Ολυμπιακός - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2: Μαχαιριά και μπλέξιμο στο 90'! (vids)

bet365

O Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με το ιστορικό γκολ του Ελ Αραμπί, δεν ρίσκαρε για τη νίκη και τελικά στο 90' έχασε και τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ο Χόγκε έδωσε τη νίκη στην Άιντραχτ (1-2). Έμπλεξαν για τα καλά οι «ερυθρόλευκοι» όσο αφορά την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Άιντραχτ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για τη νίκη και τελικά έφυγε από το γήπεδο ηττημένος (1-2) στον αγώνα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Διαμαρτυρόνται οι «ερυθρόλευκοι» για την κόκκινη που δεν δόθηκε στον Μπάρκοκ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υποστηρίζουν πως δεν λειτουργούσε για 20 λεπτά το VAR. Ο Αραμπί άνοιξε το σκορ, οι Γερμανοί πήραν το «διπλό» με Καμάντα και Χάουγκε. Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία.

Έτσι έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Λαλά, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, αριστερός στόπερ ο Μπα και δεξιός ο Παπασταθόπουλος. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Μασούρας, αριστερός ο Ονιεκούρου και ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε πίσω από τον Αραμπί.

Ο Τραπ ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ της Άιντραχτ. Τούτα, Χασέμπε και Εντικά συνέθεσαν την τριάδα της άμυνας. Ο Μπάρκοκ κάλυψε τη δεξιά πλευρά, ο Τσάντλερ την αριστερή. Γιάκιτς και Σο ήταν οι κεντρικοί χαφ, λίγο μπροστά τους έπαιζε ο Καμάντα, ενώ το δίδυμο στη γραμμή κρούσης συνέθεσαν οι Λάμερς και Μπορέ.

Ο Ευρωπαίος αρχιεκτελεστής

Ο πιο δραστήριος Ονιεκούρου από τη μέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό κυνήγησε τον Σο μέχρι τη σέντρα, αλλά του έκανε φάουλ στην προσπάθεια να του αποσπάσει τη μπάλα. Ήταν το πρώτο δείγμα ότι ο Νιγηριανός είχε μπει στο ματς για να δώσει απαντήσεις. Ο Αγκιμπού Καμαρά ξεσήκωσε τον κόσμο με εντυπωσιακές ντρίμπλες στο 11' και στο επόμενο ήρθε το γκολ των «ερυθρόλευκων». Ο νεαρός χαφ από τη Γουινέα πέρασε υπέροχη πάσα στον Ονιεκούρου, αυτός με εντυπωσιακή κούρσα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Αραμπί με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0 γράφοντας ιστορία. Ο Μαροκινός έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις με τα 16 γκολ. Ο Ονιεκούρου είχε μόλις πραγματοποιήσει την πρώτη του ασίστ με τους πρωταθλητές.

Η ισοφάριση του Καμάντα

Το προβάδισμα του Ολυμπιακού δεν κράτησε πολύ. Η Άιντραχτ δεν πτοήθηκε από το γκολ του Μαροκινού και αφού απείλησε στο 16' με το άστοχο σουτ του Γιάκιτς, στο 17' ήρθε η ισοφάριση με γκολ του Καμάτα. Ο Μπορέ του πέρασε κάθετη πάσα, ο Ιάπωνας έφυγε στην πλάτη του Μπα, πλάσαρε τον Βατσλίκ κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα (1-1). Ο Αγκιμπού είχε θεωρητικά ρόλο δεκαριού, αλλά ο τρόπος που έκοβε τις μπαλιές των Γερμανών σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν εντυπωσιακός. Στο 21', για παράδειγμα, έκανε φοβερό τάκλιν στον Καμάντα, ενώ στο 28' το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Τραπ. Σε εκείνη την περίπτωση θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά, να «έσπαγε» αριστερά στον αφύλαχτο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος με τη συμπλήρωση 29 λεπτών δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο από τον Μπάρκοκ, απόφαση που θα μπορούσε κάλλιστα να επισύρει αποβολή.

Οι δύο μεγάλες αποκρούσεις του Τραπ

Το πιο όμορφο στοιχείο που παρουσίασε στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν το «τρίγωνο» Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά και Ονιεκούρου. Στο 35' η κεφαλιά του Μαντί από το γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ κατέληξε άουτ και στο 36' είδαμε υπέροχη επιθετική ενέργεια των «ερυθρόλευκων» που δεν έφερε γκολ. Ο Ονιεκούρου έκανε ασύλλυπτη κούρσα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αραμπί, αυτός με φοβερή οξυδέρκεια πέρασε κάθετα στον Μασούρα, το πλασέ στην κίνηση του οποίου «έβγαλε» ο Τραπ σε κόρνερ. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να πάρει το προβάδισμα μετά το 1-1 έγινε στο 39', όταν ο Τραπ απέκρουσε το δυνατό, κοντινό σουτ του Μαντί. Στο 40' ο εκ των κορυφαίων των γηπεδούχων Αγκιμπού έκανε ένα ακόμα φοβερό κλέψιμο, από τον Γιάκιτς. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει τη μπάλα στα πόδια για περισσότερη ώρα, αλλά και οι Γερμανοί απέδειξαν πως είναι σοβαρή ομάδα. Έφευγαν επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση, αν και οι «ερυθρόλευκοι» εύκολα ή δύσκολα έβρισκαν τρόπο να τους αναχαιτίζουν.

