Αϊντραχτ - Ολυμπιακός 3-1: Έχασε στη Φρανκφούρτη, «ξανακέρδισε» στην Πόλη! (vids)

Δημήτρης Σαμόλης

bet365

Ο κακός Ολυμπιακός παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Άϊντραχτ (3-1) χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση, όμως κρατάει ακόμη στα χέρια του το εισιτήριο της επόμενης φάσης μετά την νέα γκέλα της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έφτανε το ιστορικό γκολ του Ελ Αραμπί.

Την πρώτη του ήττα στο Europa League, αλλά και πρώτη για την εφετινή αγωνιστική περίοδο, γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων. Οι «ερυθρόλευκοι» υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της Άιντραχτ, η οποία επικράτησε με 3-1 στη Γερμανία. Ο Αραμπί είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1, στη δεύτερη θέση η ομάδα του Μαρτίνς στα πρώτα μισά του δρόμου.

Έτσι έπαιξαν

Η Άιντραχτ του Όλιβερ Γκλάσνερ παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Τραπ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτίστηκε από Τουρέ, Χασέμπε, Τούτα και Χιντερέγκερ. Σο και Γιάκιτς ήταν οι αμυντικοί χαφ. Δεξιός εξτρέμ έπαιξε ο Μπορέ, αριστερός ο Κόστιτς, ενώ ο Κάμαντα κινούνταν πίσω από τον Πασιένσια.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-1-4-1. Ο Βατσλίκ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Λαλά, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, ενώ στο κέντρο της άμυνας πήραν θέση οι Παπασταθόπουλος - Σισέ. Ο Εμβιλά ήταν το εξάρι, έχοντας λίγο πιο μπροστά του τούς Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκη. Δεξιά στη μεσαία γραμμή ήταν ο Μασούρας, αριστερά ο Αγκιμπού και στην κορυφή ο Αραμπί.

Το πρέσινγκ της Άιντραχτ απέδωσε καρπούς με πέναλτι

Η Άιντραχτ έκανε δυναμική εκκίνηση στο παιχνίδι αλλά ο Αραμπί έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 12', όταν το πλασέ στην κίνηση από τη μπαλιά του Μαντί Καμαρά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Κολομβιανός εξτρέμ των Γερμανών, Ραφαέλ Μπορέ, προκάλεσε μπόλικα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και στο 13΄ από τη δική του σέντρα η κεφαλιά του Κάμαντα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι (ο Σισέ καθυστέρησε να πάει πάνω του).

Η Άιντραχτ άσκησε μεγάλη πίεση στους «ερυθρόλευκους» και στο 20', από λάθος του Σισέ στη μεσαία γραμμή (δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Εμβιλά), ο Μπορέ δεν αξιοποίησε τη μπαλιά του Κόστιτς και η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το δοκάρι (ο Ρέαμπτσιουκ δεν πρόλαβε να μαρκάρει τον Κολομβιανό).

Η ομάδα του Γκλάσνερ είχε στριμώξει στα σχοινιά τον Ολυμπιακό και στο 23' ο Βατσλίκ υποχρεώθηκε να κάνει δύσκολη απόκρουση στην κεφαλιά του Μπορέ, φάση που ξεκίνησε από κόρνερ.

Το πρέσινγκ της Άιντραχτ απέδωσε καρπούς στο 25', όταν ο Σισέ έπεσε πάνω στον Μπορέ και του έκανε πέναλτι. Στο 26' ο MVP της γερμανικής ομάδας έγραψε το 1-0.

Ιστορική ισοφάριση με Αραμπί

Μόλις τρία λεπτά μετά το 1-0 της Άιντραχτ, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να κερδίσει πέναλτι. Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αραμπί προσπάθησε να κάνει κεφαλιά, ο Γιάκιτς χρησιμοποίησε το χέρι για να διώξει και ο Πορτογάλος διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Στο 30' ο Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα, έγραψε το 1-1 και έγραψε ιστορία, καθώς με τα 15 γκολ στην Ευρώπη έπιασε στην πρώτη θέση τους Τζόρτζεβιτς και Μήτρογλου. Ήθελε πια ένα ακόμα για να γίνει ο αρχισκόρερ στην ιστορία των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός, σε ένα πρώτο ημίχρονο που υπέφερε από την ομάδα της Φρανκφούρτης, έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην ανατροπή. Στο 39' ο Μαντί πέταξε μπροστά για τον Αραμπί, αυτός πήρε μέτρα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το γύρισμά του στον Μασούρα κόπηκε από τον Τούτα. Η τρίτη τελική του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο 40' με την κεφαλιά του Σωκράτη από το κόρνερ του Μασούρα, που μπλόκαρε ο Τραπ.

Έκρυψε τη μπάλα και σκόραρε με Τουρέ

Η δέκατη τελική της Άιντραχτ στο πρώτο μισό έγινε γκολ. Στο 45'+3' οι Γερμανοί έκρυψαν τη μπάλα και έφτασαν στο 2-1. Αρχικά ο Χιντερέγκερ έκανε κεφαλιά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι παίκτες του Γκλάσνερ άλλαξαν τη μπάλα με απίθανο τρόπο, ώσπου ο Σο έδωσε έτοιμο γκολ στον Τουρέ (2-1). Ο Κόστιτς συμμετείχε στο 80% των επιθέσεων της ομάδας της Φρανκφούρτης και ήταν πηγή κινδύνου για τον Ολυμπιακό.

Ζήτησε δύο πέναλτι ο Ολυμπιακός, έβαλε τρίτο η Άιντραχτ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Κράτησε μπάλα και προσπάθησε να βρει τρόπο να φτάσει στα καρέ του Τραπ. Στο 53' οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Τούτα στον Αραμπί, το ίδιο και στο 56' για μαρκάρισμα του Γιάκιτς στον Ρέαμπτσιουκ. Καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν συγκίνησε τον Πορτογάλο διαιτητή, οι οποίες εξόργισαν τον συμπατριώτη του και συνεπώνυμό του τεχνικό του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν σε τρίτο γκολ στο 59'. Ο Πασιένσια έκανε το μακρινό σουτ, ο Βατσλίκ απέκρουσε ασταθώς, ο Καμάντα πήρε το ριμπάουντ, ντρίμπλαρε τον Τσέχο και πλάσαρε από κοντά για το 3-1 (ο Σισέ καθυστέρησε να κινηθεί προς τη μπάλα μετά το διώξιμο του Βατσλίκ).

Η πρώτη κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο ήταν να βγάλει τον Εμβιλά και να περάσει στο ματς τον Ονιεκούρου, ο οποίος πήρε αρχικά θέση στο δεξί φτερό. Πέντε λεπτά μετά Τικίνιο και Κούντε αντικατέστησαν Αραμπί και Μαντί. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν σε

Άκαρπη κατοχή μπάλας

Στο τελευταίο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» με φουλ επιθετικό σχήμα προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά ήταν ανέφικτο. Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες, Τικίνιο δεν κατάφεραν να «τρυπήσουν» τη γερμανική ομάδα, ενώ οι Αγκιμπού Καμαρά και Κούντε στον άξονα έδωσαν μπόλικες μάχες, οι οποίες δεν ήταν ικανές να προκαλέσουν πρόβλημα στην Άιντραχτ. Οι γηπεδούχοι κράτησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι το 90'+4 και κατέκτησαν δίκαια τη νίκη.

MVP: Ο Κόστιτς έδειξε την κλάση του, αλλά ο άλλος εξτρέμ, ο Μπορέ, ήταν ο δήμιος του Ολυμπιακού. Ο Κολομβιανός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε τον υπ' αριθμόν ένα πονοκέφαλο για τον Ολυμπιακό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παπ Σισέ υπέπεσε στο πέναλτι από το οποίο έγινε το 1-0. Δεν ήταν καθόλου σταθερός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ακόμα και στο δεύτερο θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο γρήγορα μετά την ασταθή απόκρουση του Βατσλίκ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αγκιμπού Καμαρά μπορεί να μην ενθουσίασε, όπως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά μέχρι τέλους το πάλεψε. Προσπάθησε να κλέψει, να κουβαλήσει μπάλα και να δημιουργήσει. Μεγάλη προσπάθεια έκανε και ο Ρέαμπτσιουκ, αν και κάποια στιγμή... έσκασε από το τρέξιμο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ενέργεια του Σισέ να πέσει με άγαρμπο τρόπο πάνω στον Μπορέ. Ο Σενεγαλέζος θα μπορούσε δεδομένα να λειτουργήσει καλύτερα σε αυτή τη φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στον Ολυμπιακό διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση να μην καταλογιστεί πέναλτι στο 53' και στο 56' από τον Πορτογάλο διαιτητή Τιάγκο Μαρτίνς. Επί της ουσίας αυτές ήταν οι δύο φάσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλό παιχνίδι στη Φρανκφούρτη και μοιραία ηττήθηκε. Η άμυνά του δεν ήταν συμπαγής και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές υστέρησαν.

Οι συνθέσεις:

ΆΪΝΤΡΑΧΤ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Τούτα (60' Εντικά), Τουρέ (83' Ντουρμ), Γιάκιτς, Σο (89' Χάουγκε), Καμάντα, Κόστιτς, Μπορέ, Πασιένσια (82' Ρόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (77' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (60' Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (66' Κούντε), Α. Καμαρά, Μασούρας (77' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (65' Τικίνιο)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα