Σλοβακία - Ισπανία 0-5: Πάρτι με πεντάρα, της έκλεψε την πρωτιά η Σουηδία στο 90+4' (vids)

Σλοβακία - Ισπανία 0-5: Πάρτι με πεντάρα, της έκλεψε την πρωτιά η Σουηδία στο 90+4' (vids)
Η Ισπανία συνέτριψε 5-0 τη Σλοβακία με πρωταγωνιστή τον Σαράμπια - ο Ντουμπράβκα το αυτογκόλ της χρονιάς - προκρίθηκε ως δεύτερη του 5ου ομίλου και θα παίξει στους 16 με την Κροατία, καθώς η Σουηδία νίκησε στο 90+4' την Πολωνία.

Τη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου κατέκτησε η Ισπανία, καθώς νίκησε 5-0 τη Σλοβακία - η Σουηδία νίκησε στο 90+4' την Πολωνία - και θ' αντιμετωπίσει στους 16 του Euro την Κροατία.

Η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά και ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρηση να πιέζει τους Σλοβάκους, οι οποίοι επέλεξαν να παίξουν όλοι πίσω από το κέντρο. Άλλωστε ξεκίνησαν την αναμέτρηση με περισσότερους βαθμούς από τους αντίπαλούς τους.

Στο πέμπτο λεπτό ο Σαράμπια δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση με το δεξί εντός περιοχής, στο αμέσως επόμενο (έκτο), ο Μορένο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ντουμπράβκα επενέβη.

Ο Ντουμπράβκα έπιασε πέναλτι, αλλά και το αυτογκόλ της χρονιάς

Ο Κάιπερς δεν είδε το πέναλτι που έγινε στον Κόκε με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, το είδε όμως ο VAR μετά το τσεκ που έγινε. Ο Μοράτα εκτέλεσε, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε και κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο 12'.

Από ωραίος, ο 32χρονος γκολκίπερ της Νιούκαστλ έγινε τραγικά μοιραίος για την ομάδα του στο 30'. Ο Σαράμπια εξαπέλυσε τον κεραυνό, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Ντουμπράβκα στο αυτογκόλ της διοργάνωσης και της χρονιάς με... καρφί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του. Έτσι άνοιξε το σκορ η Ρόχα.

Άλλη μια άστοχη έξοδος του Σλοβάκου τερματοφύλακα, οδήγησε στο τρίτο λεπτό του επιπλέον χρόνου του πρώτου μέρους στο 0-2. Αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Μορένο, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Λαπόρτ με ωραία κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πάρτι από Σαράμπια

Ο Σαράμπια άλλαξε όλη την εικόνα και έδωσε φούρια στη Ρόχα. Στο 56ο λεπτό με ωραίο πλασέ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, μετά από το γύρισμα του Τζόρντι Άλμπα από αριστερά έκανε το 0-3.

Η Σλοβακία ήταν σε... παραίτηση και η κατάρρευση έφερε κι άλλα γκολ. Ο Σαράμπια έκανε ό,τι ήθελε, βγήκε από δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Φεράν Τόρες με τακουνάκι, δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του, έκανε το 0-4.

Το δώρο από τον Λεβαντόφσκι δεν αρκούσε

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 71ο λεπτό με νέο αυτογκόλ, το δεύτερο στο ματς και όγδοο στην τρέχουσα διοργάνωση (τα τρία από τερματοφύλακες). Ο Κούτσκα σε μια άμυνα σε αποσύνθεση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-5.

Ο Λεβαντόφσκι λίγα λεπτά αργότερα έκανε το 2-2 και έστειλε προσωρινά την Ισπανία στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου. Το δώρο δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Κλάεσον στο 90+4' διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε ξανά τους Σουηδούς στην πρώτη θέση.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα (46' Λομπότκα), Χαράσλιν (69' Σούσλοβ), Χάμσικ (90' Μπένες), Μακ (69' Βάις), Ντούντα (46' Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77' Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρσία (71' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71' Τιάγκο), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μορένο (77' Τραορέ), Μοράτα (66' Φεράν Τόρες).

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

Σλοβακία - Ισπανία 0-5

Σουηδία - Πολωνία 3-2

Η τελική βαθμολογία:

1. Σουηδία 7 (4-2)

2. Ισπανία 5 (6-1)

3. Σλοβακία 3 (2-7)

4. Πολωνία 1 (4-6)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα