Conference League: Αποκλεισμός για Σέλτικ-Γιακουμάκη από την Μπόντο, στους «16» Λέστερ-Μαρσέιγ

Newsroom
Conference League: Αποκλεισμός για Σέλτικ-Γιακουμάκη από την Μπόντο, στους «16» Λέστερ-Μαρσέιγ

bet365

Η Μπόντο Γκλιμτ συνεχίζει την τρομερή της πορεία στο Conference League, έκανε το δύο στα δύο (2-0) κι έστειλε σπίτι της τη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη. Άνετη πρόκριση για Λέστερ, Μαρσέιγ, Παρτιζάν, πέρασε και η PSV.

Η «σταχτοπούτα» Μπόντο Γκλιμτ εξελίσσεται σε... φαβορί για μεγάλη πορεία στο Conference League. Οι εκπληκτικοί Νορβηγοί πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους και δη στο «απόρθητο» οχυρό τους, κάνοντας το δύο στα δύο απέναντι στη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη (2-0) και παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16».
Μετά το 3-1 στη Σκωτία, η ομάδα του coach Κνούντσεν μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στη ρεβάνς μπροστά στο κοινό της και μόλις στο 9' πήρε το προβάδισμα, χάρη σε γκολ του Σολμπάκεν. Οι Κέλτες που είχαν βασικό τον Έλληνα στράικερ (αντικαταστάθηκε στο 76') βρέθηκαν απευθείας στα «σχοινιά» και δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν, δεχόμενοι τελικά και δεύτερο γκολ στο 69' από τον Φετλέσεν. Έτσι, η Μπόντο συνεχίζει να... ονειρεύεται.

Άνετη πρόκριση για Λέστερ-Μαρσέιγ, αγχώθηκε στο φινάλε η PSV

Το δύο στα δύο δεν έκανε μόνο η Μπόντο, αλλά και οι Λέστερ, Μαρσέιγ και Παρτιζάν, οι οποίες προκρίθηκαν άνετα στους «16». Οι Αλεπούδες είχαν «καθαρίσει» από το πρώτο ματς και το 4-1 επί της Ράντερς, αλλά αυτό δεν τις απέτρεψε από το να ζευγαρώσουν τις νίκες, επικρατώντας με 3-1. Ο Χάρβεϊ Μπαρνς έβαλε μπροστά την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς από το 2ο κιόλας λεπτό, ενώ ο Τζέιμς Μάντισον έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τα δύο καταπληκτικά γκολ που πέτυχε μέσα σε τέσσερα λεπτά (στο 70' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 74' με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής) για το 0-3. Το γκολ πάντως που πανηγυρίστηκε πιο έξαλλα ήταν αυτό της... τιμής από τους γηπεδούχους, με τον Όντεϊ να δίνει λόγο στους Δανούς οπαδούς για μια ευχάριστη ανάμνηση στο τέλος της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Την ίδια ώρα, η Μαρσέιγ απέδρασε με τριάρα από το Αζερμπαϊτζάν και την έδρα της Κάραμπαγκ (0-3). Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι, που είχε επικρατήσει με 3-1 στη Μασσαλία, προηγήθηκε μόλις στο 12' με τον Γκέιγ, αλλά αντιμετωπίσε μεγάλο «σοκ» όταν στο 34' ο διαιτητής Φρανκόφσκι έδειξε σέντρα σε γκολ που πέτυχε ο φορ της Κάραμπαγκ, Βατζί, με πεντακάθαρο χέρι! Ελλείψει VAR, χρειάστηκε να επιδείξει fair-play ο προπονητής των Αζέρων και μετά από παρότρυνσή του οι παίκτες του να παραδεχθούν στον Πολωνό ρέφερι την παράβαση, για να πάρει πίσω το γκολ. Γκεντουζί στο 77' και Ντε Λα Φουέντε στο 90+2' διαμόρφωσα, λοιπόν, το τελικό σκορ υπέρ των Μαρσεγιέζων.

Για την Παρτιζάν, δύο γκολ του Γκόμεζ στο 7' και το 24' έκριναν εν πολλοίς την πρόκριση κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, η οποία απλά μείωσε στο σκορ με τον Χλόζεκ στο 85'. Στο άλλο ματς, η Αϊντχόφεν κρατούσε το μηδέν για 85 λεπτά απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε μάλιστα προβάδισμα στο 85' χάρη στον Φερτέσεν, αλλά το γκολ στο 90+1' από τον Σαμπορίτ την... άγχωσε στο φινάλε. Το 1-1, όμως, δεν άλλαξε και η PSV πήρε την πρόκριση, μετά από ένα ματς που διεκόπη προσωρινά στις αρχές του β' μέρους λόγω ρίψης αντικειμένου από την εξέδρα.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16»:

  • Μπόντο Γκλιμτ
  • Μαρσέιγ
  • PSV
  • Παρτιζάν
  • Λέστερ

Οι 8 ισχυροί στην κλήρωση των «16»:

  • Άλκμααρ
  • Βασιλεία
  • Κοπεγχάγη
  • Φέγενορντ
  • Γάνδη
  • Λίντσερ
  • Ρεν
  • Ρόμα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα