Λουτσέσκου: «Είμαστε πλήρεις, θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε»

Newsroom
Λουτσέσκου: «Είμαστε πλήρεις, θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε»
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την πρόκριση εις βάρος της Μαρσέιγ, ενώ τόνισε άπαντες επιθυμούν να φτάσουν την ομάδα όσο πιο μακριά μπορούν στη διοργάνωση.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το ματς με τη Μαρσέιγ, ο Λουτσέσκου στάθηκε στην περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους «4» του Conference League, αναφέρθηκε στις απουσίες που δεν έχει η ομάδα του και έκανε σαφές που στην ομάδα του θέλει να είναι όλοι έτοιμοι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν είναι πιο εύκολα στην ψυχολογική προσέγγιση τέτοια ματς λόγω υψηλού κινήτρου και αν είναι τα μεγαλύτερα στην πορεία του στον ΠΑΟΚ λόγω προοπτικής ημιτελικού: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πιο εύκολες ή δυσκολότερες καταστάσεις. Είναι εύκολες αν είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες. Δεν ξέρω πολλούς παίκτες στην ομάδα να έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση που θα είναι καταλυτικός παράγοντας. Χρειάζεται υπομονή να να περιμένουμε στιγμές, να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις πίεσης και να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Είναι μία μεγάλη διοργάνωση δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλες μεγάλες στιγμές στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ την πιθανή πρόκριση στους 4. Είναι ωραίο που είμαστε εδώ έχουμε ενθουσιασμό, και μεγάλη επιθυμία να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Για το αν οι πολλές κάρτες επηρεάσουν τις επιλογές για το δεύτερο ματς: «Ξέρω πολύ καλά ότι δεν μένω ποτέ στο να βλέπω κάρτες και αν κάποιος δεν είναι διαθέσιμος. Είμαστε ομάδα που πρέπει να είναι ο καθένας έτοιμος, αυτό μας που μας ενδιαφέρει είναι το ματς αύριο και όχι οι κάρτες ενόψει του δεύτερου αγώνα. Μετά θα έχουμε χρόνο για το δεύτερο ματς».

Για το τι πρέπει να προσέξει από την Μαρσέιγ ο ΠΑΟΚ: «Είναι ομάδα με καλή οργάνωση, έχει καθαρό τρόπο που παίζει, διαθέτει ποιότητα, της αρέσει να έχει την μπάλα και να κυριαρχεί και είναι ωραίος αντίπαλος να αντιμετωπίσεις. Θα καταναλώσουμε πολλή ενέργεια, χρειάζεται τεράστια αυτοπεποίθηση και μαζί και υπευθυνότητα απ’ όλους. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας τουλάχιστον να είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους μας να κάνουν αυτοί το δικό τους παιχνίδι απέναντι μας».

Για το σημείο κλειδί: «Το κλειδί για το ματς και για την πρόκριση είναι το ψυχολογικό κομμάτι».

Λουτσέσκου: «Μας αρέσει να κυριαρχούμε»

Για τον Μπίσεσβαρ και το αν φοβάται ότι μπορεί να καταπονήθηκε από την εθνική Σουρινάμ: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επιλογή ενός παίκτη να παίζει στην Εθνική. Είναι η καριέρα του, είναι η εθνική της χώρας του, δεν χωρούν σχόλια. Εχουμε τους παίκτες μας, έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουμε μάθει να ξεπερνούμε απουσίες παικτών».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται σε ομάδα του προπονητή και αν το ίδιο ισχύει για την Μαρσέιγ και Σαμπάολι και να υπάρχουν ομοιότητες με δεδομένο ότι παίζει επίσης τρεις διοργανώσεις: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ομάδες με ποδοσφαιρικούς όρους. Άλλοι παίκτες, άλλο περιβάλλον, άλλο στυλ στη λίγκα που παίζουν. Πολύ γενικά μπορούμε να πούμε ότι και σε εμάς αρέσει να έχουμε την μπάλα και να κυριαρχούμε και είμαστε καλά οργανωμένο τόσο όταν έχουμε, όσο και όταν δεν έχουμε την μπάλα».

Για την υποστήριξη που θα έχει ο ΠΑΟΚ από περισσότερους από 3000 οπαδούς του: «Η πόλη και η Ελλάδα, και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζούνε αυτές τις στιγμές με τεράστιο ενθουσιασμό και ονειρεύονται. Η συμμετοχή τους και υποστήριξη τους είναι κάτι που θα αισθανθούμε ακόμη κι αν υπάρχουν 40.000. Ξέρουμε ότι όταν είναι όλοι μαζί ειδικά σε αυτό τον αριθμό μπορούν να κάνουν αίσθηση και σίγουρα θα τους αισθανθούμε σε αυτό το ματς. Έχουμε μεγάλη υπευθυνότητα απέναντί τους και σίγουρα θα νιώσουμε την υποστήριξή τους».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: «Δεν έχουμε προβλήματα, έχουμε πλήρη ομάδα, ερχόμαστε στην Γαλλία για ένα ωραίο παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα