Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα 0-0: Ισορροπία και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Φλωρεντία

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Φιορεντίνα είχε την κατοχή αλλά όχι και τον τρόπο για να λυγίσει την Βικτόρια Πλζεν σε ένα ισορροπημένο - από ευκαιρίες - παιχνίδι, με το 0-0 να αφήνει τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς.

Μηδέν εις το πηλίκο και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Φλωρεντία. Αν και η Φιορεντίνα είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής της μπάλας, το μόνο που κατάφερε ήταν να «ματσάρει» στις ευκαιρίες μια προσεκτική Βικτόρια Πλζεν, με το τελικό 0-0 να μην κάνει κανέναν... σοφότερο ενόψει της ρεβάνς επί ιταλικού εδάφους.

Οι Τσέχοι πάντως ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 11΄σε κεφαλιά του Χέιντα που κατέληξε στην αγκαλιά του Τερατσιάνο. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βίντρα να απειλήσει με άστοχο σουτ από ευνοϊκό σημείο, προτού οι Βιόλα απαντήσουν με τις δικές τους προσπάθειες.

Στο 36΄ο Μπελότι νίκησε άπαντες στον αέρα αλλά νικήθηκε από τον Γεντλίτσκα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό του σουτ στο 56΄το οποίο μπλόκαρε δύσκολα ο αντίπαλος γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια. Στο 65΄οι απερίσκεπτοι Ιταλοί ταξιδιώτες οδήγησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή το παιχνίδι μετά από ρίψη καπνογόνων, σε μια εξέλιξη που πάγωσε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό μετά την επανέναρξη.

Αν και οι φιλοξενούμενοι άλλωστε κρατούσαν μπάλα στα πόδια δεν μπορούσαν να μετατρέψουν την κατοχή και σε πηγές κινδύνου για την αντίπαλη εστία, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους. Ένα αποτέλεσμα βέβαια που βολεύει λίγο περισσότερο τη Φιορεντίνα, η οποία θα παίξει τα ρέστα της στην έδρα της για την πρόκριση στο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League εφόσον οι Θεσσαλονικείς αποκλείσουν τη Μπριζ.

Βικτόρια Πλζεν: Γεντλίτσκα, Χράνατς, Χέιντα, Γιεμέλκα, Καντού, Ρέζνικ (90+6΄Παλούσκα), Κάλβατς, Τσερβ, Σούιτς, Βίντρα (62΄Τραορέ), Τσόρι (90+4΄Κίλμεντ)

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Ντόντο, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα, Μπιράγκι, Μαντραγκόρα, Αρτούρ (79΄Λόπεθ) Μέλο, Μπελτράν (70΄Μπαράκ), Γκονζάλες (84΄Ικονέ), Σοτίλ (79΄Κουάμε), Μπελότι (70΄Ενζολά)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα