Ρωσία – Δανία 1-4: Μία τρέλα, στους “16” και για τον Ερικσεν (vid)

Η Δανία που πριν το ματς ήταν τελευταία χωρίς βαθμό, διέλυσε με 1-4 τη Ρωσία, τερμάτισε 2η στον 2ο όμιλο και με μία απρόσμενη πρόκριση, αφιερωμένη στον Κρίστιαν Ερικσεν, πάει στο ραντεβού με την Ουαλία.

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής ήταν τελευταία με μηδέν βαθμούς, στο 74' το Βέλγιο σκόραρε κόντρα στη Φινλανδία και έτσι η Δανία ανέβηκε 2η. Μόνο που έτρεμε μετά το πέναλτι του Τζιούμπα, καθώς αν ισοφάριζε η Ρωσία, θα της έκλεβε τη θέση. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα στο φινάλε του ματς με δύο γκολ, η Δανία διέλυσε 4-1 τους Ρώσους και πήρε εκείνη το δεύτερο εισιτήριο του 2ου ομίλου. Σε ένα ματς, το οποίο ο Κρίστιαν Ερικσεν είχε υποσχεθεί στους συμπαίκτες του ότι θα το έβλεπε...

Οι Ρώσοι εμφανίστηκαν πολύ λίγοι και ματαίωσαν κάθε προσδοκία που υπήρχε για εκείνους. Αντιθέτως, οι Δανοί έτρωγαν σίδερα, έτρεχαν πιο γρήγορα, έπεφταν στην μπάλα πιο δυνατά και έβαλαν και σουτάρες. Στο 38' έγινε η αρχή με τον Ντάμσγκααρντ, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών και 353 ημερών, αφού έστειλε ένα άπιαστο curler, έγινε ο νεότερος Δανός που βρίσκει δίχτυα σε μεγάλη διοργάνωση.

Δωράκι και οριστική πρόκριση

Το 2-0 ήταν το μεγαλύτερο δώρο μέχρι τώρα στο Euro 2020, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτογκόλ. Ο Κουζιάεβ (59') γύρισε εντελώς απρόσεκτα την μπάλα, αλλά ουσιαστικά έβγαλε κορυφαία ασίστ και ο Πόουλσεν δεν είπε όχι στο δωράκι. Στο 70' όμως ο Τζιούμπα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και με 30 γκολ με το εθνόσημο, έπιασε στην κορυφή των σκόρερ της χώρας τον Αλεξάντερ Κερζακόβ.

Η Ρωσία με ένα γκολ θα περνούσε εκείνη, αλλά αντί αυτού, δέχτηκε εκείνη δύο σε τρία λεπτά ασφυκτικής πίεσης. Μετά από καραμπόλα σε φλιπεράκι, ο Κρίστενσεν με τη βολίδα της ζωής του (79') του κλείδωσε το τρίποντο και ο Μέλε στο 82' με πλασέ εντός περιοχής ολοκλήρωσε μία τεσσάρα που έβαλε φωτιά στην Κοπεγχάγη. Κάπως έτσι, τα πρώτα δάκρυα και η αγωνία στην πρεμιέρα της χώρας για τον Ερικσεν, μετετράπησαν σε μία αδιανόητη χαρά. Για τη ζωή του αρχηγού τους και μετά για μία πρόκριση που ελάχιστοι περίμεναν...

* Η Δανία μπορεί να έχει βάλει περισσότερα σε Euro (1984, 5-0 τη Γιουγκοσλαβία), αλλά έγινε και η πρώτη που προκρίνεται αποό όμιλο, έχοντας γνωρίσει δύο ήττες!

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ, Ντιβέεβ, Κουντριάσοβ (67' Καραβάεβ), Τζίκια, Ζόμπνιν, Οζμπόεβ (61' Ζεμαλεντίνοβ), Κουζιάεβ (67' Μούκιν), Φερνάντες, Μίραντσουκ (61' Σομόλεβ), Γκολοβίν, Τζιούμπα

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μέλε, Βας (60' Στρίγκιερ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (86' Γιένσεν), Ντάμσγκααρντ (72', Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ (85' Κορνέλιους), Ποουλσεν (60' Ντόλμπεργκ).


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Φινλανδία – Βέλγιο
Ρωσία – Δανία

Βαθμολογία
1. Βέλγιο 9 (7-1)
2. Δανία 3 (5-4)

3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα