Ολυμπιακός: Κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη μοίρα

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη μοίρα

Μήτρογλου

bet365

Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την ομάδα που τη σεζόν 2010-2011 οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε γενναίες αλλαγές!

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει ομάδες από το Ισραήλ 8 φορές και το παρελθόν δεν είναι με το μέρος του.

Ο Ολυμπιακός περίμενε ως το τέλος για να μάθει την αντίπαλό του στη φάση των «16» του Conference League. Στην ουσία, από τη στιγμή που η Μακάμπι Χάιφα κληρώθηκε με τη Φιορεντίνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήρθε στο δρόμο των Πειραιωτών.

Αυτή είναι η 2η φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στην Ευρώπη. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2010-2011, όταν και στο πρώτο ματς του Ισραήλ, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 1-0 χάρη στο γκολ του Κολαούτι. Η ρεβάνς είχε βρει νικητές του Πειραιώτες με 2-1 χάρη στα γκολ των Ζαϊρί - Ρόμενταλ.

Κοβάσεβιτς στο Gazzetta: «Όσα έγιναν στο Τελ Αβίβ έφεραν τον Ολυμπιακό σ' αυτό το σημείο»

Κοβάσεβιτς

Πρόκειται για το περιβόητο ματς όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε αποφάσεις για ριζικές αλλαγές. Γι' αυτό το ματς είχε μιλήσει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο Gazzetta, σε μια συνέντευξη που είχε τίτλο: «Όσα έγιναν στο Τελ Αβίβ έφεραν τον Ολυμπιακό σ' αυτό το σημείο». Θυμίζουμε ότι τότε ο Λίνεν αποχώρησε από την ομάδα κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε στο Λιμάνι για να φέρει την ελπίδα και τη χαρά!

Συγκεκριμένα, ο νυν αθλητικός διευθυντής της ομάδας, όπου επέστρεψε σε μια φάση μέγιστης ανάγκης για να... αλλάξουν όλα στο Λιμάνι, είχε πει:

«Ηταν η πιο δύσκολη χρονιά απ' αυτές που ακολούθησαν, όπως συμβαίνει για κάθε σύλλογο που θέλει να ανανεώσει την ομάδα. Αυτό που συνέβη στο Τελ Αβίβ είναι κάτι που γίνεται όταν αρχίζεις να δημιουργείς μια φιλόδοξη ομάδα. Ο κύριος στόχος του Προέδρου, εμένα αλλά και άλλων στην ομάδα ήταν η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήταν ήδη ένας σπουδαίος προπονητής, που είχε απολαύσει την πρώτη του περίοδο στον Ολυμπιακό και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει, παρόλο που είχε κάποιες προτάσεις από την Ισπανία. Αργότερα ήρθαν κι άλλοι παίκτες και η ομάδα άρχισε να διαμορφώνεται. Είναι πάντα δύσκολο στην αρχή, αλλά όπως μπορεί να δει ο οποιοδήποτε, από το Τελ Αβίβ μέχρι και σήμερα άξιζε τον κόπο ό,τι έγινε. Η ομάδα έχει θέσει τους στόχους σε υψηλότερο επίπεδο. Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της αγάπης, πάνω απ' όλα του κ. Μαρινάκη για το σύλλογο, της σκληρής δουλειάς από τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ έως τους προπονητές και το τεχνικό τιμ. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο από τη μία μέρα στην άλλη».

Σήμερα, λοιπόν, απέναντι στη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, του Ντάρκο και του Μεντιλίμπαρ, καλείται να αποδείξει στις 7 και στις 14/3, ότι είναι σε άλλη φάση. Ότι είναι σαφώς πιο έμπειρος και πιο έτοιμος για μια υπέρβαση.

Η νίκη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν κι η μοναδική του Ολυμπιακού επί Ισραηλινής ομάδας.

Με τη Μακάμπι Χάιφα τη σεζόν 2002-2003 είχε μία ισοπαλία (3-3) και μία ήττα 3-0 στο ΓΣΠ της Κύπρου.

Τη σεζόν 2022-23, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στην έδρα τους με 4-0 και στο εκτός έδρας ματς πήραν ισοπαλία (1-1) για τα προκριματικά του Champions League.

Η άλλη ομάδα από την εν λόγω χώρα που έχει βρεθεί στο δρόμο των ερυθρόλευκων είναι η Χάποελ Μπερ Σεβά. Στο Toto Jacob Turner Stadium, η αναμέτρηση είχε έρθει 1-0 με το γκολ του Τζέντεκ να κρίνει την αναμέτρηση κι η ρεβάνς του Καραϊσκάκης έληξε ισόπαλη χωρίς γκολ, με την τότε ομάδα του Μπάρακ Μπακχάρ να παίρνει την πρόκριση.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός σε 8 αναμετρήσεις με τις τρεις ομάδες από το Ισραήλ μετράειν μόλις 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα