Τόμας Βατσλίκ: Η εμφάνιση στην Αμβέρσα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της καριέρας του

Δημήτρης Σαμόλης
Τόμας Βατσλίκ: Η εμφάνιση στην Αμβέρσα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της καριέρας του

bet365

Οι οκτώ αποκρούσεις που έκανε εναντίον της Αντβέρπ ο Τόμας Βατσλίκ συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιδόσεις της καριέρας του. Το Gazzetta τις καταγράφει.

Ο Τόμας Βατσλίκ ήταν ο κύριος λόγος που η Αντβέρπ σημείωσε μόλις ένα γκολ εναντίον του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/12), για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Τσέχος τερματοφύλακας έκανε μακράν το καλύτερο παιχνίδι του με τους «ερυθρόλευκους» αυτές τις 149 μέρες που ανήκει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Σε κανένα άλλο από τα προηγούμενα 20 ματς με τον Ολυμπιακό δεν είχε τόση δουλειά ο 32χρονος. Η ομάδα της Αμβέρσας ήταν η μοναδική κατά την εφετινή αγωνιστική περίοδο που επιχείρησε εννέα σουτ κατά των Πειραιωτών και ο διεθνής κίπερ επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά τόσο εμφατικά ότι διαθέτει την ποιότητα για να αποτελέσει επάξια τον αντί - Σα. Ότι δεν ήταν τυχαίες οι 94 συμμετοχές με τη Σεβίλλη.

Στα εννέα σουτ της Αντβέρπ, ο Βατσλίκ πραγματοποίησε οκτώ αποκρούσεις. Τέτοια επίδοση είχε να κάνει πολύ καιρό ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στην 23η Σεπτεμβρίου 2018, όταν για την 5η αγωνιστική της La Liga, στο Λεβάντε - Σεβίλλη 2-6, είχε ολοκληρώσει το παιχνίδι με δέκα αποκρούσεις σε 12 σουτ των γηπεδούχων. Οι εννέα επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο (!) και με την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-4! Με άλλα λόγια, η εμφάνιση του Τσέχου ήταν η καλύτερη μετά από τρία χρόνια και δύο μήνες. Τον ίδιο μήνα του ίδιου έτους, στις 6 Σεπτεμβρίου, είχε πραγματοποιήσει οκτώ αποκρούσεις, στο παιχνίδι Τσεχία - Ουκρανία (1-2) για το Nations League. Εννέα αποκρούσεις έκανε στο Σιόν - Βασιλεία (2-2) στις 22/4/2018 και οκτώ πάλι σε αγώνα Σιόν - Βασιλεία (1-2), στις 27/11/2016.

Αυτές ήταν οι καλύτερες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας του Βατσλίκ κι εκείνη στην Αμβέρσα συγκαταλέγεται σ' εκείνες. Ο κίπερ του Ολυμπιακού τη χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση, καθώς, κακά τα ψέματα, σε αρκετά παιχνίδια δεν έδειχνε να πείθει, δεν έδειχνε να αποτελεί τον πορτιέρε που ήρθε για να αποτελέσει κολόνα στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ειδικά η δική του θέση κι αν είναι θέση ψυχολογίας και είναι βέβαιο πως μπορεί να του δώσει τα πάνω του. Ο ίδιος ο Βατσλίκ μπορεί να έχει διαγράψει αξιόλογη καριέρα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, με παιχνίδια σε Champions League, Europa League, La Liga και Euro, αλλά γνωρίζει ότι στην ομάδα που βρίσκεται πρέπει σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύει το ποιος είναι και γιατί επελέγη.

Η εμφάνιση του Τσέχου είναι πραγματικά το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση στην Αμβέρσα. Ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο σε μια βραδιά που προβλημάτισε και για την οποία ο Μαρτίνς θα έχει πολλά να πει στους παίκτες, αλλά και ο ίδιος να αναρωτηθεί ποιες ευθύνες του αναλογούν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα