Ολυμπιακός: Η διαφορετική πλέον ιεραρχία στη θέση του αριστερού μπακ (vids)

Ολυμπιακός: Η διαφορετική πλέον ιεραρχία στη θέση του αριστερού μπακ (vids)

Ο Ορτέγα

bet365

Σε αντίθεση με τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό στο αριστερό άκρο της άμυνάς του ήταν αλλιώς τα πράγματα στο ξεκίνημα της σεζόν και αλλιώς εξελίχθηκαν.

Η θέση του αριστερού μπακ τα προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό είχε ένα δεδομένο πρόσωπο: αυτό του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Για πρώτη φορά μετά το 2021 οι Ερυθρόλευκοι - μετά την πώληση του διεθνούς Μολδαβού το καλοκαίρι του 2023 - έπρεπε να βρουν τον επόμενο αριστερό μπακ τους.

Η σεζόν ξεκίνησε με αριστερό μπακ τον δεξιοπόδαρο και δεξιό μπακ Κίνι. Ο Ολυμπιακός όμως ασχέτως του ήταν τόσο καλός ή όχι ο Ισπανός (που από ένα σημείο και μετά δεν είχε το απαιτούμενο αγωνιστικό πρόσωπο) χρειαζόταν έναν αριστεροπόδαρο και φύσει και θέσει αριστερό μπακ. Έτσι αποκτήθηκε ο Αργεντίνος Φρανσίσκο Ορτέγα ενώ για την ίδια θέση έγινε και η κίνηση με τον Ομάρ Ρίτσαρντς.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ιεραρχία για τη συγκεκριμένη θέση άλλαξε. Ο Κίνι ουσιαστικά... παραγκωνίστηκε αγωνιστικά, ο Ορτέγα έγινε ο νέος βασικός αριστερός μπακ και πίσω του ως επιλογή βρέθηκε ο Ομάρ Ρίτσαρντς τον οποίο βέβαια ο Καρβαλιάλ δοκίμασε ως χαφ - εξτρέμ μπροστά από τον Ορτέγα, θέλοντας σε πρώτη φάση να του δώσει χρόνο για να αρχίσει να βρίσκει για τα καλά τα... πατήματά του.

Ο 23χρονος Ορτέγα που μέσω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική Αργεντινής, έχει 16 συμμετοχές με 2 ασίστ (με τον πειραϊκό σύλλογο). Ακόμα και ο Κίνι να αποχωρήσει πρόωρα τον Γενάρη ως περίπου ίδια επιλογή από πλευράς θέσεων υπάρχει ο Ζουλιάν Μπιανκόν (ο Γάλλος είναι δεξιός μπακ αλλά παίζει και στόπερ και αριστερός μπακ).

Στο ερώτημα βέβαια γιατί η αναφορά έχει να κάνει με τον αριστερό μπακ η απάντηση είναι προφανής: στη θέση του δεξιού μπακ είναι βασικός σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Ροντινέι και μετά ακολουθούν οι άλλες επιλογές. Άρα εκεί δεν υπήρξε κάποια βασική διαφοροποίηση.

Η νέα ιεραρχία των αριστερών μπακ στον Ολυμπιακό

  • Φρανσίσκο Ορτέγα
  • Ομάρ Ρίτσαρντς
  • Κίνι
  • Εναλλακτικά για αριστερά υπάρχει και ο Μπιανκόν
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα