ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη 1-2: «Αυτόχειρας» στην Τούμπα και όλα για όλα στη Μπρατισλάβα! (vids)

ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη 1-2: «Αυτόχειρας» στην Τούμπα και όλα για όλα στη Μπρατισλάβα! (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ζίβκοβιτς, αλλά και πάλι τον... έπνιξε το άγχος της Τούμπας. Εχασε τα άχαστα, έχασε και το παιχνίδι από την Κοπεγχάγη (1-2). Πλέον ρίχνει την ζαριά πρόκρισης στην Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν. Κόκκινη ο Μιχαηλίδης στο φινάλε.

Η Τούμπα «πλήγωσε» σε μια ακόμη ευρωπαϊκή βραδιά τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (1-2) με το οποίο είχε κερδίσει πριν από δύο εβδομάδες την Κοπεγχάγη, η οποία με τη νίκη της έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά και την πρόκριση απευθείας στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Επιστροφή για Κρέσπο και Κούρτιτς

Μετά από 50 ημέρες και το Λίνκολν-ΠΑΟΚ (0-2), ο Χοσέ Κρέσπο επέστρεψε στην ενδεκάδα του «Δικέφαλου», όχι όμως στη γνωστή θέση του στόπερ, αλλά στο δεξί άκρο της άμυνας. Μη βιαστείτε και πείτε ότι δεν έχει παίξει ποτέ στην συγκεκριμένη θέση, γιατί ο Ισπανός αμυντικός, που θυμήθηκε τα νιάτα του, έχει παίξει στη συγκεκριμένη θέση στα πρώτα του βήματα στην Ισπανία, αλλά και στην Αγγλία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε, όπως και στο ματς του «Πάρκεν», ξανά τους Μιχάι-Μιχαηλίδη ως κεντρικό δίδυμο και να έδωσε, μετά από απουσία τριών εβδομάδων, φανέλα βασικού στον Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφ μαζί με τον μόνιμο Στέφαν Σβαμπ αποτέλεσαν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής, έχοντας μπροστά τους πότε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και πότε τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Με μια επιστροφή ξεκίνησε το παιχνίδι και η Κοπεγχάγη, καθώς ο Γιες Θόρουπ είχε διαθέσιμο απόψε τον Γιένς Στάγκε, ο οποίος απουσίαζε από το πρώτο ματς και μαζί με τους Λέραγκερ, Ντικς συνέθεσαν την τριάδα των χαφ. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γιόνσον, που είχε υπερασπιστεί την εστία των Δανών και στο πρώτο παιχνίδι πριν από δύο εβδομάδες, μετά την αποβολή του Καμίλ Γκραμπάρα.

Η Τούμπα… έβαλε το 1-0 με τον Αντρίγια

Η Τούμπα με τη γεμάτη «Θύρα 4» θύμιζε παλιές καλές εποχές, το πάθος από την κερκίδα μεταφέρθηκε για τα καλά στο χορτάρι και… έβαλε το πρώτο γκολ! Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τους Δανούς να πάρουν ανάσα στα πρώτα λεπτά.

Τα τέσσερα κόρνερ στη σειρά ήταν ενδεικτική της πίεσης, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 8ο λεπτό γράφοντας το 1-0 μετά την υπέροχη προσπάθεια του Σβαμπ, την σέντρα του Μπίσεσβαρ και την κεφαλιά-ασίστ του Σφιντέρσκι.

Απείλησαν με Μπιέλ, ισοφάρισαν με Άνκερσεν

Οι «ασπρόμαυροι» που μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, σα να πάτησαν φρένο, οι Δανοί το εκμεταλλεύτηκαν πήραν τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στην ισοφάριση με τον Μπιέλ (13’), μετά το λάθος του Κούρτιτς, να βρίσκεται φάτσα με τον Πασχαλάκη, αλλά το σουτ του Ισπανού έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μπιέλ, το πέτυχαν στο 34ο λεπτό με τον Άνκερσεν κι αφού πρώτα οι παίκτες της Κοπεγχάγης άλλαξαν πάνω από δέκα πάσες φτάνοντας με εξαιρετικό τρόπο να πατήσουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ και από εκεί ο Δανός μπακ να νικήσει τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Δοκάρι με Μπίσεσβαρ στο φινάλε του ημιχρόνου

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε κλείσει με τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ, όμως το δοκάρι σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της Κοπεγχάγης, μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ. Πάντως το 1-1 στο τέλος του ημιχρόνου έμοιαζε να ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα του αγώνα. Με τις δύο ομάδες να εκμεταλλεύονται το καλό διάστημά τους, με ισορροπία στις τελικές προσπάθειες (7-6), τις κερδισμένες μπάλες (18-18), μόνο στα κόρνερ (7-1) ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή της ελληνικής ομάδας.

Το γύρισε με Μπιέλ η Κοπεγχάγη

Οι Δανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ από μια μπαλιά του τερματοφύλακα Γιόνσον, την… καραμπόλα στην πλάτη του Βιεϊρίνια, αλλά και το εξαιρετικό τελείωμα του Μπιέλ, που έβαλε την Κοπεγχάγη στο 50ο λεπτό σε θέση οδηγού (1-2). Ήταν ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ χώλαινε στο ανασταλτικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους πλησιάζοντας και σε τρίτο γκολ με τον Βιντ, όμως ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» στο 55’.

Εψαξε το γκολ ο ΠΑΟΚ, αλλά…

Το ματς είχε δρόμο και ο ΠΑΟΚ είχε χρόνο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του να αγγίξει το γκολ, όμως η προβολή του Μποϊλεσεν σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα από το πλασέ του Σφιντέρσκι. Στο 68’ ο Μπίσεσβαρ ξόδεψε μια ακόμη ευκαιρία, ο Λουτσέσκου μετά τον Τέιλορ έριξε στο ματς και τον Άκπομ σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ.

Το… κεφάλι του τερματοφύλακα, Γιόνσον, έσωσε στο 72’ την Κοπεγχάγη στη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία από Άκπομ και Καντουρί, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κοτσολάβα ανέτρεψε τον Άγγλο φορ του «Δικεφάλου», με τον Ρατσκόβσκι να μη βλέπει την παράβαση του Γεωργιανού στόπερ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με συντριπτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες (16-10 τελικές, 9-2 κόρνερ), αλλά το ταμπλό έδειχνε 1-2 και τους Δανούς να πανηγυρίζουν για το σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα.

MVP: O Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε τα πάντα στο χορτάρι, αλλά η εμφάνιση του δεν ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Τρομερή εμφάνιση στη μεσαία γραμμή από τον Γενς Στάγκε και σπουδαίες επεμβάσεις από τον Γιόνσον.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πολλά πράγματα και κυρίως το γκολ από τους δύο φορ του (Σφιντέρσκι, Άκπομ) κι αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα. Ο Πολωνός είχε την ασίστ στη φάση του 1-0, αλλά με 2 γκολ σε 15 επίσημα παιχνίδια έχει μείνει μακριά από τον στόχο του.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Μια βαθιά μπαλιά 50’-60’ μέτρων του τερματοφύλακα έγινε γκολ για την Κοπεγχάγη αφού η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Βιεϊρίνια…

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόβσκι έχασε τη φάση του 78ου λεπτού με την ανατροπή του Άκπομ από τον Κοτσολάβα στερώντας από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να στήσει την μπάλα στην «άσπρη βούλα». Σωστή η αποβολή του Μιχαηλίδη στις καθυστερήσεις.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Η Κοπεγχάγη πλήρωσε τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα φεύγοντας με το «διπλό» από την Τούμπα και πλέον είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο «Δικέφαλος» έχει μπροστά του έναν… τελικό στην Μπρατισλάβα απέναντι στην Σλόβαν στις 25/11, όχι όμως για την πρωτιά, αλλά για την πρόκριση ως δεύτερος από τον 6ο όμιλο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (62’ Τέιλορ), Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (86’ Μουργκ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86’ Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ).

Κοπεγχάγη (Γιες Θόρουπ): Γιόνσον, Ανκερσεν (74’ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μποϊλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπιέλ (86’ Μπάλντουρσον), Μπέβινγκ (62’ Γιοχάνεσον), Βιντ (86’ Χέιλουντ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα