Ο Βατσλίκ που θύμισε Ζοσέ Σα και ο κάκιστος Ολυμπιακός στο Βέλγιο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Βατσλίκ που θύμισε Ζοσέ Σα και ο κάκιστος Ολυμπιακός στο Βέλγιο

bet365

Ο Τσέχος διεθνής γκολκίπερ μας έφερε στο μυαλό βραδιές όπως του Ζοσέ Σα στο Μόναχο με τρομερή εμφάνιση όμως ο υπόλοιπος Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στο Βέλγιο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Προφανώς και δεν ήταν στο χέρι του το να βγει πρώτος στον όμιλό του. Εννοείται πως και να νικούσε στην Αμβέρσα ήθελε νίκη και της Φενέρ με την Αϊντραχτ, η οποία δεν ήρθε καθώς το ματς στην Τουρκία έμεινε στο 1-1. Παρόλα αυτά η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Βέλγιο απέναντι στην Αντβέρπ ήταν πραγματικά κακή και σχεδόν κανένας δεν στάθηκε στο ύψος του. Αναμφίβολα ήταν το χειρότερο παιχνίδι των Πειραιωτών στη φάση των ομίλων του Europa και ένα από τα χειρότερά τους φέτος. Μία εμφάνιση που δεν αρμόζει σε επίπεδο Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που ήταν κάκιστος.

Που δεν αντιμετώπισε σωστά το ματς, που δεν το προσέγγισε σωστά και που γενικά δεν λειτούργησε καλά στο γήπεδο. Και στο σκέλος της κάλυψης των χώρων και της αμυντικής τακτικής και σε δημιουργία και επίθεση.

Για την ακρίβεια εξαιρετικός ήταν μόνο ένας. Ο Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος πορτιέρε που μας θύμισε τον Ζοσέ Σα στα καλά του στον Ολυμπιακό και σε βραδιές όπως στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία. Σε ένα ματς στο Βέλγιο που έληξε 1-0 αλλά θα μπορούσε να είχε πάρει πιο μεγάλη έκταση το σκορ και να είχε χαλάσει παραπάνω την εικόνα των Ερυθρόλευκων.

Τι έκανε ο Βατσλίκ στο ματς με την Αντβέρπ στο Βέλγιο

- Στο 7ο λεπτό δέχθηκε γκολ από το κεφάλι του Σισέ που άλλαξε πορεία η μπάλα σε φάση που δεν έχει ευθύνη
- Στο 12' έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Σισέ προς τα πίσω με τον Αφρικανό να πήγαινε για διώξιμο αλλά να κάνει επικίνδυνη ενέργεια
- Στο 22' είχε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μπενσόν
- Στο 24' μπλοκάρει σουτ του Μπενσόν
- Στο 63' σταμάτησε τον σκόρερ Μπαλικβίσα που έκανε σουτ
- Στο 69' είχε μία πολύ καλή επέμβαση πάλι πάνω στον Μπενσόν
- Στο 72' σταμάτησε ξανά τον Μπενσόν
- Στο 79' σταματά τον Φρέι σε φάση που δεν υφίσταται λόγω οφσάιντ αλλά και πάλι τον σταμάτησε
- Στο 80' μπλόκαρε κεφαλιά του Μαλικβίσα
- Στο 91' είχε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Γιουσούφ
- Ουσιαστικά είχε οκτώ επεμβάσεις, εκ των οποίων τουλάχιστον οι τέσσερις ήταν σπουδαίες

Οι πέντε αλλαγές του Μαρτίνς - που έκανε τον σταυρό του - από το 46' στο 66' τα λένε όλα

Ο Πέδρο Μαρτίνς απ' όσα έβλεπε στο γήπεδο και τις κινήσεις του Μπενσόν έφτασε στο σημείο να κάνει τον σταυρό του. Ο Πορτογάλος ήταν τόσο απογοητευμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού που έκανε πέντε αλλαγές από το 46' έως το 66'. Φάνηκε μάλιστα πως ήταν τρομερά απογοητευμένος από τους επιθετικογενείς του παίκτες. Για τον Ονιεκούρου τα έχουμε γράψει από την άλλη τόσες φορές, οπότε δεν έχει τόσο μεγάλο νόημα να επαναλάβουμε ότι συνεχίζει να μην... τραβάει παρά τις ευκαιρίες που παίρνει.

Εάν μπορούσε ο Πορτογάλος τεχνικός θα έκανε και άλλες αλλαγές. Πιθανώς να άλλαζε και τους 10 στους 11 (πλην του Βατσλίκ). Σαν... ταμείο η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης φάνηκε η πιο καλή ομάδα του ομίλου και έτσι πήρε και την πρώτη θέση στο γκρουπ αυτό του Europa. Πλέον όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να κοιτάξει μπροστά και στις επόμενες προκλήσεις του ενώ φυσικά έχει τις υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο πριν τις γιορτές. Αρκεί βέβαια να μην επαναληφθεί τέτοια αγωνιστική εικόνα όπως στην Αμβέρσα.

Ποιά θα ήθελα για αντίπαλο...

Αφήνουμε το αγωνιστικό σκέλος σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα πλην της εμφάνισης του Βατσλίκ. Από τη στιγμή που γίνεται ήδη συζήτηση για τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού θα γράψω και εγώ την προτίμησή μου. Στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) υπάρχουν 8 πιθανοί αντίπαλοι και πιο συγκεκριμένα η Μπαρτσελόνα, η Σεβίλλη, η Λειψία, η Πόρτο, η Ντόρτμουντ, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η «ελληνική» Σέριφ Τίρασπολ και βέβαια η Αταλάντα, κάτι που καθιστά εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για club που μπορούν να χαρακτηριστούν - τα περισσότερα εξ αυτών - ως «πρώτης γραμμής».

Εάν βγάλουμε έξω τη Σέριφ - όχι πως είναι ένας τόσο εύκολος αντίπαλος αλλά είναι σαφώς πιο βατός - σχεδόν όλες οι άλλες ομάδες έχουν έναν ιδιαίτερα μεγάλο δείκτη δυσκολίας. Άλλες βέβαια είναι που θα έχουν τον πιο μεγάλο δείκτη δυσκολίας για τους Πρωταθλητές. Από τις παραπάνω ομάδες σίγουρα δεν θα ήθελα την Πόρτο, τη Λειψία και τη Ζενίτ (ποτέ μην υποτιμάς ομάδα από τη Ρωσία), όπως και τη Σεβίλλη. Ούτε τους Ιταλούς θα επέλεγα. Άρα μας μένει η Σέριφ (ιδανική κλήρωση ή μήπως όχι;), η Μπαρτσελόνα (κλήρωση - πρόκληση από την πλευρά του brand name) και η Ντόρτμουντ. Ιδανική κλήρωση μην ψάχνετε. Δεν υπάρχει.

Αγωνιστικά εάν το πάρουμε εγώ θα προτιμούσα Σέριφ ή Ντόρτμουντ (όχι πως οι Γερμανοί δεν συνιστούν μία ιδιαίτερα δύσκολη κλήρωση αλλά προσωπικά μου κάνει... κλικ σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες αντιπάλους). Από πλευράς πρεστίζ βέβαια μία κλήρωση με Μπαρτσελόνα ιντριγκάρει. Θα είναι άλλη αίσθηση ένα ματς στο Καμπ Νόου παρότι αυτή η Μπαρτσελόνα περνάει μία σοβαρή αγωνιστική κρίση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.