Ο Αραμπί στο Gazzetta: «Έγραψα ιστορία με τον Ολυμπιακό, τώρα θέλω δύο νίκες»

Δημήτρης Σαμόλης
Ο Αραμπί στο Gazzetta: «Έγραψα ιστορία με τον Ολυμπιακό, τώρα θέλω δύο νίκες»

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μίλησε στο Gazzetta για το ρεκόρ του με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, για την ήττα από την Άιντραχτ και έδωσε το σύνθημα για το «δύο στα δύο» εναντίον Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ.

Ό,τι έχει πετύχει από το 2019 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός εντός των τεσσάρων γραμμών το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία γιατί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που διαθέτουν οι «ερυθρόλευκοι» από τις 6 Ιουλίου 2019, από την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε η απόκτησή του.

Σε ηλικία 34 ετών και εννέα μηνών σημείωνε το 16ο ευρωπαϊκό του γκολ με τον Ολυμπιακό και γινόταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών στην ιστορία τους, στα εκτός των συνόρων παιχνίδια. Αυτά τα 16 τέρματα επιτεύχθηκαν σε 33 αγώνες για το Champions League και το Europa League. Μιλάμε για ποσοστό σχεδόν 50%.

Αυτή η ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό και τον Αραμπί δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα (1-2) από την Άιντραχτ και πλέον η αναμέτρηση εναντίον της Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο, στις 25 Νοεμβρίου, έχει χαρακτήρα «τελικού» (οι Τούρκοι βρίσκονται στο -1, δύο παιχνίδια πριν από την ολοκλήρωση των αγώνων του ομίλου). Ο Αραμπί, ο φορ που έφτασε τα 62 γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε 115 συμμετοχές, μίλησε στο Gazzetta αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 23.000 θεατές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έγραψα ιστορία με αυτό το γκολ. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά δεν είμαι χαρούμενος επειδή δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Δεχτήκαμε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Μένουν δύο ματς και πρέπει να τα πάρουμε, για να προκριθούμε στην επόμενη φάση» ανέφερε ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού».

Παρότι θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ομάδα της Φρανκφούρτης, παραδέχεται ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η ανώτερη ομάδα. «Παίξαμε καλά, αξίζαμε να νικήσουμε και έπρεπε να το καταφέρουμε. Μπορούσαμε, είχαμε πολλές ευκαιρίες. Το ματς κρίθηκε σε πολύ μικρές λεπτομέρειες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Καθώς απομένουν πλέον δύο ματς, αυτό με τη Φενέρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εκείνο κόντρα στην Αντβέρπ στο Βέλγιο, ο Μαροκινός στέλνει το μήνυμα πως η ομάδα του θα παλέψει για δύο νίκες, ακμα κι αν αρκεί ένας βαθμός. «Μένουν δύο ματς στον όμιλο και πρέπει να τα νικήσουμε για να προκριθούμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε τα δύο επόμενα ματς, ακόμη κι αν μας αρκεί ένας βαθμός εκτός έδρας».

Παρεμπιπτόντως, εκτός από το γκολ, ο Αραμπί πέρασε και δύο φοβερές πάσες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν γκολ. Η μία στον Μασούρα και η άλλη στον Ονιεκούρου.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα