Ολυμπιακός: Το μεγάλο «μπουστάρισμα» στον Ορτέγα μετά την εμφάνισή του στο ματς με τη Μακάμπι (vids)

Ο Ορτέγα μετά το Μακάμπι - Ολυμπιακός

bet365

Ο Αργεντίνος διεθνής αριστερός μπακ των Πειραιωτών από του οποίου τα πόδια βγήκε η γκολάρα του Ελ Καμπί με το ψαλιδάκι πήρε πολύ μεγάλη ώθηση από το Μακάμπι - Ολυμπιακός (1-6).

Ο Φρανσίσκο Ορτέγα η αλήθεια είναι πώς στη φετινή του χρονιά στον Ολυμπιακό δυσκολεύτηκε αισθητά να προσαρμοστεί και δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγάλει στο γήπεδο όλες τις δυνατότητες του αλλά και την προοπτική του ως παίκτης. Το Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός (1-6) μπορεί να λειτουργήσει όμως ως η ιδανική αφετηρία για μία πολύ δυνατή αγωνιστική συνέχεια για τον Αργεντίνο αριστερό μπακ.

Ο Ορτέγα σε αυτόν τον αγώνα εκτός από τη μπαλιά του (ασίστ) στον Ελ Καμπί στη φάση της γκολάρας του συμπαίκτη του έκανε μία τεράστια προσπάθεια και ένα εμφάνιση με θετικότατο πρόσημο. Εάν δεν ήταν η κορυφαία του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό σίγουρα είναι από τις τοπ και αυτό μοιάζει ικανό να του φτιάξει για τα καλά τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Εξάλλου πολλές φορές ένας παίκτης το καταλαβαίνει. Το νιώθει πώς έχει αποδώσει καλά και αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε ακόμα πιο καλή και μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια της σεζόν.

Ο Ορτέγα που βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (24 ετών) έχει ήδη φέτος αρκετά ματς στον Ολυμπιακό. Έχει καταγράψει 4 ασίστ σε 32 παρουσίες με την πειραϊκή ομάδα (με 2.711 λεπτά παρουσίας στον σύλλογο). Από αυτές τις ασίστ οι 2 συνεχόμενές του ήταν με Παναθηναϊκό (στο 1-3) και Μακάμπι (στο 1-6).

Βέβαια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παρότι είναι αυτός που πασάρει στον Ποντένσε πριν την κίνηση και το γκολ του Πορτογάλου επειδή πρόκειται για ατομική ενέργεια (του Ποντένσε φυσικά) είναι πιθανόν να μην του... πιστώνεται ως ασίστ. Όχι πώς αυτό έχει τόση σημασία. Αυτό που μετράει είναι πώς σε 2 διαδοχικές αναμετρήσεις ήταν μέσα σε φάσεις γκολ για την ομάδα του.

Προφανώς βέβαια ο Ολυμπιακός περιμένει αρκετά παραπάνω πράγματα από εκείνον. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το αμυντικό και το τακτικό κομμάτι αλλά και σε 2ο επίπεδο και στο δημιουργικό σκέλος. Όμως αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μία σειρά - επόμενων - πολύ καλών του εμφανίσεων.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα