Ολυμπιακός: Το κακό αποτέλεσμα, η αστοχία, ο πάγκος και το αδιανόητο συμβάν με το VAR 

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το κακό αποτέλεσμα, η αστοχία, ο πάγκος και το αδιανόητο συμβάν με το VAR 

bet365

Ο Ολυμπιακός από εκεί που ήταν σε θέση ισχύος στον όμιλό του στο Europa μπήκε σε δύσκολα... μονοπάτια (και) από ατομικά λάθη των παικτών του όμως αυτό που έγινε με το VAR στη φάση του Ρέαμπτσιουκ είναι ασύλληπτο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Εάν καθίσουμε να δούμε ξανά όλο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός σε σημαντικό του διάστημα δεν ήταν κατώτερος της Αϊντραχτ και όμως ηττήθηκε με αυτό το 2-1 στο τέλος. Ήταν ένα παιχνίδι που βάση της εικόνας των 2 ομάδων δεν ήταν για να το χάσουν οι Πειραιώτες.

Ηττήθηκε όμως ο Ολυμπιακός από αυτές τις μικρές (ή μεγάλες κατά άλλους) λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ποιές είναι αυτές; Η Αϊντραχτ πήρε το ματς στις καθυστερήσεις έχοντας 3 τελικές στην εστία του Ολυμπιακού και 5 στο σύνολο. Και στις 2 φάσεις που σκόραρε η γερμανική ομάδα ο Μπα είχε κακές τοποθετήσεις και έτσι όπως πήγε το παιχνίδι πέφτει μεγάλο... βάρος πάνω του. Στη μία έχασε τον Καμάντα που βγήκε στην πλάτη του και στην άλλη βρήκε τη μπάλα αλλά την έστειλε τελικά κατά λάθος πάνω στον σκόρερ Χόγκε (σε μία φάση που είχε λάθος τοποθέτηση βέβαια και ο Σωκράτης και ήταν λάθος όλη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και στην οποία φωνάζει για φάουλ στο ξεκίνημά της ο πειραϊκός σύλλογος).

Και τελικώς αποδείχθηκε στο γήπεδο πως η απώλεια του Σισέ - λόγω τιμωρίας - από αυτό το ματς ήταν μεγάλη. Η Αϊντραχτ είχε δεχθεί το γκολ του Ελ Αραμπί αλλά χωρίς να κάνει τέτοια ατομικά λάθη. Αυτές λοιπόν οι φάσεις έκαναν τη διαφορά για να φτάσει αυτό το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Όχι δεν ήταν οι μόνες που καθόρισαν το αποτέλεσμα και όχι ο Μπα δεν είναι ο μόνος που έχει την ευθύνη για την ήττα, όμως ήταν κομβικότατες. Ακόμα και μία ισοπαλία θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του Μαρτίνς αλλά όχι αυτή η ήττα που ουσιαστικά την υποχρεώνει να τα παίξει όλα για όλα με τη Φενέρ στο εντός έδρας παιχνίδι στις 25/11. Ήταν δηλαδή ένα κακό αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι μετά τη διακοπή και πριν τη Φενέρ ο Ολυμπιακός θα έχει και τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21 Νοεμβρίου).

Και βέβαια από την πλευρά της Αϊντραχτ έχει κάνει μεγάλο ματς ο Τραπ από κάθε άποψη με τις επεμβάσεις του.

Βάζοντάς τα κάτω βλέπει κανείς πως εκτός από το ιστορικό γκολ του Ελ Αραμπί - μετά από την ασίστ του Ονιεκούρου με τον Νιγηριανό να κάνει το κορυφαίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού - οι Ερυθρόλευκοι είχαν χαμένες ευκαιρίες. Είχαν στο β' μέρος μία με τον Ονιεκούρου και το σουτ του από πολύ καλή θέση και μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί αλλά μετά το 1-1 είχαν και άλλες φάσεις όπως την κεφαλιά του Μαντί Καμαρά και το σουτ του Μασούρα που έβγαλε ο Τραπ. Και σε έναν τέτοιον αγώνα ακόμα και 4 φάσεις να βγάλεις πρέπει να βάλεις γκολ.

Όπερ σημαίνει πως και πάλι δεν έγινε αυτό που είχε θίξει ο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός και αυτό το... πλήρωσε στο παιχνίδι με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, όπου τελικώς δεν έβαλε αυτό το 2ο γκολ που θα του... καθάριζε τον αγώνα. Υπάρχει βέβαια και το εξής στοιχείο: από τις αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού οι Πειραιώτες πήραν πολύ λίγα πράγματα. Όπως και για τέτοιο ματς σίγουρα περίμεναν περισσότερα από το κέντρο τους.

Εάν θέλουμε να τα συνοψίσουμε ο Ολυμπιακός ως προς το αγωνιστικό σκέλος έχασε γιατί:

  • Για ένα ακόμα παιχνίδι - όπως έγινε με τον Παναιτωλικό - ισοφαρίζεται γρήγορα σε ένα 1-1 που παίζει ρόλο. Ουσιαστικά ο αντίπαλος του κάνει το 1-1 πριν καλά καλά περάσει ένα δεκάλεπτο από το δικό του τέρμα.
  • Για άλλον έναν αγώνα οι μπακ του και κυρίως το κέντρο της άμυνάς του είχε κακές τοποθετήσεις και αντιδράσεις σε καίριες φάσεις. Το... βάρος πέφτει στον Μπα που είναι μέσα σε 3 φάσεις των γκολ των αντιπάλων σε 2 αγώνες: στη μία με τον Παναιτωλικό και στις δύο με την Αϊντραχτ.
  • Τις ευκαιρίες που δημιουργεί δεν τις κάνει γκολ και δεν είναι τόσο αποτελεσματικός ειδικά εκεί που η μπάλα... καίει. Ειδικά στο διάστημα που είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο πρέπει να το μετουσιώνεις σε γκολ.
  • Σε ένα παιχνίδι με ομάδα όπως η Αϊντραχτ που παίζει με τέτοιο τρόπο χρειάζεται ένταση και προσπάθεια μέχρι το τέλος. Ακόμα και... μισή φάση μπορεί να το πληρώσει μία ομάδα.
  • Για τον Ολυμπιακό αυτό το ιστορικό 16ο ευρωπαϊκό γκολ του Ελ Αραμπί (που είχε θετικότατο πρόσημο και πολύ καλή εμφάνιση γενικά), όπως και η μεγάλη προσπάθεια του Ονιεκούρου (στο κορυφαίο του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού) δεν έφτασαν. Επιπλέον οι αλλαγές του Μαρτίνς ήρθαν σε ένα χρονικό σημείο που δεν βοήθησαν (και γενικότερα δεν του βγήκαν οι αλλαγές και στο τάιμινγκ που έγιναν και ως προς τα πρόσωπα και από πλευράς αποτελέσματος).

Ρέαμπτσιουκ

Αυτό που έγινε με το VAR είναι λάθος για τα... τοπικά πρωταθλήματα, θα ήταν άλλο ματς με την αποβολή του Μπάρκοκ

Το VAR - όπως ενημέρωσε σχετικά ο Ολυμπιακός - δεν λειτούργησε για 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης των Ερυθρόλευκων με την Αϊντραχτ και γι' αυτό δεν ελέγχθηκε το φάουλ / μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ, με τους διαιτητές να ζητούν συγγνώμη από τους ανθρώπους των Πρωταθλητών Ελλάδας. Αναμφίβολα πρόκειται για κάτι σχεδόν αδιανόητο για ματς σε διοργάνωση ευθύνης της UEFA. Ούτε σε... τοπικό επίπεδο δεν βλέπεις τέτοια πράγματα.

Και ανεξάρτητα από το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού θα ήταν άλλο ματς εφόσον οι Γερμανοί έμεναν με 10 παίκτες από το πρώτο 45λεπτο με αυτήν την αποβολή του Μπάρκοκ για το χτύπημα / πάτημα στο πόδι του Μολδαβού διεθνούς μπακ. Και προφανώς μία τέτοια συγγνώμη από τη στιγμή που έγινε ότι έγινε δεν έχει και αξία. Όπως επίσης υπάρχει και το εξής ζητούμενο: χρειαζόταν το VAR ο Λευκορώσος διαιτητής Κουλμπάκοβ για να δώσει αποβολή;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.