Καλύτερα με Μπάρτσα, παρά με Αταλάντα…

Καλύτερα με Μπάρτσα, παρά με Αταλάντα…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Καλύτερα με Μπάρτσα, παρά με Αταλάντα…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τη χειρότερη δυνατή κλήρωση για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα είναι αουτσάιντερ με την Μίντιλαντ.

Η κλήρωση του Ολυμπιακού έτσι κι’ αλλιώς θα ήταν δύσκολη. Ακόμη και με τη Σέριφ να έπεφτε, δύσκολο θα ήταν, αλλά όχι όσο με την Αταλάντα. Κατά την άποψη μου δεν υπήρχε χειρότερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό από την Αταλάντα και τη Σεβίλλη, η οποία γνωρίζοντας ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει σπίτι της, θα δώσει μεγάλο βάρος στο Europa. Όχι, δεν λησμόνησα ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κληρωθεί και με την Μπαρτσελόνα, το θυμάμαι πολύ καλά. Θεωρώ όμως ότι καλύτερα θα ήταν για τον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα από την Αταλάντα.

Και ανεβασμένη και φουλ επιθετική και διψασμένη

Η Μπάρτσα δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση, είναι και ότι δεν μπορεί να την συγκινήσει, να την εμπνεύσει αυτή η διοργάνωση. Αγγαρεία θα κάνει στο Europa League, σε αντίθεση με την Αταλάντα. Η ομάδα από το Μπέργκαμο ούτε χορτασμένη είναι από ευρωπαϊκά ματς, πορείες και τρόπαια, ούτε της πέφτει μικρό το Europa. Το πρώτο πράγμα που είπαν όταν αποκλείστηκαν από την Βιγιαρεάλ ήταν «πάμε τώρα να πάρουμε το Europa…”. Εκτός, όμως, απ' αυτό η Αταλάντα είναι μία τρομερή ομάδα!

Εδώ και τρία χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, φέτος το διεκδικεί στα ίσια από Ιντερ, Μίλαν και Νάπολι και έχει αφήσει τόσο πίσω τη Γιουβέντους που θα είναι τεράστια έκπληξη να μην βρεθεί και φέτος στην πρώτη τετράδα και συνεπώς του χρόνου ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην Ιταλία την τελευταία τριετία και βάσει των αριθμών μία από τις καλύτερες επιθέσεις στον κόσμο.

Παίζει απολαυστικό ποδόσφαιρο και εκτός έδρας είναι μία από τις τρεις - τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, βάσει και πάλι των αριθμών της και των επιτυχιών της. Στάθηκε πολύ άτυχη και δεν συνέχισε και φέτος στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και τρομερή ποιότητα κι’ αν υπάρχει ένα μόνο πράγμα για το οποίο μπορείς να την ψέξεις είναι η αμυντική της συμπεριφορά και η αφέλεια που δείχνει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αν διεκδικήσει το πρωτάθλημα η Αταλάντα...

Φυσικά και ο Ολυμπιακός θα τα παίξει τα δύο ματς, αλλά οι πιθανότητες είναι εμφανώς εναντίον του. Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Αταλάντα κατά την άποψη μου θα έχει κάνει σαφώς μεγαλύτερη υπέρβαση από τις πρόσφατες ιστορικές προκρίσεις του με Αρσεναλ και Μίλαν, διότι ναι μεν η ιταλική ομάδα δεν έχει το όνομα και το ειδικό βάρος της Αρσεναλ και της Μίλαν, αλλά είναι σαφώς ανώτερη ομάδα σήμερα και με μεγαλύτερη ποιότητα από την Αρσεναλ και τη Μίλαν που απέκλεισε ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς.

Το μοναδικό ενθαρρυντικό σημάδι από αυτή την κλήρωση για τον Ολυμπιακό είναι ότι η Αταλάντα πιθανόν να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Αν όντως στα μέσα Φεβρουαρίου είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή ή ακόμη και στην κορυφή, τότε μπορεί να ρίξει εκεί το βάρος. Και το αναφέρω διότι πριν και μετά το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό έχει να παίξει με Γιουβέντους και Φιορεντίνα, η οποία φέτος είναι εξαιρετική.

Το μόνο που ίσως βοηθήσει κάπως τον Ολυμπιακό, είναι αυτή η σειρά των αγώνων της Αταλάντα. Διότι έχει βάθος στο ρόστερ και μάλιστα μεγάλο, αλλά όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες σε κάποιες θέσεις υπάρχει διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στους βασικούς και τους αναπληρωματικούς. Εχει καλούς σέντερ φορ για παράδειγμα, αλλά Ζαπάτα έχει μόνο έναν. Παρεμπιπτόντως ο Κολομβιανός θα μπορούσε να είναι ο βασικός φορ σε πολύ μεγαλύτερη ομάδα…

Αν γίνει «κανονικός» ΠΑΟΚ, θα είναι ένα ισχυρό αουτσάιντερ

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα ασφαλώς είναι διαφορετικά. Αουτσάιντερ είναι κατά την άποψη μου, αλλά έχεις τις πιθανότητές του. Η Μίντιλαντ αυτή την εποχή είναι μία καλύτερη ομάδα από την Κοπεγχάγη και η τελευταία είναι μάλλον (ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους πρόσφατα ματς) μία μάλλον καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θα είναι ένα ισχυρό αουτσάιντερ, αλλά για να είναι ακόμη και τέτοιο θα πρέπει τον Φεβρουάριο να μοιάζει με κανονικό ΠΑΟΚ και όχι με τον σημερινό. Ασφαλώς και είναι θετικό που το πρωτάθλημα Δανίας έχει διακοπή και η Μίντιλαντ θα βγει λίγο από τον ρυθμό της, αλλά δεν είναι τέτοιας σημασίας που μπορεί να κρίνει την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται υπέρβαση, αλλά χρειάζεται δύο αλάνθαστα παιχνίδια με τους Δανούς για να τους αποκλείσει. Και ο σημερινός ΠΑΟΚ μόνο τέτοια ματς δεν κάνει. Συνεπώς για τον ΠΑΟΚ ζητούμενο είναι η βελτίωση και η ενίσχυση. Όταν έρθουν κι’ αν έρθουν αυτά θα μπορούμε να μιλάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για το τι μπορεί να κάνει με την Μίντιλαντ. Είναι πάντως μία πρόκληση για τον ΠΑΟΚ αυτό το ζευγάρωμα και ως τέτοια πρέπει να την δει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.