Νέα 11άδα Μαρτίνς: Με Ονιεκούρου, Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτη, Μάρκοβιτς κι Αγκιμπού, έξω ο Σεμέδο…

Νέα 11άδα Μαρτίνς: Με Ονιεκούρου, Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτη, Μάρκοβιτς κι Αγκιμπού, έξω ο Σεμέδο…

Νέα 11άδα Μαρτίνς: Με Ονιεκούρου, Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτη, Μάρκοβιτς κι Αγκιμπού, έξω ο Σεμέδο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις αλλαγές που σχεδιάζει ο Μαρτίνς ενόψει των playoffs του Ολυμπιακού με την Σλόβαν.

Από σήμερα Παρασκευή, μόλις τρεις ημέρες μετά τη ρεβάνς των προκριματικών του Champions League με τη Λούντογκορετς και έξι ολόκληρες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει τη νέα ενδεκάδα που σκοπεύει να παρουσιάσει στα playoffs του Europa League!

Νέα ενδεκάδα στην κυριολεξία, αφού έχει στο μυαλό του έξι αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που εμφάνισε στη Βουλγαρία την Τρίτη. Με τον Μπα να είναι τιμωρημένος, αλλά τους Τζολάκη, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Βρουσάι και τον Σεμέδο να χάνουν τη θέση τους στην ενδεκάδα, βάση τουλάχιστον των πρώτων σκέψεων.

Όπως φαίνεται λοιπόν ο Μαρτίνς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τόσο τον Βατσλίκ, όσο και τον Ονιεκούρου (δεν έχουν λεπτό συμμετοχής ακόμη με τα «ερυθρόλευκα»), να έχει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Λαλά, στο κέντρο της άμυνας τους Παπασταθόπουλο, Μάρκοβιτς και σε ρόλο μεσοεπιθετικού τον Αγκιμπού. Έξι νέα πρόσωπα σε μία ενδεκάδα κάπως έτσι: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Αγκιμπού, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Ονιεκούρου.

Συμπεράσματα:

Δεν υπάρχει στο πλάνο ο Σεμέδο, από τον οποίο υπάρχουν πολλά παράπονα κι όχι μόνο για το τελευταίο ματς.

Προτιμάται ο Μάρκοβιτς, που ήταν καλός σε όλη την προετοιμασία και βασικός στα δύο ματς με τη Νέφτσι, αντί του Σισέ, για τον οποίο στο ρεπορτάζ της Τρουά (έχει καταθέσει προσφορά 8 εκ. Ευρώ) γράφτηκε τις προάλλες ότι έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα, μετά την καλή εμπειρία του στη Σεντ Ετιέν.

O Ολυμπιακός

Η ενδεκάδα γίνεται πολύ λιγότερο…ελληνική, παρόντων μόνο των Σωκράτη και Μασούρα κι απόντων των Τζολάκη, Ανδρούτσου, Μπουχαλάκη (πρώτη αλλαγή την Τρίτη…), Βρουσάι (δεύτερη αλλαγή την Τρίτη…), που ήταν βασικοί στη Βουλγαρία. Ο Παπασταθόπουλος ετοιμάζεται για να ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος στην αρχική ενδεκάδα, καθώς δεν είχε παίξει καθόλου στα τρία πρώτα ματς και στο τέταρτο μπήκε αλλαγή.

Παραμένουν στον πάγκο οι Βαλμπουενά, Κουντέ και Χασάν, που είχαν μπει αλλαγές στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λούντογκορετς, ενώ στο πρώτο παιχνίδι με τους Βούλγαρους ήταν βασικοί κι οι τρεις.

Ο Λαλά κερδίζει θέση βασικού, τόσο γιατί έδειξε πολύ καλή διάθεση αν και μπήκε μόλις στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα της Τρίτης (πρόλαβε και είχε δύο-τρεις καλές ενέργειες, αμυντικά κι επιθετικά, και ήταν ο μοναδικός που ευστόχησε στα πέναλτι), όσο και γιατί ο Ανδρούτσος έδειξε για άλλη μία φορά ότι στα πιο κρίσιμα παιχνίδια μάλλον αγχώνεται παραπάνω απ΄ ότι πρέπει και παίζει κάτω από τις δυνατότητες του.

Τέλος, ο Καμαρά γυρίζει στη θέση του κεντρικού χαφ, αντί του Μπουχαλάκη (η, του Κουντέ), την στιγμή που και στα τρία προηγούμενα προκριματικά στα οποία ήταν στην ενδεκάδα, είχε ρόλο δεκαριού, κάτι που τώρα θα πάρει ο συμπατριώτης του Αγκιμπού, ο οποίος ενώ στο πρώτο ματς με τη Λούντογκορετς είχε μπει αλλαγή και σκόραρε το μοναδικό γκολ στο 87΄ (1-1), στη ρεβάνς δεν έπαιξε λεπτό, αντίθετα είχε επιλεγεί ο Βρουσάι, παρότι ούτε στα εφτά φιλικά, ούτε στα τρία πρώτα επίσημα ματς είχε χρησιμοποιηθεί βασικός. Μία επιλογή του προπονητή που δεν τον δικαίωσε.

Πράγματι έχει πολλές ημέρες έως το επόμενο επίσημο παιχνίδι, με την Σλόβαν. Αλλά η αίσθηση που υπάρχει στο Ρέντη είναι ότι από σήμερα κιόλας ο προπονητής προετοιμάζει αυτή την ενδεκάδα ενόψει της προσεχούς Πέμπτης. Μία ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές, σαν συνέχεια θα έλεγα των όσων είπε προχθές στους παίκτες του, εκφράζοντας για πρώτη ίσως φορά τόσο καυστικά τα παράπονα του για την απόδοση τους στην κρίσιμη ρεβάνς με τη Λούντογκορετς…

Άσχετο: ο Τικίνιο ακόμη δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει προπονήσεις, λόγω του προβλήματος στον ώμο του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.