Conference League: Ο Άγιαξ του Φαν'τ Σχιπ βγήκε νικητής στο θρίλερ με την Μπόντο Γκλιμτ και προκρίθηκε στην παράταση

Βασίλης Μπαλατσός
Αγιαξ

bet365

Σε ένα ματς... θρίλερ, με αρκετή ένταση ο Άγιαξ νίκησε στην έδρα της Μπόντο Γκλιμτ με 2-1 και προκρίθηκε στους «16» του Conference League. Υποψήφια αντίπαλος του ΠΑΟΚ η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ. Δυο αποβολές και πολλή δουλειά για τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Αλύγιστος Άγιαξ! Ο Αίαντας μπορεί να τα βρήκε σκούρα στην έδρα της μαχητικής Μπόντο Γκλιμτ και να «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό, όμως πήρε τη νίκη στην παράταση με 2-1 και πρόκριθηκε στους «16» του Conference League. Μετά τις Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ προστέθηκε στο γκρουπ με τις υποψήφιες αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δυο ομάδες, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια.

Ο Ραμάι ξεκίνησε το παιχνίδι με δυο μεγάλες αποκρούσεις, στο σουτ του Εβιέν (6') και στην κεφαλιά του Σάλτνες (16'). Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στην πρώτη τους ευκαιρία, στο 33', όταν ο Μπρόμπι πέρασε την μπάλα στον Μπέργκχαους και ο Ολλανδός μέσος με δυνατό σουτ ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Χάουγκ για το 0-1. Η Μπόντο θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα από το πρώτο μέρος αλλά έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Εβιέν και Μπιέρκαν.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 47' όταν μετά από on-field review ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σούταλο. Στο 50' οι Νορβηγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι και αποβολή του Σόσα για χέρι του πάνω στη γραμμή. Ο VAR κάλεσε τον Σιδηρόπουλο να εξετάσει τη φάση, με τον διεθνή διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ υπέρ του Αίαντα.

Η Μπόντο Γκλιμτ είχε δυο δοκάρια σε ισάριθμα λεπτά με τους Μπερκ (54') και Χάουγκε (56'). Στο 66' οι Νορβγηγοί έχασαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Γκρονμπάεκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 83' με το δυνατό σουτ του Μπερκ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στο 95' ο Ζουγκέλι έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή αλλά αστόχησε εξ επαφή προ κενής εστίας. Εν τέλει το γκολ ήρθε από πλευράς Άγιαξ, στο 114' με απίθανη σέντρα σουτ του Τέιλορ. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στα πέναλτι, στο 120', αλλά ο Μπέρκ σημάδεψε το δοκάρι.

Μπόντο Γκλιμτ: Χάουγκ, Μπιέρκαν (109’ Σόρενσεν), Μόε, Γκούντερσεν (90+7’ Άμουντσμεν), Βεμπανγκομό (90+7’ Σγιόβολντ), Σάλτνες (90+7’ Καπσκάρμο), Γκρονμπάεκ, Μπερκ, Χάουγκε, Εβιέν (106’ Γκούλιγκσεν), Σερλί (72’ Ζουγκέλι)

Άγιαξ: Ραμάι, Ρενς, Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Χλίνσον, Ταχίροβιτς (111’ Ρίκοφ), Φαν ντε Μπόομεν, Μπέργκχαους (106’ Μάνσβερκ), Φορμπς (53’ Γκάεϊ), Μπρόμπι (42’ Άκπομ)

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

  • Μακάμπι Χάιφα
  • Σερβέτ
  • Ντίναμο Ζάγκρεμπ
  • Άγιαξ
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας / Στουρμ Γκρατς
  • Άιντραχτ / Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
  • Λέγκια / Μόλντε
  • * Φερεντσβάρος σε περίπτωση που περάσει τον Ολυμπιακό. ΠΑΟΚ και Πειραιώτες δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα