Οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη!

Οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη!

Οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του στην παρουσία τους στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει μέσα στο 2022 στο Γιουρόπα Λιγκ, μέσα από τη διαδικασία της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης-παρεμπιπτόντως μόλις ένα βαθμό πίσω από την τετράδα της Μπουντεσλίγκα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την ευκαιρία ας δούμε ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων, βάσει των δεδομένων της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ. 8ος στις σέντρες, με συνολικά 28. Από αυτές, ήταν ακριβείς οι 12 (11ος στην κατάταξη). Σε ποσοστό ήταν 34ος, με 47,2% σε ακρίβεια στις σέντρες του.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ. Μέσα στην 20άδα των πρώτων σκόρερ με 3 γκολ

ΜΑΝΤΙ. Με 2 ασίστ στους 35 πρώτους (οι κορυφαίοι είχαν από 3 ασίστ). Και 37ος στις πετυχημένες σέντρες (με 6). Και μέσα στην 30άδα με τα περισσότερα φάουλ (έκανε 10)

ΒΑΤΣΛΙΚ. 15ος σε επεμβάσεις γκολκίπερ (με 14)

ΑΓΚΙΜΠΟΥ. 23ος σε κερδισμένα φάουλ (11) και 27ος σε τάκλιν (8). Και μέσα στην 30άδα με τα περισσότερα φάουλ που κι αυτός έκανε (9)

ΣΙΣΕ. 36ος σε ανακτήσεις μπάλας (με 11 κερδισμένες)

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ. 37ος σε αποκρούσεις (με 16)

ΜΑΣΟΥΡΑΣ. 21ος με 5 τελικές εντός εστίας. Και 23ος στις εκτελέσεις κόρνερ (με 12)

Αν σταθούμε τώρα στον Ολυμπιακό σε συλλογικό επίπεδο στο Γιουρόπα Λιγκ, βλέπουμε ότι από τις 32 ομάδες της διοργάνωσης είναι…

21ος σε τελικές (με 65), 12ος σε τελικές εντός εστίας (12), 27ος σε τελικές εκτός εστίας (25) και 25ος σε σουτ που μπλοκαρίστηκαν (14). Μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν είχαν δοκάρι!

18ος στην ακρίβεια στις πάσες με 81,5%.

17ος στην κατοχή της μπάλας με 50%

18ος στην ακρίβεια στις σέντρες με 34,5%

28ος σε επιθέσεις με 160

14ος στα γκολ που έβαλε (8)

10ος σε ασίστ με 7

20ος σε κόρνερ με 24

9ος σε κερδισμένα φάουλ με 76

18ος στα φάουλ που έκανε με 64

32ος και άρα τελευταίος σε τάκλιν με μόλις 35!

Είναι, αν μη τι άλλο, σημεία προβληματισμού ότι ο Ολυμπιακός ήταν τελευταίος σε τάκλιν, χωρίς έστω ένα δοκάρι κι εκ των τελευταίων στις επιθέσεις που συνολικά επιχείρησε. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν έλλειψη μεγαλύτερης αποφασιστικότητας και φυσικά μεγαλύτερης επιθετικότητας.

Άσχετο: Ρώτησα πώς πάει η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ελ Αραμπί και η απάντηση ήταν μάλλον σιβυλλική, «μέχρι να τελειώσει κάτι, δεν μπορείς να πεις ότι πάει η, δεν πάει καλά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.