Conference League: Προβάδισμα για Φέγενορντ στη «ματσάρα» κόντρα στη Μαρσέιγ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Λέστερ-Ρόμα

Conference League: Προβάδισμα για Φέγενορντ στη «ματσάρα» κόντρα στη Μαρσέιγ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Λέστερ-Ρόμα

bet365

Σε ένα ματς γεμάτο φάσεις και για τις δύο ομάδες, η Φέγενορντ τιμώρησε τα (πολλά) λάθη των παικτών της Μαρσέιγ και πήρε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Μασσαλία (3-2). Ανοιχτοί λογαριασμοί για Λέστερ και Ρόμα ενόψει «Ολίμπικο» μετά το 1-1.

Οι εντυπώσεις μοιρασμένες, το πάνω χέρι, όμως, στο ζευγάρι ανήκει στη Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί έκαναν το πρώτο βήμα κόντρα στη Μαρσέιγ για την επιστροφή τους σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 20 χρόνια, αλλά το τελικό 3-2 αφήνει άπλετα περιθώρια ανατροπής στους Μαρσεγιέζους ενόψει της ρεβάνς στο «Βελοντρόμ».

Σε μία από τις πιο γεμάτες και διασκεδαστικές αναμετρήσεις του φετινού Conference League, αμφότερες οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, σκόραραν από δύο φορές στο πρώτο μέρος και τη διαφορά την έκανε ουσιαστικά το ολέθριο σφάλμα του Τσάλετα-Τσαρ για το 3-2. Ο ολλανδικός σύλλογος πήρε «κεφάλι» στο σκορ με δύο γκολ σε ένα δίλεπτο (18' Ντέσερς, 20' Σινίστερα), αλλά η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά κατάφερε να ισορροπήσει πριν από την ανάπαυλα, χάρη σε εξαιρετικό σόλο του Ντιένγκ στο 28' και τελείωμα του Ζέρσον σε ανυπεράσπιστη εστία στο 40'.

Η πλάστιγγα, ομως, έγειρε ξανά προς τους γηπεδούχους, μόλις στα εννέα δευτερόλεπτα του β' μέρους! Ο Τσάλετα-Τσαρ έκανε εντελώς αδύναμο κι απρόσεκτο γύρισμα προς τον Μανταντά, με αποτέλεσμα ο Ντέσερς να προλάβει τη μπάλα και να σκοράρει ανενόχλητος προσπερνώντας τον Γάλλο κίπερ για το 3-2, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος παίκτης της Φέγενορντ που πιάνει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μία ευρωπαϊκή σεζόν (10)!

Η πρόκριση από το... μηδέν στο «Ολίμπικο» για Λέστερ και Ρόμα

Ισορροπία μετά από 90 λεπτά για Λέστερ και Ρόμα, μετά το 1-1 του «King Power Stadium» που αφήνει ασφαλώς περισσότερο ικανοποιημένους τους Τζιαλορόσι ενόψει της ρεβάνς στην έδρα τους. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο άντεξε στην πίεση των Αλεπούδων και βρέθηκε από νωρίς σε ρόλο... διαχειριστή του ματς, καθώς μόλις στο 15' ο κάπτεν, Λορέντσο Πελεγκρίνι άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα και τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Σμάιχελ. Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς έπρεπε να κυνηγήσει έκτοτε το γκολ για να φέρει το ζευγάρι στα ίσα και το κατάφερε στο δεύτερο μέρος, χάρη σε αυτογκόλ του Μαντσίνι που πρόλαβε μεν την προβολή του Λούκμαν, αλλά δεν απέφυγε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό 1-1, λοιπόν, αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τις δύο ομάδες μία εβδομάδα πριν την καθοριστική ρεβάνς του «Ολίμπικο», όπου η Λέστερ θα διεκδικήσει την παρθενική της πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό και η Ρόμα την επιστροφή της μετά από 31 ολόκληρα χρόνια και τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου UEFA από την Ίντερ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα