Εκστρατεία Αλβανών στο Ντόρτμουντ: Πάνω από 50.000 για το ματς με την Ιταλία

Εκστρατεία Αλβανών στο Ντόρτμουντ: Πάνω από 50.000 για το ματς με την Ιταλία

albania
Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν οι οπαδοί της Αλβανίας στο Ντόρτμουντ για την αναμέτρηση με την Ιταλία, με το SkySport να τονίζει ότι αναμένονται 50.000 φίλαθλοι της ομάδας του Σιλβίνιο στη γερμανική πόλη την ημέρα της αναμέτρησης.

Σχεδόν 24 ώρες έχουν απομείνει για την έναρξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής γιορτής. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής τη Σκωτία στην Allianz Arena για την πρεμιέρα του EURO 2024.

Την δική του πρεμιέρα θα κάνει ο δεύτερος όμιλος το Σάββατο, με το Κροατία - Ισπανία και το Ιταλία - Αλβανία να ανοίγουν τον χορό του γκρουπ του «θανάτου». Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Σκουάντρα Ατζούρα και τους γείτονες Αλβανούς θα διεξαχθεί στο Signal Iduna Park της Ντόρτμουντ, με τις αρχές της Γερμανίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω της μεγάλης προσέλευσης των Αλβανών.

ΟΔΗΓΟΣ EURO 2024

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, περίπου 50.000 Αλβανοί αναμένεται να δώσουν το «παρών» το Σάββατο στο Ντόρτμουντ για να φωνάξουν δυναμικό «παρών» σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι της χώρας τους. Αλβανοί από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν δίπλα στην ομάδα του Σιλβίνιο, ο οποίος είδε και στη χθεσινή προπόνηση «χιλιάδες οπαδούς να δίνουν το παρών στην προπόνηση», όπως μεταδίδει το SkySport της Ιταλίας.

Οι αλλαγές της UEFA στο γήπεδο της Ντόρτμουντ και το ερωτηματικό με την προσέλευση των Αλβανών στο γήπεδο

Μπορεί η έδρα της Ντόρτμουντ να χωράει συνολικά 82.000 φιλάθλους ωστόσο α μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει η UEFA και η γερμανική αστυνομία έχουν ρίξει κατά (σχεδόν) 20.000 των συνολικό αριθμό χωρητικότητας του γηπέδου.

Ποιος είναι ο λόγος; Το «κίτρινο τείχος» όπου κάθονται οι φανατικοί οπαδοί της Ντόρτμουντ γεμίζει κατά βάση με όρθιους φιλάθλους. Οι φανατικοί οπαδοί της Ντόρτμουντ βλέπουν μέσα από το «κίτρινο τείχος» όρθιοι τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, τοποθετώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερους φιλάθλους στο πέταλο.

Η UEFA ωστόσο άλλαξε τα πάντα στο «κίτρινο τείχος» και τοποθέτησε καθίσματα για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των οπαδών που θα βρεθούν στο γήπεδο της Ντόρτμουντ με αποτέλεσμα η χωρητικότητα του γηπέδου να πέφτει στις 62.000 θέσεις από τους 81.350 που χωράει στα παιχνίδια των Βεστφαλών.

Οι Αλβανοί ωστόσο δεν μοιάζουν να έχουν πτοηθεί από το γεγονός αυτό. Αποτελεί ωστόσο ερωτηματικό πόσοι από τους 50.000 έχουν προμηθευτεί εισιτήρια από τη στιγμή που η χωρητικότητα του γηπέδου της Ντόρτμουντ για τα παιχνίδια του EURO 2024 φτάνει μέχρι τις 62.000 θέσεις.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα