμαρά. Με δεδομένο το θέμα που είχε ο Εμβιλά και την πτωτική πορεία του Μπουχαλάκη (όπως στα πολύ καλά του δεν ήταν στον Βόλο ούτε ο Μασούρας) ο ανεβασμένος Μαντί χρειάζεται σε αυτό το παιχνίδι. Όπως γενικά χρειάζονται παίκτες που να μπορούν να παίξουν με ένταση, εκρηκτικότητα, δύναμη και μεγάλη ταχύτητα (όπως είναι ο Αγκιμπού Καμαρά). Όλα αυτά βέβαια τα ξέρει καλύτερα από εμάς ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Εκείνος βλέπει τους παίκτες στις προπονήσεις...

Οι διακριθέντες με τον Βόλο που αξίζουν επιβράβευση και ο κόσμος

Αν θα θέλαμε να επικεντρωθούμε σε παίκτες που ξεχώρισαν στο Βόλο, αυτοί ως επί το πλείστον ήταν οι αλλαγές του Μαρτίνς. Παρ'όλα αυτά γενικά αυτό το διάστημα αξίζουν να επιβραβευθούν παίκτες όπως ο Μαντί Καμαρά και ο Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός έχει φυσικά και το μεγάλο «συν» με τους φίλους του στην κερκίδα. Είναι αλλιώς ένα «Καραϊσκάκης» άδειο και βουβό, άλλο με ατμόσφαιρα ικανή να του δώσει αυτή την έξτρα ώθηση και δύναμη που μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όσο για τη διάταξη του Ολυμπιακού; Οι δύο πιθανοί σχηματισμοί είναι το 3-4-3 και το 4-3-3. Όποιο από τα δύο επιλέξει, θα χρειαστεί ένταση και προσπάθεια στο 101% απ' όσους παίξουν. Εξάλλου το πιο σωστό που ειπώθηκε από πλευράς του κόουτς είναι πως μετράει η στρατηγική και η προσέγγιση σε τέτοιους αγώνες, όχι τόσο η διάταξη...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.