ονιεκουρου

Η ευκαιρία που δεν πίστευε ότι έχασε ο Ονιεκούρου

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και ύστερα από ένα 12 λεπτο κατοχής μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού ο Ονιεκούρου έχασε ευκαιρία που δεν μπορούσε να πιστέψει. Ο Αραμπί του πέρασε τη μπάλα υποδειγματικά και ο Νιγηριανός από θέση βολής έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Δικαίως έπιανε τα μαλλιά του. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού στο 66' έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε πεσμένος από μαρκάρισμα του Τουρέ, αλλά ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοβ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Γκλάσνερ «τρέλανε» το «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο προπονητής της Άιντραχτ, Όλιβερ Γκλάσνερ, ζούσε έντονα το ματς και ήταν διαρκώς όρθιος σε αντίθεση με τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο 68' o Γερμανός εκνευρίστηκε με τον ποδοσφαιριστή του Τίμοθι Τσάντλερ και όταν η μπάλα στρώθηκε μπροστά του την κλώτσησε με δύναμη προς την κερκίδα. Επικράτησε χαμός και ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη κάρτα. Την ώρα που το γήπεδο «έβραζε» και ο κόσμος ζητούσε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να τα δώσουν όλα, ο Βατσλίκ εκτινάχθηκε στο 69' και απέκρουσε το καλοτραβηγμένο σουτ του Λίντστορμ.

Ο Χάουγκε «χτύπησε» στο 90'+2'

Οι αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς δεν έφεραν αλλαγή στη διάταξη. Ήταν όλες αλλαγές προσώπων. Βαλμπουενά αντί Ονιεκούρου (μετατοπίστηκε αριστερά ο Μασούρας), Λόπες αντί Μασούρα, Τικίνιο αντί Αραμπί και Κούντε αντί Μαντί. Στο 79' η κεφαλιά του Αραμπί ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Τραπ, στο 79' η πάσα του Αγκιμπού για τον Μασούρα δεν ήταν καλή ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να βγει κάτι καλό. Στο 87' ο Παπασταθόπουλος βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή της Άιντραχτ χωρίς να υπάρξει κάτι αντικανονικό σύμφωνα με τους διαιτητές. Ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ που θα τους έστελνε στην κορυφή, το δέχτηκαν στο 90'+2'. Ο Εντικά έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Λίντστρομ, το γύρισμα του οποίου εκμεταλλεύτηκε ο Χάουγκε -ο Μπα δεν κατάφερε να διώξει- για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ. Λίγο αργότερα η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και η ομάδα της Φρανκφούρτης κατέκτησε το «διπλό» και την πρόκριση.

MVP: Ο Γενς Πέτερ Χάουγκε, δανεικός από τη Μίλαν, μπήκε στον αγώνα στο 78' και στις καθυστερήσεις ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην Άιντραχτ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπα παρότι έκανε ορισμένες σημαντικές μεταβιβάσεις, βρέθηκε μέσα και στα δύο γκολ της Άιντραχτ. Στο πρώτο έχασε τον Καμάντα και στο δεύτερο απέτυχε να διώξει μετά το γύρισμα του Λίντστρομ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κέβιν Τραπ έκανε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε την Άιντραχτ στο ματς, μέχρι τελικά να σκοράρει στο φινάλε ο Χάουγκε. Το «διπλό» της γερμανικής ομάδας οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε αυτόν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκε στους διαιτητές. Ο Λευκορώσος αρκέστηκε να δώσει κίτρινη στον Μπάρκοκ, ενώ θα έπρεπε να αποβληθεί. Σίγουρα οι ισορροπίες θα άλλαζαν αν έμενε με δέκα η Άιντραχτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοβ θα μπορούσε να τραβήξει την κόκκινη από το τσεπάκι του στο 29', όταν ο Μπάρκοκ πάτησε στον αστράγαλο τον Ρέαμπτσιουκ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, μάλιστα, το VAR για ένα 20λεπτα δεν λειτουργούσε και στην ανάπαυλα οι διαιτητές ζήτησαν συγγνώμη για το λάθος τους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Άιντραχτ χωρίς να μετουσιώσει την υπεροχή του σε νίκη. Παρά τις μεγάλες ευκαιρίες, η ομάδα της Φρανκφούρτης ήταν εκείνη που έφυγε με το τρίποντο από το Φάληρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89' Κούντε), Μασούρας (83' Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83' Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Ο. Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82' Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78' Ρόντε), Μπάρκοκ (58' Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78' Χάουγκε), Λάμερς (58' Λίντστορμ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα