Κλήρωση ΠΑΟΚ: H καλή, η κακή και η... αμφίρροπη (poll)

Κλήρωση ΠΑΟΚ: H καλή, η κακή και η... αμφίρροπη (poll)

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα προημιτελικά του Conference League και το Gazzetta σας παρουσιάζει τις επτά ομάδες που θα μπουν μαζί του στην κληρωτίδα.

To ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ συνεχίζεται! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά το εμπόδιο της Μίντιλαντ υπερκέρασε αυτό της Γάνδης, κερδίζοντας... μέσα - έξω τους Βέλγους και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στην Ευρώπη τον Απρίλιο! Οι Θεσσαλονικείς θα μπουν σήμερα (18/3) στις 16:00 στην κληρωτίδα στα γραφεία της UEFA στη Nιόν της Ελβετίας και το Gazzetta σας παρουσιάζει τους επτά πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του νεοσύστατου Εuropa Conference League.

Η καλή κλήρωση

Και οι επτά ομάδες έχουν λόγο που βρίσκονται στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως εξ αυτών υπάρχουν δυο που θα προτιμούσαν οι Θεσσαλονικείς εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες. Η πρώτη είναι η Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί μπορεί να πέρασαν στους «8» με δυο νίκες επί της Παρτιζάν με συνολικό σκορ 8-3, όμως η αντίπαλος τους ήταν δεδομένα χαμηλότερης δυναμικής. Η ομάδα του Ρότερνταμ βρέθηκε απευθείας στους «16», καθώς ήταν πρώτη στον πέμπτο όμιλο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Σλάβια Πράγας. Η Φέγενορντ βρίσκεται στην τρίτη θέση της Eredivisie με έξι βαθμούς απόσταση από τη δεύτερη Αϊντχόφεν και οκτώ από τον πρώτο Άγιαξ.

Ακόμα μια κλήρωση που δεν θα αποτελούσε φόβητρο για τον ΠΑΟΚ είναι η Σλάβιας Πράγας. Οι Τσέχοι τελείωσαν στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου πριν από την εξίσου επιθυμητή Φέγενορντ. H Σλάβια είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της, τρεις βαθμούς πίσω από τη Βικτόρια Πλζέν, ενώ για να βρεθεί στους οκτώ απέκλεισε τη μέτρια Φενέρμπαχτσε και τη χαμηλής δυναμικότητας Λίντσερ, πετυχαίνοντας επτά γκολ κόντρα και στις δύο, δέχθηκε τέσσερα σε δυο ματς από την ομάδα του Δημήτρη Πέλκα, ενώ οι Αυστριακοί της έριξαν συνολικά πέντε τέρματα και μάλιστα κέρδισαν στη ρεβάνς.

Η κακή κλήρωση

Τρεις είναι οι ομάδες τις οποίες απεύχονται οι Θεσσαλονικείς και πρόκειται για τις εκπροσώπους τριών από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η χειρότερη κλήρωση είναι αναμφίβολα η Λέστερ. Οι «Αλεπούδες» του Μπρένταν Ρότζερς δεν είναι από τις πιο «χορτασμένες» ομάδες από τίτλους για να αδιαφορήσει για μια διοργάνωση, στην οποία από τη στιγμή που βρέθηκε είναι εκ των φαβορί. Η κάτοχος του FA Cup έχει διπλό κίνητρο για να φτάσει μέχρι τέλους στο Conference League, καθώς εκτός από τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο θα έχει τσεκάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά. Η Λέστερ βρίσκεται στη 12η θέση της Premier League, απέχει 15 βαθμούς από την πρώτη εξάδα οπότε η μόνη της ελπίδα για ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη σεζόν είναι η κατάκτηση του Conference. Οι Άγγλοι τερμάτισαν τρίτοι στον τρίτο όμιλο του Europa League πίσω από Σπαρτάκ Μόσχας - Νάπολι και στον δρόμο τους για τα προημιτελικά συνέτριψαν τη Ράντερς από τη Δανία με συνολικό σκορ 7-2, ενώ άφησαν εκτός τη Ρεν με δυο νίκες.

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο θα ήταν μια εξίσου κακή κλήρωση. Οι «Τζιαλορόσι» βρίσκονται μακριά από τους τίτλους από το 2007/08, όταν και κατέκτησαν το Κύπελλο Ιταλίας, ενώ από την τροπαιοθήκη τους λείπει ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Φυσικά ο «Special One» είναι ένας τεχνικός ο οποίος ξέρει να κερδίζει τίτλους και όσον αφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει πάρει δύο Champions League με την Πόρτο (2003/03) και την Ίντερ (2009/10), ενώ τη σεζόν 2016/17 οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Europa League. Η Ρόμα τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο του Conference League, αφήνοντας δεύτερη την Μπόντο/Γκλιμτ, η οποία την είχε αναγκάσει σε μια ταπεινωτική ήττα, ενώ στους «16» απέκλεισε την Ολλανδική, Φίτεσε. Όσον αφορά σε εγχώριο επίπεδο η Ρόμα βρίσκεται στην 6η θέση της Serie A, οκτώ πόντους πίσω από την πρώτη τετράδα, ενώ για ένα εισιτήριο για την Ευρώπη δίνει μεγάλη μάχη κόντρα σε Αταλάντα, Λάτσιο και Φιορεντίνα.

Την τριάδα των ανεπιθύμητων συμπληρώνει η Μαρσέιγ. Oι Μασσαλοί διανύουν μια εξαιρετική σεζόν στη Ligue 1 και βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω μόνο από την... άπιαστη Παρί Σεν Ζερμέν, παίζοντας αρκετά οργανωμένο ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Χόρχε ΣαμπάολιΜαρσέιγ έχει στις τάξεις της top level ποδοσφαιριστές όπως οι Γκεντουζί, Παγιέ, Ουντέρ και Μίλικ. Οι Μαρσεγέζοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου του Europa League πίσω από Γαλατασαράι και Λάτσιο, ενώ για να φτάσουν στα προημιτελικά κέρδισαν εντός και εκτός έδρας τη Βασιλεία.

H αμφίρροπη κλήρωση

Mπορεί από πλευράς ονόματος η άσημη Μπόντο/Γκλιμτ να μοιάζει μια εύκολη κλήρωση όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Οι Νορβηγοί έσπασαν το «δίπολο» Ρόσενμποργκ - Μόλντε κέρδισαν δύο διαδοχικές σεζόν το πρωτάθλημα τους, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ενώ στο πρώτο τους τελείωσαν τη σεζόν με... μόλις 103 τέρματα. Στο δεύτερο της πρωτάθλημα η Μπόντο σκόραρε 59 γκολ, έχοντας την τρίτη επίθεση του πρωταθλήματος, όμως η άμυνα της είναι εξαιρετική, έχοντας δεχτεί 32 και 25 γκολ στις δυο τελευταίες Elite Serien. Στην παρθενική της συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωση η Μπόντο/Γκλιμτ... τρέλανε την Ευρώπη, κερδίζοντας της Ρόμα με 6-1. Οι Νορβηγοί για να φτάσουν στα προημιτελικά άφησαν εκτός την Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη και την Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου με «χρυσό» γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης στην Ολλανδία. Οι Σκανδιναβοί δεν θα είναι εύκολοι, όμως ο καλός ΠΑΟΚ μπορεί.

Αμφίρροπη αντίπαλος θα είναι και η Αϊντχόφεν. Η PSV κάνει μια εξαιρετική σεζόν και βρίσκεται στο «κυνήγι» του πρωτοπόρου Άγιαξ με δυο βαθμούς λιγότερους από τον «Αίαντα» και δείχνει πως θα παραμείνει στην «κούρσα» του τίτλου μέχρι τέλους. Η Αϊντχόφεν ήταν η τρίτη ομάδα του δεύτερου ομίλου πίσω από τις Μονακό και Ρεάλ Σοσιεδάδ, στα προκριματικά των «16» απέκλεισε με δυσκολία την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στον επόμενο γύρο συνέτριψε την Κοπεγχάγη στη Δανία με 4-0 στη ρεβάνς του 4-4 του «Philips Stadion». Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ είχε διαλύσει πέρυσι στους ομίλους του Europa League την PSV με 4-1, ενώ στην Ολλανδία είχε χάσει με 3-2 αν και είχε προηγηθεί με 0-2.

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα